Nieuwe moestuintjes bij Albert Heijn

Ja je leest het goed. De Albert Heijn begint weer met de moestuintjes. Vorig jaar was het een groot succes hier in huis en de tuin en ik ben dan ook benieuwd of het dit jaar weer zo’n groot succes zal zijn. Vanaf 7 maart kun je weer sparen voor verschillende moestuinplantjes bij de Albert Heijn.

Nieuwe Moestuintjes bij Albert Heijn

Nieuw dit jaar is een speciaal groeiboekje en een ‘Eerst Hulp Bij Moestuineren’ (EHBM) groeikaart. Via ah.nl/moestuintje zal er wekelijks een moestuinjournaal worden gepost en is er de mogelijkheid om je vragen te stellen aan andere moestuinierders of de coaches van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid).

Dit jaar bestaat de selectie van 20 moestuinplantjes uit succesnummers van vorig jaar en uit nieuwe zaadjes. Basilicum, Broccoli ( die bij mij niet zo’n succes was), Cherrytomaatjes van vorig jaar bijvoorbeeld. En nu ook komkommer en sperziebonen. Jammie dat eten wij bijna wekelijks dus hier ben ik erg benieuwd naar.

De totale collectie bestaat dit jaar uit de volgende moestuintjes:

Sperziebonen, Doperwten, Komkommer, Augurk, Watermeloen, Courgette, Radijs, Basilicum, Rucola, Slamix, Andijvie, Rode Biet, Broccoli, Cherrytomaat, Spinazie, Wortel, Tuinkers, Peterselie, Tijm en Venkel

lente-ui broccoli wortel radijs

Nieuw dit jaar is ook de watermeloen. Speciaal voor gevorderden. Het groeiproces van de watermeloen duurt lang en vraagt om speciale handelingen een leuke uitdaging dus! Erg leuk is dat er dit jaar ook tuinkers bijzit. Altijd een groot succes bij kinderen om van alles mee te maken. Snel resultaat is wat kleine kinderen toch graag willen zien.

andijvie moestuin moestuin heel veel kropsla

Hulp voor een succesvolle oogst van je moestuintjes

Per groeifase zijn er verschillende handige items -speciaal voor het moestuintje- verkrijgbaar. Naast het groeiboekje ‘Groene Vingers voor Beginners’ is er bijvoorbeeld ook een moestuinverzamelaar voor het zaaien van de plantjes mét EHBM groeikaart. In de eerste weken van de spaaractie kunnen deze items ook gratis worden ontvangen bij aankoop van bepaalde aanbiedingen. Zo heb je binnen no time alle materialen in huis om zelf aan de slag te gaan!

groene vingers

Daarnaast kun je tijdens de actie altijd contact opnemen met experts van het IVN via ah.nl/community om vragen te stellen.

De moestuinspaaractie loopt van 7 maart tot en met 3 april. Je ontvangt een moestuinpotje bij besteding van 15 euro.

sla in grote bakken kropsla

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.