Skip to Content

Puur, de wereld van Pascalle Naessens. In beeldmateriaal.

Puur is het nieuwe boek van Pascalle Naessen. Ze wil ons laten genieten. Pascalle Naessens heeft dit boek gemaakt om haar 10 jarig auteurschap te vieren. Het is geen receptenboek, maar vooral een boek met foto’s. Ze laten het leven zien, de natuur, puur genieten, samen met vriendin, beelden van verschillende landen. Zoals ze zelf zegt: een liefdesverklaring aan het leven. Wat mij betreft mogen de fotografen apart benoemd worden, want de foto’s zijn prachtig.

Puur De wereld van Pascale Naessens

Pascalle Naessens en Puur

Pascalle Naessen is auteur, ze maakt keramiek en ze is internationaal fotomodel geweest. Naast haar boeken heeft ze ook een eigen keramiek- en meubellijn. Ze is getrouwd met Paul Jambers. Samen met hem heeft ze dit boek gemaakt als ode aan het leven. Om haar tienjarig bestaan als auteur te vieren. Haar kookboeken gaan altijd over puur eten, gezondheid en genieten. Dit laatste boek bevat niet zoveel recepten. Het zijn er 18, afkomstig uit bestaande publicaties. Het boek wil dan ook geen receptenboek zijn. Zoals ze zelf aangeeft. Ze wil ons niet aan het werk zetten. Ze wil ons laten genieten. Als je houdt van de zee, het bos, eten en andere culturen. Dan zal je zeker van dit boek genieten. Ik kwam tot rust bij het bekijken van al dit moois. Bovendien reflecteert het de onderwerpen die mij ook lief zijn.

Puur de inhoud

Er zit niet echt een structuur in het boek Puur. Het zijn meer beelden van onderwerpen die Pascalle Naessens belangrijk vindt. Het gaat over al het moois in de natuur, maar ook over het leven zelf. Samengevat in prachtige foto’s en korte teksten en gedichten van bijvoorbeeld Robert Burns en Dorothy Parker, maar ook van Pascalle Naessens zelf. Beelden van reizen die ze heeft gemaakt. Aandacht voor specifieke ingrediënten, zoals zeekraal, asperges, granaatappel, venkel, olijfolie of quinoa. Voor dit laatste beelden van een reis naar Nepal. Niet voor wol, maar voor quinoa. Daarnaast sfeerbeelden van bijvoorbeeld rozen en zwammen uit het bos. Genieten van bijvoorbeeld een BBQ in de winter.

Mooi beeldmateriaal

De foto’s in Puur zijn prachtig. Gemaakt door Roos Mestdagh, Diego Franssens, Heikki Verdurme, Wout Hendrickx en Ramon de Llano. Het deed me denken aan het boek Evergreen. Dat is op zich een receptenboek, maar de foto’s waren ook zo prachtig. En alleen het vasthouden en bekijken van zo’n mooi boek is al genieten. Hetzelfde geldt voor Puur van Pascalle Naessens. Ze geeft ons een kijkje in haar leven. Om samen met haar lezers haar 10-jarig auteurschap te vieren. In een andere review las ik dat de foto’s ook in andere boeken van Pascalle Naessens staan. Dat weet ik niet, want die heb ik niet. Wel hangt er een prijskaartje aan dit boek. Ik zou een dergelijk boek om met name te bekijken eigenlijk nooit zomaar voor mijzelf kopen. Het is wel een prachtig cadeau om te vragen of om te geven.

Specificaties

Uitgeverij: Lannoo| Auteur: Pascalle Naessens, Paul Jambers | 9789401471763| november 2020 |240 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Puur De wereld van Pascale Naessens

Andere lekkere kookboeken

Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.