Skip to Content

Nieuw deurbeslag – een kleine aanschaf, groot verschil

Nu we weer meer binnen in huis zitten vanwege de herfst, begint het bij mij te kriebelen. Ik wil graag iets anders. Een muurtje verven, een nieuw meubelstuk, er is altijd wat te wensen. Zodra ik eenmaal begin groeit dit nog wel eens uit naar grotere veranderingen. Herken je dat? En wil je dit liever niet? Dan is het verstandig om gewoon klein te beginnen met veranderen. Bijvoorbeeld met nieuw deurbeslag!

Nieuw deurbeslag
Afbeelding van Marcus Aurelius via www.pexels.com

Waarom nieuw deurbeslag?

In een huis zit vaak standaard deurbeslag. Niet verkeerd, maar erg origineel zijn de deurklinken niet. Het vervangen van het deurbeslag kan een enorm resultaat met zich mee brengen. De hele uitstraling van je deuren verandert en door het nieuwe deurbeslag lijkt eigenlijk de hele deur vernieuwd. Je kunt er voor kiezen om het deurbeslag in de benedenruimtes van je huis te vernieuwen, of je pakt het iets grootser aan en doet dit voor het hele huis. Dit straalt eenheid uit en dat zorgt voor een rustige sfeer.

Door nieuw deurbeslag aan te schaffen kun je aansluiten bij de sfeer die je in de rest van je huis wilt hebben. Zo kun je kiezen voor heel moderne, strakke deurklinken, of juist voor een meer landelijke stijl. Wil je voor glimmend deurbeslag gaan of liever voor mat? Dit lijken kleine keuzes, maar dit heeft een groot resultaat in je huis.

De keuze is reuze

Toen ik mij eenmaal ging verdiepen in nieuw deurbeslag ging er een wereld aan keuzes voor mij open. Je hebt het niet even in 3 minuten uitgezocht, omdat de keuzes best bepalend zijn voor de sfeer in je huis. Ga jij voor modern, klassiek, landelijk of retro? Naast verschillende stijlen, kleuren en glimmend of mat is er ook in materiaalgebruik veel te kiezen. RVS, messing, smeedijzer. Wat past er binnen jouw budget en je smaak?

Tijdens het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor nieuw deurbeslag heb ik ook een nieuwe term geleerd: het rozet. Bij veel deurklinken is dit rond, maar de strakkere varianten hebben soms ook een vierkant rozet. Andere deurklinken zijn op schild, nog een keuzemogelijkheid toegevoegd voor je!

De laatste tip gaat over de draairichting van de deur en de plek van de scharnieren. Weet jij uit je hoofd of je een links binnendraaiende deur hebt of toch een rechts buitendraaiende deur? Nou ik ook niet! Gelukkig zijn er experts die heel goed weten hoe je dit uitzoekt. Wil jij ook op zoek naar nieuwe deurklinken voor in je huis? Heel veel plezier met keuzes maken!

Footer3
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.