Kinderen Ontwerpen Speelgoed: een toffe wedstrijd voor scholen!

Speelgoed van het Jaar kondigt een gloednieuwe wedstrijd aan: Kinderen Ontwerpen Speelgoed! Met deze wedstrijd, die inmiddels van start is gegaan, kunnen kinderen en scholen zelf speelgoed ontwerpen. En wat het aller tofste is: het winnende speelgoed kan uiteindelijk zelfs geproduceerd en opgenomen worden in de winkels!

kinderen ontwerpen speelgoed

Kinderen Ontwerpen Speelgoed, een initiatief van het Samen Spelen Plan

De wedstrijd ‘Kinderen Ontwerpen Speelgoed’ wordt voor de eerste keer georganiseerd. Dit jaar is het ‘Samen Spelen Plan’ gelanceerd, dat met verschillende projecten speelgoed het hele jaar door onder de aandacht te brengt. De verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar‘ is daar een belangrijk onderdeel van, maar er wordt nu ook gewerkt aan bijvoorbeeld een lesprogramma voor scholen, een speeldag en een nationale speelgoedweek. En nu is er dus ook deze leuke nieuwe wedstrijd, speciaal voor scholen!

Hoe gaat deze wedstrijd in zijn werk?

Scholen kunnen zich vanaf nu aanmelden via de site van Kinderen Ontwerpen Speelgoed. Ze hebben dan tot en met vrijdag 24 juni om hun ontwerp in te sturen. Een ontwerp bestaat uit een prototype van het speelgoed dat bedacht is én een videopresentatie, waarin de bedenkers en makers hun ontwerp kunnen toelichten. Uit alle inzendingen worden dan de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing. En uit deze selectie inzendingen wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door de partners van de wedstrijd: LEGO, Asmodee, Identity Games, BOTI en Lobbes.nl. De winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens het tweede Nederlandse Nederlandse Speelgoed Gala in november. Je kunt dan diverse mooie prijzen winnen, waaronder heel veel speelgoed. En het aller tofste: de kans bestaat dat jouw speelgoed echt geproduceerd gaat worden. Hoe cool is het als jouw idee straks in de speelgoedwinkels ligt?

kinderen ontwerpen speelgoed

Alles begint met een idee

Al het speelgoed wat nu in de winkels ligt, is begonnen met een goed idee. En iedereen kan een goed idee hebben, niet alleen volwassenen. Juist kinderen zijn heel creatief en vindingrijk. Wellicht hebben zij wel een heel goed idee voor tof speelgoed te ontwerpen! Super populaire spellen als Monopoly, puzzels en Pokémon zijn allemaal door iemand thuis bedacht. En kinderen weten natuurlijk als beste met welk speelgoed ze graag zouden willen spelen en wat ze nog missen op de speelgoedmarkt. Zeker een reden om mee te doen dus!

ontwerpwedstrijd

STEAM in de klas

Een tijdje geleden hebben we al eens een keer een blog over STEAM in de klas geschreven. STEAM is een afkorting van science, technology, engineering, arts en mathematics. Door middel van wetenschap, techniek, bouwen, kunst en wiskunde leren kinderen de wereld om zich heen te begrijpen en te ontdekken. En deze wedstrijd, waarbij kinderen speelgoed ontwerpen sluit hier echt perfect bij aan! Als je dus als leerkracht meer wil doen met STEAM of 21st century skills, dan is deze wedstrijd zeker een aanrader. Want door speelgoed te bedenken en ontwerpen, ben je met heel veel vakgebieden bezig. Het is ontwerpen, techniek, bouwen, rekenen en creatief bezig zijn. Maar ook heel veel samenwerken, plannen en presenteren. Je kunt hier dus een heel uitgebreid project van maken voor in je klas!

kinderen ontwerpen speelgoed

Welke prijzen kun je winnen met de wedstrijd Kinderen Ontwerpen Speelgoed?

Natuurlijk is het zelf ontwerpen van speelgoed heel leuk en leerzaam, maar de kinderen willen vast en zeker weten wat ze er mee kunnen winnen. De winnende school krijgt in ieder geval een nader te bepalen speelgoedpakket en kaarten voor het Spellenspektakel in Utrecht, 4-6 november. En ook voor de school is er iets leuks te winnen. Je maakt namelijk kans op een bezoek van professionals uit de speelgoedindustrie en je krijgt dan les uit het officiële speelgoed lesprogramma, ontwikkeld door Kidsweek.

Ik vind dit zelf echt een superleuke wedstrijd, en denk dat het vooral heel erg leerzaam kan zijn als je hier echt een STEAM project van maakt. Ik ga deze tip zeker ook aan collega’s doorspelen. Lijkt het jou ook tof om met je klas mee te doen, of wellicht om de leerkracht van je kids te tippen? Op deze site kun je alle info vinden over de wedstrijd!

identitygames

Lees ook deze blogs

Dit bericht is gebaseerd op een persbericht

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.