Skip to Content

Cadeau jongen 4 jaar – een lijst met speelgoed en kadotips

Hallo mijlpaal! Je kleine mannetje wordt vier jaar en mag dus naar school. Iets met loslaten… Je zult merken dat de meeste kinderen heel veel zin erin hebben. Ik vond het erg wennen dat er een andere overdracht was bij het halen. Op het kinderdagverblijf krijg je meestal een heel schema van wat je kind gedaan heeft en wat het gegeten heeft. Nu met school kan de juf dit niet bij elk kind elke dag doen. Wat logisch is. Dus je moet gaan vertrouwen op je kind en hopen dat je kleine mannetje zelf gaat vertellen. Wat meestal niet gebeurd. Maar een verjaardag is feestelijk en bij deze mijlpaal horen veel leuke cadeaus. Ik heb een mooie verlanglijst voor een vierjarige jongen samengesteld, kijk maar mee naar een lijst vol met tips voor een cadeau jongen 4 jaar. Wist je dat we ook een verlanglijst hebben voor vier jarige meisjes

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Verlanglijst 4 jarige jongen

1. Boeken

Boeken, altijd een goed idee. Lekker verdwalen in de magische fase van het denken van een kind. Tegelijk wordt de wereld razendsnel groter van een 4 jarige. Lezen helpt voor de ontwikkeling op school maar is tegelijk ook een knus en veilig momentje samen en thuis. Welk boek je ook leest en op welk moment, het zorgt altijd voor groei. In onder andere woordkennis, begrip, inlevingsvermogen, humor en fantasie. Ook is het een mooi moment om te beginnen met weerbaarheid en zelfbeeld. Met school gaan natuurlijk sociale rollen starten die een groep kan hebben. Op onze andere boekenblog StoerLeesVoer vind je veel inspiratie. En op deze verlanglijst voor 4 jarige jongen zet ik een stoere selectie.

2. Educatief schoolspeelgoed

Sommige kinderen vinden het heerlijk om te leren en echt het schoolse al te doen. Anderen vinden vooral het sociale aspect erg leuk. Een klas vol vriendjes! Gelukkig is er veel speelgoed wat leuk is en wat handig is om schoolse dingen te leren. Hieronder een leerzame verlanglijst voor een 4 jarige jongen. Een absolute aanrader zijn de producten van Tiptoi. Hier kun je vele blogs van vinden op MamaScrapelle.

TipToi voor kleuters *

Kijk hier voor de review van ik leer rekenen Wil je kinderen om beter om te leren gaan met het milieu kies dan voor een van deze spellen. Ik leer recyclen en Eco Create Decorate your room

SmartGames voor kleuters *

Lees hier de review van de mix and match puzzels Je vind ze hier op bol *

En met Osmo kun je middels een Ipad ook al aan de slag met de digitale opvoeding van je kinderen. Kelly is er erg enthousiast over en is kleuterleerkracht. Osmo coding starter kit en Osmo pizza en Osmo genius starter kit

Hier vind je alle sets van Play Osmo *

3. Creatief speelgoed op verlanglijst 4 jarige jongen

creatief speelgoed

Creatief zijn er zoveel leuke cadeaus te bedenken om op de verlanglijst van een 4 jarige jongen te zetten. Laat die creativiteit de vrije loop en geef een mooi cadeau binnen dit thema. Laat de vrije geesten creëren, de nieuwsgierige kinderen ervaren en de leergierige kinderen leren.

In de wereld van Totum is zoveel leuks te vinden. Van Strijkkralen en pixel painting tot raamstickers voor thuis of in de auto.

Hier vind je de review van Tik Tak knutselkoffer

4. Verkleden

verlanglijst 4 jarige jongen

Verkleden! Lekker in de rol en huid van iemand anders kruipen. Kinderen vinden dit heerlijk. Vandaar leuke items voor op verlanglijst 4 jarige jongen. Waar meisjes gaan experimenteren met make-up, zo leuk vinden jongens dit ook. Het gaat om expressie en je gezicht leren kennen. Überhaupt jezelf leren kennen en hoe je kan kijken. Vind je make-up nou wat heftig voor een jongen dan kan je deze behoefte ook vervullen met schmink natuurlijk. Ook zijn er jongens die graag hun nagels willen lakken. Daarvoor zou waterlak prima zijn! Deze spoel je makkelijk af met handen wassen of douchen. Ik gebruik dit veel op mijn BSO groep voor die leeftijd en voor jongens. Leuk is om een spiegel erbij te geven zodat ze zichzelf zien!

5. Spelletjes op verlanglijstje 4 jarige jongen

spelletjes vierjarigen

Helemaal terug van weggeweest,spelletjes spelen! Althans.. kinderen houden altijd van spelletjes. Maar nu doen volwassenen ook gezellig mee. Je kan spellen spelen met winnaars en verliezers. Maar je kan ook eens voor coöperatieve spellen kiezen waarin samenwerking belangrijk is. We hebben binnen het team van Mamascrapelle verschillende spellen van Sunny Games getest. Ik ben in ieder geval enthousiast over de samenwerkingsspellen en over My first la cucaracha en die staan samen met vele andere leuke spellen op het verlanglijstje 4 jarige jongen.

Hier vind je de review van coole kikker race

Kijk hier voor de review van het sprookjes memory spel

Lees hier de review van Wie is het piraten?

