Gummy Fun: kleien zonder vies te worden! – Mariëlle Leenders

Gummy fun, wat is dat nu weer? Gummy klei ken je waarschijnlijk onder andere namen, zoals bijvoorbeeld air klei, putty, lichtgewicht klei of foam klei. In dit boek ‘Gummy fun’ staan heel veel creatieve projecten, om zelf met gummy klei te maken.
Zo kun je heerlijk creatief met je kinderen aan de slag!

Zelf gummy klei maken met Gummy Fun

gummy fun

Toen dit boek tevoorschijn kwam, wilden mijn twee meiden echt meteen aan de slag! Je kunt de gummy klei namelijk in de winkel kopen, maar je kunt deze zelf ook maken, met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. In het boek staan 3 recepten voor gummy klei, en het hoofdingrediënt voor alle recepten is maïzena. Laten we dat nu net niet in de voorraadkast hebben staan…. Oudste dochter is meteen op de fiets gesprongen en heeft een bezoekje aan de supermarkt gebracht.

Een half uur later kon er dan gestart worden met het maken van de gummy klei. Mijn meiden zijn gek op het maken van slijm en alle mogelijke varianten, dus dit boek met gummy fun, past precies in hun straatje.

Na flink mengen en kneden ontstond er dan uiteindelijk iets dat leek op een soort putty klei! Meiden helemaal blij…. Wij hebben gekozen voor het meest eenvoudige recept, ik kan me voorstellen dat de uitgebreidere recepten weer voor een andere, wellicht betere structuur zorgen.

gummy fun

Creatieve projecten met stap voor stap foto’s

In het boek zijn meer dan 25 ideeën te vinden, om allerlei leuke dingen te maken met deze gummy fun. Het voordeel van de gummy klei is dat je deze kunt laten drogen, en dat je zo een leuk cadeautje hebt wat je kunt bewaren.
Heb je nu geen lichtgewicht klei, of wil je niet aan de slag om zelf gummy klei te maken, dan kun je de voorbeeldjes natuurlijk ook met gewone klei maken.
Het boek gummy fun, heeft een stevige kaft, en dat is zeker handig als de kaft misschien net een beetje vies is geworden van het kleien!

De projecten staan stap voor stap beschreven, met duidelijke foto’s erbij. Bij het boek staat een leeftijdsindicatie gegeven vanaf 6 jaar. Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 6 heel goed zelfstandig aan de slag kunnen met deze handige voorbeeldjes.
Maar ook voor jongere kinderen is dit boek zeer geschikt, want papa’s en mama’s kunnen uit dit boek heel veel leuke ideetjes halen! Gummy fun gegarandeerd!

Fladder vlinders, uiltjes en cactussen

Wat voor voorbeelden kun je in gummy fun zoal vinden? Heel veel leuke dierenvoorbeeldjes, zoals vlinders, lieveheersbeestjes, een uil, varkentje en een beer. Maar ook handige gebruiksvoorwerpen, zoals bijvoorbeeld een vaasje, versierd potlood, een stuiterbal of haarspeldjes.
Zo kunnen de kinderen heerlijk voor zichzelf aan de slag, maar ook leuke cadeautjes maken voor bijvoorbeeld opa en oma of de juf! (ook een origineel cadeautje voor juffendag…..)

gummy fun

Gummy fun: plezier voor de hele familie!

We hebben deze middag heerlijk kunnen kliederen met het recept voor gummy klei. Niet alleen de kinderen hebben plezier gehad, maar ook ik vond dit erg leuk om te doen: hoe leuk is het om zelf aan te rommelen om je eigen perfecte klei te maken?
Nu verwacht ik dat onze klei nog niet goed genoeg is om echt mee te gaan kleien, dus wij gaan gewoon met de gewone klei aan de slag om de leuke voorbeeldjes uit het boek na te maken. Zo kunnen we een keer wat anders maken dan taartjes en hartjes. Wij hebben zeker wat te doen op regenachtige dagen met gummy fun!

Specificaties Gummy Fun

gummy fun

Auteur: Mariëlle Leenders│ Uitgever: Imagebooks Factory BV│9789463333818  │ november 2018│ 64 pagina’s | meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.