Skip to Content

Eén nationale speelgoedverkiezing in Nederland – een nieuwtje

De afgelopen jaren laat ik mijn lieve volgers het laatste nieuws in speelgoedland weten. Twee belangrijke verkiezingen spelen hierbij een grote rol. Speelgoed van het jaar en het beste speelgoed van Nederland kijken naar al wat nieuw is gekomen op de markt. Vorig jaar hoorde ik al dat er geluiden waren, maar vandaag mag het nieuws dan eindelijk groot worden verspreid. Er komt één nationale speelgoedverkiezing in Nederland!

Eén nationale speelgoedverkiezing in Nederland

Één nationale speelgoedverkiezing in Nederland!

Speelgoed van het Jaar, al bijna 50 jaar een begrip, en Het Béste Speelgoed van Nederland brengen vanaf heden hun verkiezingen samen tot één betrouwbaar keurmerk: Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Hierdoor ontstaat voor consumenten en de speelgoedindustrie één jaarlijks toonaangevend en herkenbaar speelgoedfeest. Door de krachten te bundelen zijn ook scholen betrokken bij de verkiezing.

“Het betrekken van scholen bij de verkiezing is zeer waardevol”, aldus Emile Kalis, organisator van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. “Het Béste Speelgoed van Nederland heeft een unieke expertise binnen scholen, waarbij scholieren actief het speelgoed beoordelen. Kinderen op deze wijze te laten participeren is sterk en draagt bij aan het keurmerk. Wij zijn dan ook erg blij hierop voort te kunnen borduren en te combineren met onze werkwijze.”
Hans Hummelink, organisator van het Béste Speelgoed, vervolgt: “Uiteindelijk is 1 speelgoedverkiezing een sterk instrument. De naam Speelgoed van het Jaar bestaat al bijna 50 jaar. Wij zijn blij dat wij met ons initiatief de deur naar scholen hebben geopend en dat die werkwijze wordt voorgezet. De stemmen van de vakjury, de publieksprijzen en de mening van kinderen worden zo optimaal gebundeld.”

Speelgoed het hele jaar door voor binnen en buiten

Kalis werkt momenteel aan een jaarplan Samen Spelen dat met verschillende projecten beoogt om speelgoed het gehele jaar door onder de aandacht te brengen. De speelgoedverkiezing is daar een belangrijk onderdeel van, maar er wordt ook hard gewerkt aan activiteiten als een lesprogramma op scholen, een buitenspeelweekend en de nationale speelgoedweek. Alle actuele onderwerpen komen gedurende het jaar aan de orde, zoals duurzaamheid, veiligheid, creativiteit en meedoen. Goed Speelgoed sluit natuurlijk niemand uit.
Bovendien wordt er vooruit gekeken richting het 50-jarig bestaan van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar in 2024 om daar een zo groot en relevant mogelijk evenement van te maken. “We bieden speelgoedbedrijven het meest optimale platform waar zij van kunnen profiteren”, besluit Kalis.

Zie ook deze blogs:

Op MamaScrapelle houden we al een paar jaar deze verkiezingen in de gaten. Kijk vooral eens bij onderstaande blogs. Het overzicht verlanglijstjes is een overzicht blog met alle interne linkjes naar onze goed lopende verlanglijstjes blogs voor kinderen, hem, haar en op thema! En natuurlijk komt er ook een nieuwe blog t.z.t. met de Eén nationale speelgoedverkiezing in Nederland van 2022!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ivo raes

Thursday 17th of November 2022

eengokje wagen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.