5. Constructie speelgoed op verlanglijstje 4 jarige jongen

constructie speelgoed verlanglijst 4 jarige jongen

Bouwen, creëren en lekker spelen met wat er gemaakt is. Constructie speelgoed is echt heel leuk bij deze leeftijd. En mag dus ook niet missen op het verlanglijstje 4 jarige jongen. Vaak worden er dingen gebouwd om er vervolgens mee te spelen, of om te slopen en weer opnieuw op te bouwen. Playmobil poppetjes kunnen trouwens ook prima in een zelf gebouwd Duplo huis! Of wat dacht je van dino’s die stampen door de Kapla? Doordat de fantasie op deze leeftijd op een hoogtepunt is, worden de bouwwerken fantastisch! Ik vind dit heerlijk om te zien en te beleven vanuit het oogpunt van een kind. Heb je een kind wat al meer kan? Lego heeft ook voor jonge kinderen hele toffe sets vanaf 4 jaar!

Lees hier de uitgebreide review van wizzwizz houten beweegbare blokken. En doe nog snel mee met de winactie!

Kijk hier voor de review van clicformers

Lees hier alles over de speciale houten blokken van Tick-it

Hier vind je meer informatie over Grapat en Grimms

Lees deze review van Abel Blocks

Kijk hier voor de review van Kapla

Hier vind je de review van magformers

6. Rollenspel

poppetjes en voertuigen

Dit is de leeftijd waarop kinderen ons nog steeds graag nadoen. Ook beginnen ze nu sociale situaties na te spelen. Poppetjes worden buitengesloten, sluiten vriendschappen, zijn verdrietig of juist heel blij. Verjaardagen worden gevierd in een kringetje en ze gaan uit logeren. En de krachtmeting vindt vaak plaats tussen diverse poppetjes. Dino’s verslaan mensen. Al kan een mens soms opeens een superkracht hebben en de dino verslaan. Buiten het imiteren is het rollenspel nu ook een vorm van verwerking, oefenen en herbeleving van situaties en emoties. Op het verlanglijstje van een 4 jarige jongen heb ik met betrekking tot het rollenspel een leuk aanbod gemaakt, ook met een pop* omdat dit moet kunnen voor een jongen. Playmobil is er in 123 variant tot 4 jaar en de normale variant vanaf 4 jaar. Ik heb beide genoteerd.

Je vindt de uitgebreide speelgoedlijn van Klorofil * onder andere op bol

Playmobil heeft een nieuwe lijn Wiltopia. Het is een heel bijzondere uitgave van Playmobil, want het is gemaakt van minimaal 80% gerecycled plastic *. Een uitgebreide speelgoedlijn over dieren in het wild met kleine en grote sets, perfect om te vragen voor de feestdagen of verjaardag.

7. Houten speelgoed op verlanglijstje 4 jarige jongen

houten speelgoed jongens

Als je nog geen speelkeukentje hebt gekocht dan vind ik dit ook echt een leuke leeftijd hiervoor. Het rollenspel en de verzorging wordt graag nagespeeld. De leukste items zijn dan ook van hout hierin. Laat je kleine kok lekker koken. Maar er zijn meer toffe houten items die je hieronder terug vindt. Wat zet jij op het verlanglijstje van een 4 jarige jongen? Het fijne van hout is dat het zo ontzettend goed tegen een stootje kan.

Een speelkeuken * vind je onder ander bij bol
Hier vind je natuurlijk ook leuke accessoires *
Je kunt ook voor buiten een gave modderkeuken * maken kijk maar eens hoe ik dat deed zo’n buitenkeuken voor kind zelf maken

8. Buitenspeelgoed

buitenspeelgoed verlanglijst 4 jarige jongen

Stunten, creatief, fantasie, elk soort spel komt wel aan bod buiten op deze leeftijd. Vaak is het wel even ontladen van prikkels en wordt er lekker actief gespeeld. Laat ze ook maar buiten lekker een beetje “raggen”, dan is het weer fijner om binnen te zijn. Ik heb daarom dan ook weer een leuk aantal diverse items voor op de verlanglijst 4 jarige jongen verzameld.

9. Naar school accessoires

4 jaar naar school

De eerste keer naar school vraagt om leuke items. En er is genoeg leuks om te geven. Bekers en lunchtrommels van Mepal zijn in onze ervaring erg goed. Onderstaande items voor op het verlanglijstje van 4 jarige jongen, zijn perfect voor naar school. En een leuk feestelijk cadeau. Een leuke manier van kennismaken is door middel van een ouderwets vriendenboekje. Dit is nog steeds populair en tegenwoordig in veel varianten te krijgen.

  • De rugzakken van Bulbby zijn volledig te personaliseren wat ook een erg leuk uniek cadeau is om te geven en van goede kwaliteit!
  • Een Bigben Kinderwekker met geluidseffecten * is altijd handig nu je kind naar school gaat.

10. Extra cadeaus divers op verlanglijstje 4 jarig jongen

verlanglijst 4 jarige jongen

En heb je al veel leuke cadeaus gezien? Ik kan nog zoveel bedenken en zal hieronder een mix van diverse items neerzetten als afsluiting. Je kan bijvoorbeeld ook de kamer van je kind upgraden omdat het naar school gaat als cadeau. Een groter bed, bureau en leuke accessoires. Of interactief speelgoed of muzikale dingen. De laatste inspiratie voor op het verlanglijstje 4 jarig jongen. Er is zoveel leuks te vinden.

Selena schreef een uitgebreide review over de stapelstenen van Stapelstein. Zijn het kussens, opstapjes, stapstenen, bootjes of nog iets anders? Kinderen raken niet uitgespeeld. Even een uitgave, maar voor jarenlang plezier! Je vindt ze hier op Bol *

Vond je deze blog handig? Wil je dan onderstaande foto pinnen?

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

We hebben nog veel meer gave themaverlanglijsten en ook voor volwassenen. Kijk deze verlanglijstjes overzicht.

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.