Vivera shoarma recept – met een vegan kapsalon variant

Snel, lekker, vegan, gezond en budget? Kan dat? Jazeker ook met dit Vivera shoarma recept! Het is inmiddels een veel gemaakt recept in mijn huis. En het wordt graag gegeten door mijn dochters van 2 en 7 en man! Meestal moedig ik aan tot zelf maken maar nu gebruik ik de vegan shoarma van Vivera. Deze is zo lekker en goed van smaak al, ik voeg alleen extra verse groentes toe. Het recept van gezonde vegan shoarma is voor 3 a 4 personen.

Een heerlijk gezonde Vivera shoarma recept. Snel, lekker, budget en simpel. Het kan allemaal in 1 recept. En een recept voor vegan kapsalon.

Vivera shoarma recept – een gezonde variant

Tegenwoordig kan je ook volkoren pita broodjes kopen, dit is een gezondere keuze dan de witte gangbare. De smaak is iets anders maar wij vinden het inmiddels net zo lekker. En ze vullen ook veel meer. Deze keuze voor volkoren pita broodjes maakt het tot een gezonde vegan shoarma.

Let ook op met je sausjes. Er bestaan allemaal kant en klare sausjes, vegan en niet vegan. Gezond en niet gezond. Ik maak zelf mijn knoflooksaus met volle kwark. Hierin voeg ik water, dille, peterselie, peper, zout en gedroogde knoflook en uienpoeder toe. Ik meng het naar smaak. Let op, dit is gezond maar niet vegan. Als pittige saus houden wij erg van de sriraccha saus bij dit Vivera shoarma recept, maar dit kan natuurlijk ook iets anders zijn. Ik voeg nog wel eens verse koriander of peterselie toe.

Een heerlijk gezonde Vivera shoarma recept. Snel, lekker, budget en simpel. Het kan allemaal in 1 recept. En een recept voor vegan kapsalon.

Ingrediënten Vivera shoarma recept

 • 2 pakjes Vivera shoarma
 • 2 paprika’s
 • Stuk komkommer
 • 2 rode uien
 • Sla (1 gebruik meestal 1 stronkje little gem)
 • Bij voorkeur volkoren pita broodjes
 • Knoflooksaus en sriracha of een andere pittige saus
Sla, rode ui en komkommer

Ik begin met alles snijden. De komkommer in halve plakjes. De sla in stroken en de ui in halve boogjes. Paprika snij ik vervolgens in dunne plakjes. Op een bord leg ik de gesneden sla, komkommer en 1/3 van de gesneden ui.

Ondertussen gril ik in mijn grote grillpan van Greenpan* de pita broodjes en deze leg ik op een bord. Als ze afgekoeld zijn snij ik ze doormidden en ze openen vanzelf. Halve broodjes vind ik veel makkelijker vullen en eten. Echt de tip om je shoarmabroodjes te kunnen eten zonder te morsen!

In een grote hapjes pan* doe ik beide shoarma verpakkingen, alle paprika en 2/3 van de gesneden rode ui. Bak het gaar. Ik vind het lekker als de Vivera shoarma allemaal knapperig en gegrild is dus ik bak het flink op hoog vuur. Als je dit doet blijf erbij en roer regelmatig door.

Vul de halve broodjes met je saus, Vivera shoarma, sla, komkommer en rauwe ui en eet smakelijk!

Extra recept vegan kapsalon

Eigenlijk is dit recept zo goed als gelijk met de vivera shoarma! In plaats van pita broodjes, maak ik patat. Ik bak meestal ovenfrietjes en doe deze op een bord. Hierop de gebakken vivera shoarma met paprika en ui. Wat gesneden sla, komkommer en als extra vegan strooikaas. Over dit alles doe je eventueel knoflooksaus en sriracha. Klaar is je bordje met een vivera shoarma vegan kapsalon! (Let op dat de knoflooksaus dan vegan is, anders is het vega)

Een heerlijk gezonde Vivera shoarma recept. Snel, lekker, budget en simpel. Het kan allemaal in 1 recept. En een recept voor vegan kapsalon.
vivera shoarma

Recept vegan knofkooksaus

Bij deze vivera shoarma recept en vegan kapsalon horen natuurlijk ook een vegan knoflooksaus!

Vegan knoflooksaus is een smakelijke en veelzijdige toevoeging aan verschillende gerechten. Hier is een eenvoudig recept voor vegan knoflooksaus:

Ingrediënten vegan knoflooksaus:

 • 1 cup vegan mayonaise
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel agavesiroop of een andere zoetstof naar keuze
 • Zout en peper naar smaak
 • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Instructies:

 1. Voorbereiding:
  • Schil en hak de knoflook fijn.
  • Pers het citroensap uit.
 2. Mengen:
  • In een kom, combineer de vegan mayonaise, fijngehakte knoflook, citroensap, mosterd en agavesiroop.
  • Meng alles goed door elkaar tot je een gladde saus krijgt.
 3. Proeven en aanpassen:
  • Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe. Pas ook de zoetheid aan met meer agavesiroop indien nodig.
 4. Koelen:
  • Zet de knoflooksaus in de koelkast en laat het minstens 30 minuten rusten. Hierdoor kunnen de smaken zich goed mengen.
 5. Garneren:
  • Voor het serveren, garneer de knoflooksaus met verse fijngehakte peterselie voor een extra vleugje frisheid en kleur.
 6. Serveren:
  • Gebruik de vegan knoflooksaus als dip voor groenten, als dressing voor salades, of als smaakmaker bij falafel, wraps, pita’s, of andere gerechten naar keuze.

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.