Hoe word ik een doe-het-zelf mama?

Is je huis toe aan een opknapbeurt? Misschien wil je wel een nieuwe keuken of badkamer of heeft je gehele huis een compleet nieuwe look nodig door kleine aanpassingen te maken. Dan staan je twee keuzes te wachten: doe je het zelf of laat je het door een ander doen? Het nadeel van de klussen uitbesteden, is dat het veel geld gaat kosten. Sommige klussen kun je gemakkelijk zelf doen. Het voordeel is dat je alles zelf in de hand hebt en het is natuurlijk goedkoper. Vaak doen de papa’s de klusjes in huis, maar ook mama’s kunnen klussen. Wat je nodig hebt, is de juiste voorbereiding door alle basis gereedschappen in huis te hebben, zoals de decoupeerzagen. Wil je meer weten hoe je een doe-het-zelf mama kan worden? In dit artikel lees je hier meer over.

doe-het-zelf mama

Wat heb ik nodig?

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je tijdens het klussen tot de ontdekking komt dat je gereedschap hulpmiddelen mist. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je uit alle haast weer naar de bouwmarkt moet rijden en weer terug om alles op te pakken, je zult hierdoor vertraging oplopen. Een echte doe-het-zelf mama is goed voorbereid! Zorg er daarom voor dat je alle basis spullen in huis hebt. Hieronder wordt er puntsgewijs aangegeven wat handig is om bij de hand te hebben:

  1. Afdekzeil – Tijdens het verbouwen komt er veel stof vrij. Om je meubels en andere spullen in huis tegen stof en vuil te beschermen is het gebruik van een afdekzeil aan te raden.
  2. Bouwstofzuiger – Een bouwstofzuiger is ideaal voor het opruimen van zowel grove en fijne vuilresten.
  3. Gereedschapskist – Om in één keer de basis gereedschappen in huis te hebben, is het handig een gevulde gereedschapskist aan te schaffen. Hierin kun je schroevendraaiers, tangen en andere handige gereedschappen stoppen. 

Je zult nog extra gereedschap moeten aanschaffen wanneer je bijvoorbeeld met dikke materialen gaat werken. Zo kun je met cirkelzagen nauwkeurige lijnen zagen in dikkere materialen, zoals hout. 

makita boor
Image by Jean van der Meulen from Pixabay

Tips om een doe-het-zelf mama te worden

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Met deze handige tips kun je een goede voorbereiding treffen:

  1. Werk niet met korte deadlines. Wanneer je vertraging oploopt, zul je sneller gestrest raken of slordig werk verrichten.
  2. Wees realistisch. Wanneer iets niet lukt, geneer je dan niet anderen om hulp te vragen. Trek op tijd aan de bel, voordat je extra werk creëert. 
  3. Maak een duidelijke plan waarin je beschrijft welke ruimtes je wilt aanpakken. Werk vanuit het plan en probeer hier niet te veel van af te wijken.

Kortom, een doe-het-zelf mama wordt je door de juiste voorbereiding. Zo is het belangrijk basisgereedschappen in huis te hebben.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.