Ik eet zo graag 2 : een heerlijk kookboek

Ik eet zo graag 2 is een kookboek om met nog meer groenten lekker te eten. Schrijfster Pascale Naessens schreef naast het eerste deel uit deze serie al veel meer kookboeken. Ik eet graag 2 is trouwens meer dan een kookboek: het staat bol van inspiratie, ook over een gezond lichaam en wetenschappelijke inzichten rondom voeding. Geen dieetboek, maar een boek vol lekkere en gezonde recepten. In dit boek vind je inspiratie voor ontbijt, lunch, hapjes, diner en dessert. Heel compleet dus!

Ik eet zo graag 2

Pascale Naessens

Belgische lezers kennen Pascale Naessens vast wel, maar voor mij ging er bij haar naam heel zacht een belletje rinkelen. Ik heb haar ergens in een tijdschrift gezien, waar het inderdaad ging om het meer eten van groentes. Naessens is bekend van tv als presentatrice en ook als tvkok. Ze schreef verschillende boeken, waarover soms ook kritiek is (over dat haar boeken toch dieetboeken zijn). Ik las nog niet eerder een boek van haar, dus nieuwsgierig sloeg ik Ik eet zo graag 2 open.

De recepten

In Ik eet zo graag 2 staan meerdere recepten per type maaltijd. Het boek is prachtig vormgegeven en de foto’s zorgen ervoor dat je gelijk zin hebt om ook zoiets lekkers klaar te maken. Wat me opvalt is dat de recepten best eenvoudig zijn. Geen gekke ingrediënten, maar gewoon eenvoudig en allemaal te koop bij de supermarkt. Wel zo prettig. De recepten bestaan inderdaad voor een groot deel uit groenten, maar dat wordt wel afgewisseld met kip en vis bijvoorbeeld. Tussen de recepten door staat informatie en inzichten van Naessens zelf. Dat maakt het net wat meer dan alleen een kookboek. Er zit een mooie boodschap in dit boek: lekker en gezond eten is een bron van geluk en energie.

Ik eet zo graag 2

Ik eet zo graag

Ik eet net zo graag als Naessens zelf, dus ik neem de proef op de som en ga aan de slag met een paar recepten uit Ik eet zo graag 2. Het lunchrecept spaghetti van venkel maak ik als avondeten. Ik ben helaas geen goede food-fotograaf, maar hieronder zie je het resultaat. Hopelijk komt er in de toekomst een soort smaak- en geurblog, want het rook en smaakte heerlijk! Dit recept bestaat maar uit 5 ingrediënten, je eet eigenlijk alleen de venkel. Maar er zit veel smaak aan, een aanrader!

Daarnaast probeerde ik de pannenkoekjes met sesamzaadjes en gebakken bessen, een ontbijtgerecht. Deze waren heerlijk, maar niet echt charmant op de foto. Ook hier simpele ingrediënten: met een ei, banaan en wat havermout bak je al deze gezonde lekkere pannenkoekjes.

koken

Lekker koken

Mijn conclusie: ik eet graag 2 is een fijn kookboek met inderdaad veel groente recepten. Die je ook weer met elkaar kunt combineren. Het is eenvoudig en wel smaakvol, een goede combinatie. Ik ga alvast een volgend recept uitzoeken om uit te proberen!

Ik eet zo graag 2

Specificaties kookboek Ik eet zo graag 2

Uitgever: Lannoo | Auteur: Pascale Naessens | 9789401485197 | augustus 2022 | 224 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Lees ook deze blogs

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.