Tip voor thuisonderwijs van de persbureaus

Mijn mailbox ontploft met leuke de ene leuke tip voor thuisonderwijs na de andere van de persbureaus. Maak muziek met Dirk Scheele, spel Print & Play spellen van Asmodee, speel een game van Cartoon Network, wees Zen met tips van Stokke. Een boek met 60 tips voor peuters, Monkeytown Tv en een kleurwedstrijd. Te leuk om niet te delen! Dus bij deze:

Asmodee biedt gratis downloadbare ‘Print & Play’ bordspellen voor de thuisblijvers. 

tips voor thuisonderwijs

De selectie bordspellen bestaat uit Dobble, Timeline Classic, Combo Color, Cortex Challenge en Unlock! 

Asmodee, een wereldwijde leider als producent en distributeur van bord- en kaartspellen, maakt downloadbare bordspellen voor iedereen gratis beschikbaar, als onderdeel van haar ‘Print & Play’ initiatief.

Spellen printen en spelen

Super tof wat nu kun je zelf spellen printen en samen met je gezin in een veilige thuisomgeving spelen. Dobble is hier favoriet en ik vind dit echt de leukste tip voor thuisonderwijs vandaar dat hij bovenaan staat. En aangezien spelletjes spelen niet alleen leuk is, maar ook leerzaam is dat een welkome aanvulling op het thuisonderwijs. De huidige lijst van zes titels bevat Asmodees gewaardeerde reeks familievriendelijke bordspellen. Van het kleurrijke kaartspel Dobble tot het escape roomachtige puzzelspel Unlock!. Binnenkort worden meer ‘Print & Play’ titels aangekondigd en toegevoegd als gratis download.

Met ingrediënten als competitief en coöperatief, familie, vrienden, jong, oud, hersenkraken, strategisch en denkbeeldig kan jouw kroost de komende weken van thuisonderwijs aan de slag!

Bij sommige spellen zijn kleine aanpassingen aangebracht om ze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor het thuis printen en het spelproces. Alle gratis middelen zijn beschikbaar in diverse talen op onderstaande website: https://print-and-play.asmodee.fun/ 

De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online

Ook voor peuters en kleuters is de wereld klein geworden. In de bioscoop of klas samen mooie films kijken, is er even niet meer bij. Taartrovers biedt ouders en jonge kinderen daarom een mooie ontdekkingsreis in huis. Op het gratis online platform Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten voor iedereen. Het online programma op www.taartrovers.nl is zo voor iedereen toegankelijk.

De films van taartrovers, laten kinderen met andere ogen naar de wereld om hun heen kijken. Door korte filmpjes met begeleidende activiteiten gaan kinderen op avontuur in eigen huis tuin of balkon. De kracht van verbeelding is sterk aanwezig en is dan ook geschikt voor leerkrachten en ouders! Elke dinsdag en donderdag wordt er een nieuwe film met activiteiten aan het programma toegevoegd.

© Almicheal Fraay

Het programma

Elke aflevering van Taartrovers Thuis begint met het kijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt. Maar het blijft niet bij kijken: duik samen met Taartrovers in de film en doe mee. Bij iedere aflevering is voor ouders en leerkrachten een handleiding van de activiteit te vinden die hoort bij de film. In de audio opnamen worden de kinderen meegenomen in wat zij zagen en wat zij nu zelf kunnen doen. Taartrovers Thuis, een artistieke tip voor thuisonderwijs, vind je op de website van Taartrovers: https://www.taartrovers.nl/filmfestival/nl/thuis

Over Taartrovers

Bij Taartrovers ontdekken jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van film en verbeelding. Kleine kinderen zijn grote onderzoekers. Ze gebruiken het liefst al hun zintuigen. Het is onze missie om spel met film, kunst en verbeelding onderdeel te maken van het leven van jonge kinderen op álle plekken in de samenleving. Nu dat even niet in het theater of op school kan, komt Taartrovers graag bij de kinderen thuis. Meer zien? Bekijk de video:

https://vimeo.com/369811500

Tip voor thuisonderwijs om als familie in deze periode mindful te blijven

Tips van Florine Duif, auteur Moeder Genoeg en founder The Mompany in samenwerking met Stokke heeft een mindfull tip voor thuisonderwijs voor je.

