Katrotje speel- leermaterialen Kinderboekenweek 2019

Ik vind het zo onwijs leuk dat ik kleuterjuf ben nu! Niet alleen omdat ik nog steeds met jonge kinderen mag werken, ze zelfvertrouwen kan geven, begeleiden met hun ontwikkeling en lekker creatief kan zijn! Nee het leukste vind ik stiekem nog wel het werken met thema’s en dat ik dus ook nog steeds fan kan zijn van Katrotje haar speel-leermaterialen voor kleuters. Zo heeft ze een prachtig pakket ontwkkelt met leermaterialen kinderboekenweek 2019. Reis mee met de voertuigen!

Katrotje

Ik heb al diverse thema’s bij Katrotje aangeschaft omdat ik het ook altijd leuk vond om 1 op 1 met de oudste peuters wat anders te doen dan de geijkte spellen. En omdat het altijd leuk paste in de thema’s met welke ik werkte. Ze komen allemaal vanzelf nog wel van pas tijdens mijn werk als juf denk ik zo dus al mijn lamineer werk is niet voor niets geweest!

Bij Katrotje koop je namelijk, voor weinig!, pdf bestanden welke je zelf thuis gaat uitprinten en lamineren. Hierdoor krijg je een compleet pakket, waarbij je zelf de keuze hebt wat je wil uitprinten en lamineren. Scheelt weer een hoop bomen en het scheelt je ook in de kosten.

Katrien van Katrotje maakt met de tekeningen van Educlips uitdagende, vrolijke en speelse spelletjes voor kinderen om alleen, samen met een paar kinderen of de hele klas te doen!

Leermaterialen Kinderboekenweek 2019

leermaterialen kinderboekenweek 2019

In het pakket leermaterialen Kinderboekenweek 2019 vind je het thema Reis mee met..

Dit digitale PDF bestand bestaat uit ( 154 pagina’s)

 • een kaartspel waarbij je goed moet kijken welke voertuigen wel en niet op de kaart mogen staan
 • 10 knijpkaarten
 • een sorteerspel
 • ik heb wie heeft kaarten met voertuigen
 • 2 matrixen 
 • een spel waarbij kinderen de weg moeten vinden (voorloper op programmeren)
 • zoekkaarten met 31 verschillende voertuigen
 • dobbelsteenspel auto’s parkeren
 • schrijfkaarten
 • cijferkaarten met tienvelden in een bus
 • een kleuren geheugenspel
 • bingospel met heel veel voertuigen

Elk spel is voorzien van een speluitleg en enkele doelen.

Naar de uitleg keek ik altijd wel even met de gastkindjes, maar voor mij als juf zijn de doelen nu ook nog extra belangrijk. Je kan namelijk snel zien of je alle doelen behandelt tijdens je thema, of dat je nog op zoek moet naar wat anders.

Favorieten leermaterialen kinderboekenweek 2019

Tussen de 12 pakketten van de leermaterialen kinderboekenweek 2019 heb ik zo ook mijn favorieten.

Tellen in de bus

leermaterialen kinderboekenweek 2019

De oudste kleuters die willen kunnen met een whiteboard marker de cijfers leren schrijven. Daarnaast kun je er leuke playmobil, duplo of lego poppetjes bij doen om een aantal mensen in de bus te zetten. Een leuk spel wat prima bij de 10 minuten dozen gezet kan worden tijdens je thema om zelf mee aan de slag te gaan.

Ik heb wie heeft

leermaterialen kinderboekenweek 2019

Een leuk spel wat een beetje op domino lijkt, en zo ook prima gespeeld kan worden in je eentje, maar wat voor de hele klas ook leuk te spelen is. Het spel bevat 34 kaarten die als een soort trein in elkaar overgaan. Het eerste kindje zegt bijvoorbeeld ik heb een rode helikopter, wie heeft de blauwe step?. Dan zegt het kindje met de blauwe step. Ik heb de blauwe step wie heeft het vrachtschip? Lamineren, goed schudden en je hebt een leuk spel voor in de kring!

Rijden, vliegen of varen?

leermaterialen kinderboekenweek 2019

Wederom een spel die een kind in zijn eentje kan doen, of die je in een klein clubje samen kunt spelen. Het bevat 3 grotere platen van lucht, weg en water. Daarnaast zijn er 24 kleinere kaartjes die verdeelt moeten worden over rijden, vliegen of varen. Past perfect bij de leermaterialen voor kinderboekenweek 2019. Ook leuk daarna te sorteren op voertuigen waar kinderen al eens hebben ingezeten!

Zoek dezelfde van hier naar daar

leermaterialen kinderboekenweek 2019

Precies het spel Dobble, waar ik het gisteren nog over had, maar dan anders! Namelijk met voertuigen! In het bestand zitten 31 grote cirkels 6 voertuigen. Je kan ze kleiner afdrukken door te kiezen voor 2 pagina’s op 1 vel. Je kan dit spel natuurlijk op verschillende manieren spelen.

Ben je van plan het alleen in kleine groepjes aan te bieden dan zou ik het hele bestand alleen klein afdrukken. WIl je het in de kring aanbieden dan zou ik hem 1 keer groot afdrukken en 1 keer klein. De grote kaarten kun je dan in het midden van de kring leggen zodat het goed te zien is, de kleine kaarten kunnen de kleuters dan in hun handen houden.

ach en weet je eigenlijk zijn alle spelletjes van de leermaterialen kinderboekenweek 2019 leuk van Katrotje! Ik heb in elk geval alles uitgeprint en ga nog even met mijn collega sparren welke we gaan lamineren!

Katrotje aanbieding

leermaterialen kinderboekenweek 2019

Het spel is nu in de aanbieding voor €4,00 en kijk vooral bij Katrotje haar speciale bestanden voor nog meer leuke aanbiedingen en gratis thema’s! Of bij al haar bestanden!

Natuurlijk ook leuk bij thema voertuigen later 😉

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.