Bordspel Minecraft, Builders & Biomes – een bordspel voor 10 jaar

Minecraft is een game, geliefd bij jong en oud.  Nu ook in bordspel verkrijgbaar. Wil je niet dat je kinderen de game Minecraft downloaden omdat je ervoor moet betalen? Dan is het bordspel Minecraft van Ravensburger een goed alternatief. En met Sinterkerst in aantocht is het bordspel Minecraft voor € 42,00 een mooi cadeau om te geven.  Het is actief, strategisch en spannend. Plus je kan samen genieten. Volgens de fabrikant geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Volgens mij kan dit vanaf 8 jaar, zeker als ze gewend zijn om te gamen. Lekker ouderwets een bordspel spelen. Het is weer helemaal in!

bordspel Minecraft Ravensburger 2-4 spelers 8-99 jaar strategisch spel

Dat ziet er wel heel leuk uit!

Dat ziet er wel heel leuk uit! Riep Elias (12) toen hij de inhoud zag van het bordspel Minecraft. Wow! Er zitten wel veel creepers in hoor! Euhh? Wat zijn creepers? Die kunnen exploderen. En dan heb je ook nog heksen en skeletten. Heksen zijn magiërs. Okidoki, weten we dat ook weer. Ik ga samen met mijn zoon het bordspel Minecraft spelen. Het is goed mij alvast een beetje te verdiepen anders word ik sowieso ingemaakt.

Ik wil graag Steve zijn! is de volgende kreet. Wie is Steve? Dat is de hoofdpersoon van het spel. Ok. Jij wil Steve zijn, dan ga ik voor mijn lievelingskleur, rood. Nadat ik een beetje uitleg heb gekregen over de game Minecraft gaan we het bordspel Minecraft opstellen. Overigens is de uitleg erg duidelijk. Eén van de weinige keren dat ik google niet hoef te raadplegen. Voor degenen die meer informatie willen over de game Minecraft. Er is een boek over geschreven, Minecraft voor beginners. Meer info via deze link:  

Inhoud van het bordspel Minecraft

bordspel Minecraft

De speeldoos van het bordspel Minecraft bevat de volgende inhoud:

  • 64 houten blokken (actie-instrument om te bouwen)
  • 64 gebouwen-en monsterkaarten (speelkaarten)
  • 36 wapentegels (actie-instrument, vechten tegen monsters)
  • 4 spelersborden
  • 4 ervaringsmarkers (geeft aan hoeveel punten je hebt)
  • 12 overzichtskaarten (actie-mogelijkheden in 6 talen, plus 3 x 2 kaarten met uitleg over de puntentelling)
  • 4 spelerskins (in feite de spelers)
  • 4 opzetvoetjes (voor de spelers)
  • 1 blokbodem (om de stenen op te stapelen)
  • 1 constructiehulp (om te helpen de stenen op te stapelen)

Bordspel Minecraft, hoe werkt het?

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om winnen. Maar, daar moet je wel wat voor doen. Je moet Minecraft strategisch spelen. Dat betekent dat je je wel even moet verdiepen in de puntentelling. Die is opgebouwd in 3 delen. De eerste keer is gericht op het aantal aaneengesloten velden (biomes) waarop je hebt gebouwd. De tweede keer gaat het om het bouwmateriaal dat je hebt gebruikt. De derde keer gaat het om welke constructie je aaneengesloten hebt gebouwd. Plus dan tellen ook de monsters die je hebt verslagen. Let dus goed op bij de keuzes die je maakt tijdens het bordspel Minecraft.

Tijdens het spelen heb je de mogelijkheid om 2 acties te doen. Daarin heb je de keuze uit 5 actiemogelijkheden: bouwblokken pakken (2), bouwen, het veld verkennen, met een monster vechten of een wapen pakken (waarmee je beter tegen de monsters kan vechten). Als je van een monster wint krijg je extra punten, plus aan het einde van het spel kan je ook nog extra punten verdienen. De wapens leveren ook extra’s op. En bouwen is natuurlijk altijd leuk. Je speelt het bordspel Minecraft met 2 tot 4 spelers. Het spel duurt minimaal 60 minuten. Op de speeldoos van Minecraft staat tussen de 30 en 60 minuten. Ik kan me voorstellen dat als je wat meer ervaren bent het spel sneller verloopt.

Bordspel of gamen?

Natuurlijk kinderen vinden gamen leuk, maar dat is vaak wel een individueel gebeuren, ook al is het een game die je samen kan spelen. Het bordspel Minecraft geeft een goede weerspiegeling van de game. Je bent echt samen aan het spelen en je hebt niet het ‘vissenkom-gevoel’ dat je hebt nadat je lang achter een scherm hebt gezeten. Bovendien vraagt het actie en strategie. Je hersenen moeten behoorlijk aan het werk. Tot slot, het is niet ouderwets, want bordspelletjes zijn harstikke in!  Krijgen opa en oma ook eens een goed beeld waarom hun kleinkinderen altijd zo ingespannen naar dat beeldscherm zitten te turen! Kunnen ze lekker meedoen door middel van het bordspel Minecraft of eigenlijk is het meer Mindcraft.

Meer info over de game Minecraft:

Kijk ook deze blog met verlanglijst thema minecraft

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.