We leven momenteel in een gekke tijd. Waar we normaliter gedijen bij structuur, regelmaat en routine, is ons leven nu compleet in de war geraakt. Wat begon met een advies om geen handen meer te schudden, is inmiddels geëvolueerd tot een dringend verzoek tot thuis blijven (tenzij je een vitaal beroep hebt). Dat betekent thuis werken, thuis lesgeven, thuis sporten, thuis hobbyen; alles thuis, thuis en nog eens thuis. En dat vraagt veel van iedereen. Voor Stokke schreef Florine Duif een uitgebreid artikel op haar website The Mompany over hoe families mindful kunnen blijven, wat we (van) onze kinderen kunnen leren en hoe we met elkaar verbonden blijven in deze periode. Ik schreef een korte samenvatting:

1. Het begint met acceptatie

Kijk niet naar wat je heel graag wilt, want dat betekent dat je de huidige situatie niet accepteert. Emotioneel aanwezig zijn in het hier en nu is moeilijk, maar zullen we moeten accepteren om echt te leven.

2. Reflecteer op een dag

Een fijne mindfulness oefening om samen met kinderen te doen is voor het slapengaan even de dag te reflecteren en zo deze af te sluiten. Bij Florine thuis gaat dat als volgt:      

  • 1. Wat vond je het leukst vandaag?
  • 2. Waar moest je heel hard om lachen?
  • 3. Waar was je over verwonderd vandaag?
  • 4. Heb je iets nieuws geleerd?
  • 5. Was er ook iets minder leuk?

3. Laat het los

Thuiswerken met video gesprekken, appjes, chats en mails en thuisonderwijs en oppas spelen pff. Je krijgt steeds mee respect voor juffen en meesters en de inwendige stress groeit. Van alles moet er, maar laat op tijd los. Zorg ook voor ontspanning.

4. Vier het leven waar mogelijk

Het is heel veel dat we veel samenzijn, aan elkaar vastgeplakt zitten en alles anders is dan normaal. Saai is deze periode niet! Laten we ook feestjes vieren!

  • Je kind is vandaag zo oud
  • Hoera de zon schijnt!
  • We zijn al zoveel dagen samen
  • We hebben samen wat lekkers gebakken
  • Het is lente!

Lees het hele artikel van Florine op The Mompany

Cartoon Network lanceert twee nieuwe gratis gaming apps tip voor thuisonderwijs

Cartoon Network introduceert twee nieuwe gaming apps voor kinderen de komende weken. Een handige tip voor thuisonderwijs voor de wat oudere kinderen. Vandaag lanceert Cartoon Network Gamebox, vanaf volgende week is ook Cartoon Network’s Party Dash beschikbaar. 

Cartoon Network GameBox, nu te downloaden in de App Store en via Google Play, bevat alle favoriete webgames van de Cartoon Network fans in 1 gratis app! De catalogus bevat tal van actie-puzzel-, race-, en voetbalspelletjes van geliefde reeksen zoals Ben 10, Gumball, Apple & Onion en Teen Titans Go!

De games worden afgewisseld met verrassende animatiefilmpjes en klikbare on-screen spelletjes, waarbij kinderen aangemoedigd worden om de hele app te ontdekken. Er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd, zodat de GameBox eindeloos veel fun bevat!

