Skip to Content

Mooi Mediterraan, bewegen, sociale contacten en heerlijk eten

Mooi Mediterraan is meer dan een receptenboek. Het geeft een gezonde levenswijze weer. O nee, het is een dieetboek! dacht ik eerst toen ik eens goed naar de ondertitel keek: vier het leven en val af. Maar gelukkig is het geen dieetboek. Het boek bevat heerlijke recepten die ook nog eens gezond zijn en zo zie ik het graag. Ik wil gezond leven, maar het eten moet wel lekker zijn. Mooi Mediterraan wordt 28 augustus verwacht. Kan je niet wachten? Ik deel alvast een recept met jullie.

Mooi Mediterraan
watermeloensla

Mooi Mediterraan: de mediterrane leefstijl

Mooi Mediterraan is geen dieetboek, maar is wel meer dan een receptenboek. Het geeft informatie over welke voeding gezond is en adviseert naast goede voeding ook bewegen en sociale contacten. Ook bespreken ze een aantal diëten. Het beste dieet, is geen dieet, maar een leefstijl. De mediterrane leefstijl dus. Van belang zijn goede koolhydraten, vetten en veel eiwitten. Dat betekent gebruik van olijfolie, veel groenten, noten, vette kazen, vis en weinig witte meelproducten zoals witte pasta, rijst en wit brood. Daarnaast wordt geadviseerd om 2 dagen in de week te vasten.

Mooi Mediterraan
visrolletjes uit Mooi Mediterraan

Je leefstijl veranderen

Ik heb de informatie die in het boek staat met veel interesse gelezen. Ik ben blij te constateren dat het boek eigenlijk een weergave is van hoe ik al probeer te leven. Wat ik niet doe is volkoren pasta eten en vasten. Ik verwacht ook niet dat ik dat ga veranderen. Witte pasta vind ik lekkerder en als ik niet eet dan gaat het niet goed met me. Twee keer per week ga hardlopen. En nee, dat vind ik nog steeds niet leuk maar ik doe het wel. Mooi Meditteraan biedt advies om in een maand je levenstijl te veranderen. Daarna kan je deze manier van leven meer integreren. En op deze manier leven is geen straf.

sportschoenen

Jansen & Jansen, auteurs van Mooi Mediterraan

Jansen & Jansen. Het doet me denken aan Kuifje, maar dat is niet het geval. Janine Jansen & Annemiek Jansen zijn twee zussen. Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Janine werkt als grafisch ontwerper en als foodstylist en -fotograaf. Samen kunnen ze dus zeker wat gezonds bedenken. Eerder schreven zij samen de boeken Hartstikke lekker (2015) en Hartstikke mediterraan (2018). en nu dus ook Mooi Mediterraan.

Jansen en Jansen Mooi Mediterraan

Recepten Mooi Mediterraan

Mooi Mediterraan biedt vooral ook de ruimte aan heerlijke recepten. Dus, heb je geen interesse in al die informatie over voeding, dan nog is Mooi Mediterraan interessant. Het biedt een aantal heerlijke recepten. Eén daarvan heb ik uitgeprobeerd en deel ik hier met jullie. De zalm met hazelnootpesto. Pesto met hazelnoten in plaats van pijnboompitten. Nog nooit gedaan, maar smaakt helemaal prima. Dit gerecht kan je snel maken en is heel lekker.

Zalm met hazelnootpesto op haricots verts

Ingrediënten

haricoverts met hazelnootpesto

Bereidingswijze

pesto zelfgemaakt
uit Mooi Mediterraan
  • Verhit de oven tot 180 graden Celcius.
  • Wrijf de zalm in met een beetje olie en doe de moten in een ovenschaal.
  • Zet ze daarna in de oven tot ze beginnen te kleuren (na ongeveer een half uur).
  • Ondertussen maak je de haricots verts klaar. Beetgaar zijn ze het lekkerst.
  • Giet de boontjes af.
  • Maak de pesto door de basilicum, hazelnoten, kaas en knoflook met een flinke scheut goede, het liefst extra vergine olijfolie te mengen met behulp van een staafmixer.
  • Voeg eventueel wat zout toe.
  • Serveer tot slot de boontjes met de zalm en de haricots verts.
Mooi Mediterraan Jansen en Jansen

Specificaties Mooi Mediterraan

Uitgever: Fontaine |Auteur: Janine Jansen, Annemiek Jansen | 9789059565500 | juni 2020 | 256 pagina’s| Interesse? Meer info vind je hier

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.