Wario Ware get it together, een absurd leuke game

“Wahahaha! Heb je me gemist? Ik ben weer terug met nog meer microgame-gekte, en deze keer kan het hele zooitje meespelen. Kijk zelf maar!” Aldus Wario! Treed binnen in deze absurde, hectische en hilarische wereld waar alles kan. Maar denk vooral niet teveel en te lang na, want dan is je beurt alweer voorbij in Wario Ware Get it together.

Beeldmateriaal van Nintendo.nl

Wario Ware Get it together!

De beruchte gameontwerper Wario en zijn crew zijn opgeslokt door zijn nieuwste creatie, en ze hebben jouw hulp nodig in de verhaalstand. Gebruik hun unieke en absurde vaardigheden in de meest krankzinnige microgames en speel in je eentje of met z’n tweeën op hetzelfde spelsysteem of lokaal draadloos. Alles kan, mag en is mogelijk in deze absurd hectische wereld. Voor het eerst in de Wario game serie kunnen spelers aan de slag met de verschillende personages uit het WareWare-universum.

Er zijn diverse spelstanden, inclusief verhaalstand. Er is ook een Megamix waar 10 hectische spelstanden zijn voor maximaal 4 spelers. En er zijn online uitdagingen. Nieuw is ook dat twee spelers kunnen samenwerken om talloze supersnelle en maffe microgames te voltooien. Of het nu gaat om het verwijderen van okselhaar of het ontsnappen uit een vuilniszak.. Je zult bliksemsnelle reflexen moeten hebben om deze buitengewone uitdagingen te overwinnen!

Crew Wario Ware Get it together

In deze game Wario Ware Get it together speel je met de hele crew. In de verhaalstand speel je telkens een karakter vrij. Dit gebeurd niet zomaar, nee een heuze krankzinnige strijd breekt los met absurde minigames. Tegelijk leer je de karakters kennen en wat hun speciale krachten zijn. Het is allemaal vrij simpel en minimaal, maar dat is maar goed ook. In de hectische minigames komt het aan op millisecondes qua denken dus het moet niet te ingewikkeld zijn qua besturing. Wie zitten er in Wario zijn crew?

Wario, young cricket, 18-volt, Mona, Dribble & Spitz, Dr. Crygor, 9-volt, Mike, Kat & Ana, Jimmy T, Ashley, Orbulon en 5-volt.

Allemaal hebben ze hun eigen specialiteiten!

wario
Beeldmateriaal van Ninteno.nl

Game time!

Wat een absurd, hectisch, gek en onwijs vermakelijk spel is dit! We kennen Wario wel, uiteraard uit de games met Mario. En ik ken de Wario Ware-universe ook een beetje, maar nog nooit ben ik echt zo in een game gedoken van deze beste man. Ooit hadden we een game gekocht op een voorganger van de Nintendo Switch, maar die hebben we nooit gespeeld. Wario Ware Get it together is de eerste Wario game dus die we spelen. En wat is het tof!

Het spel is schreeuwend, absurd en hectisch. En dat is het ook echt zonder het negatief te bedoelen. Alles kan in de Wario wereld. Okselharen uittrekken, ontsnappen uit vuilniszakken, gekke kindertekeningen en oude bekenden uit de Nintendo universe. De verhaalstand is tof en kan je alleen of met z’n tweeën spelen. De spelen gaan zo onwijs snel, nadenken kan geeneens. Je moet sneller dan een seconde een game snappen, de regels, het oplossen en oja met welk karakter je speelt. Elk karakter speelt weer anders namelijk en je hebt niet helemaal in de hand met wie je speelt.

Keuzes

Je kiest namelijk een groepje om de levels te verslaan maar welk karakter bij welk level komt is totaal random. Alleen bij het eindlevel speel je met het karakter wat je gaat vrijspelen. Gelukkig verzamel je munten en kan je die inzetten als je door wilt spelen. Het is even wennen met z’n tweeën spelen. Het is zeker handig en soms sta je elkaar ook gigantisch in de weg. Maar voor ons was Wario Ware Get it together een krankzinnig leuk feestje.

Sneller dan het licht met Wario Ware Get it together

Wat wij er zo leuk aan vinden? Er ontstaat een soort van oerkracht in je die wakker wordt en dat is heerlijk. Het gaat zo snel dat je geeneens echt kan denken. Je moet sneller reageren dan je logica aankan en tegelijk vliegen de absurde opdrachten en beelden je om je oren. Geen tijd om het te verwerken en door! Het is snel en daardoor duik je meteen in deze game van Wario Ware get it together. En vergeet je alles om je heen.

Wel moet ik ook echt even bijkomen na het spelen hiervan. Het is intens en voor onze dochter van 7 gaat het te snel alle informatie. Ze kijkt er wel graag naar maar als ze nog aan het lachen is om de rare kittens die voorbij komen. Zijn wij alweer 8 levels verder. Met het zweet op onze voorhoofd en hersenpijn van het snelle schakelen. Maar wat is dit een leuke game, wij zijn fan en kunnen niet wachten om vanavond als de kinderen weer op bed liggen lekker deze absurde wereld weer in te duiken.

Kijk dit leuke filmpje van Wario Ware Get it together

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Heb jij Wario Ware Get it together wel eens gespeeld?

Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.