Muziek maken met Dirk een muzikale tip voor thuisonderwijs

Om ouders die thuiszitten met kleine kinderen een beetje te ontlasten biedt Dirk iedere dag nieuwe content aan. In zijn gloednieuwe serie “Muziek maken met Dirk” motiveert Dirk de allerkleinsten om lekker zelf muziek te maken met simpele voorwerpen. Een muzikale tip voor thuisonderwijs dus 🙂

Als ambassadeur van de Kindermuziekweek brengt Dirk op verantwoorde wijze bij hoe leuk muziek maken is en hoe gemakkelijk je het zelf kunt doen. Iedere dag om 10u komt er een nieuwe aflevering online over onder andere de gitaar, dierengeluiden, de piano en nog veel meer!

Vandaag gaat Dirk samen met de kijkers jammen op pannen en emmers: https://www.youtube.com/watch?v=wvbAXbxi9zA&feature=youtu.be. Tevens gaat Dirk Scheele zondag om 11u weer live op Facebook. Iedereen kan verzoekjes indienen

Kleurwedstrijd voor thuiszitters

Voor alle kinderen die nu thuis zitten omdat ze niet naar school kunnen heeft Mepal een leuke uitdaging of te wel een creatieve tip voor thuisonderwijs. Teken of kleur je eigen broodtrommel! En maak kans op een echte campus lunchbox met het design dat jij bedacht hebt!

Daarom heeft Mepal een leuke uitdaging bedacht. Meedoen is eenvoudig. Op de website van Mepal zijn drie verschillende kleurplaten te downloaden. De tekening kan gedeeld worden via Facebook of Instagram met #mepalkleurplaat en tag @mepalnl. De tekening kan ook naar Mepal opgestuurd worden via het formulier op de website: 
www.mepal.com/nl/kleurwedstrijd/insturen-kleurplaat 

Helaas zie ik dat de wedstrijd al afgelopen is, maar kleuren met een opdracht is altijd leuk. Dus ik deel hem toch nog even.

Monkey Town lanceert Online serie

De grootste keten van indoor speelparadijzen in Nederland kwam op1 april met de eerste aflevering van Monkey Kidz TV Een zeer beweeglijke tip voor thuisonderwijs maar met nog veel meer extra’s. De kinderen zitten inmiddels al enkele weken thuis en mogen dus niet naar school of lekker de aap uithangen in het speelparadijs. Met de serie brengt Monkey Town een stukje plezier en speeltuin bij de kinderen thuis.

”Als Monkey Town dragen we natuurlijk graag ons steentje bij om in deze roerige tijd een stukje plezier, soms met educatief randje, bij de kinderen brengen”, aldus Joris Naalden (Managing Director, Monkey Town). “We zijn er graag voor onze fans en dit is de perfecte manier om dat ook in deze tijd te kunnen doen.”

Oehlie eenzaam

Een dolle boel Omdat Monkey Town tijdelijk gesloten is voelt mascotte en bewoner Oehlie zich wel een beetje alleen. Dit hebben vaste entertainer Rogier de Avonturier en zijn vriendje Joris, o.a. bekend van familiefilms als De Verdwenen Pakjesboot en Joris & Boris en het Geheim van de Tempel, opgelost door ook in Monkey Town te gaan wonen. Met zijn drieën maken ze er en dolle boel van door de hele dag te dansen, te knutselen, spelletjes te spelen, wedstrijden te houden en nog veel meer leuks te doen.

Vanaf woensdag 1 april zal het drietal elke maandag, woensdag en vrijdag om 13:00 te zien te zijn met een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van Monkey Kidz TV. Uiteraard is Monkey Kidz TV ook te vinden op Facebook & Instagram.

60 leuke en creatieve spelletjes voor je peuter en kleuter

Je peuter bezighouden is niet altijd eenvoudig. Peuters kunnen zo snel afgeleid zijn en krijgen prikkels van overal. In het boek Mijn peuter speelt! kan je maar liefst 60 toffe en originele spelletjes terugvinden om samen met je peuter of kleuter te doen, allemaal getest door auteur Paulien De Smet. Alle spelletjes zijn gemakkelijk te maken met materiaal dat je thuis hebt liggen (oud karton/ papier, droge pasta of wattenstaafjes) en geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Have fun met deze creatieve tip voor thuisonderwijs

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.