Skip to Content

Disney Magical World 2: Enchanted Edition – een verslavend spel

Tijdens het begin van mijn burn-out ben ik verslaafd geraakt aan Animal Crossing, een spel dat echt door heel veel volwassen mensen over de hele wereld wordt gespeeld. Elke dag speelde ik wel een paar keer heerlijk ontspannen dit spel waarbij je eigen eiland helemaal kan omtoveren tot een echte wereld. Toen ik het persbericht ontving van Disney Magical World 2 vroeg ik dan ook direct of het op Animal Crossing zou lijken. En dat was zo. Er zit onwijs veel overlap in deze spellen, maar toch zijn ze allebei uniek op hun eigen manier. Wat volgde waren uren spelen op mijn Switch Lite en mijn eiland op Animal Crossing werd verwaarloosd.

Disney Magical World 2 Switch

In Disney Magical World 2: Enchanted Edition creëer je je eigen avatar in de game door te kiezen uit duizenden aanpassingsopties om jezelf volledig uit te drukken. Begin je avontuur met een ontmoeting met Mickey Mouse en zijn vrienden, die je helpen je te vestigen in Castleton, waar je je thuis zult maken en kleurrijke personages zult ontmoeten. Als nieuwe bewoner van Castleton maak je geleidelijk kennis met je vriendelijke buren en krijg je toegang tot mysterieuze portalen waar werelden vol avonturen en nog meer Disney-personages om bevriend mee te raken op je wachten.

Doel van het spel

Herontdek geliefde locaties in de zes unieke werelden die je kunt verkennen in Disney Magical World 2: Enchanted Edition, elk de thuisbasis van tal van leuke activiteiten en thematische minigames. Van het inrichten van een interieur en het beheren van een café tot het spelen van Magische Droomparades en het avonturieren door kerkers; Disney Magical World 2: Enchanted Edition biedt een breed scala aan activiteiten waar iedereen van kan genieten.

Grondstoffen verzamelen in Disney Magical World 2 Switch

Net als in Animal Crossing kun je in Disney Magical World 2 grondstoffen verzamelen. Dit doe je door speciale quests waarbij je spoken moet verjagen te halen. Daarnaast liggen er overal in de magische wereld grondstoffen die je kunt plukken. Om de zoveel tijd zijn deze weer aangevuld.
In de wereld van Winnie de Poeh heb je bij konijn zelfs je eigen moestuin waar je zaden kunt planten en zo aan nieuwe grondstoffen kunt komen.

Dingen maken in Disney Magical World 2 met de Switch

Natuurlijk kun je in Disney Magical World 2 switch ook dingen maken met je verzamelde grondstoffen.

In de winkel van Katrien Duck kun je kleding en accessoires maken met ontwerpen die je in de loop der tijd verzameld door opdrachten af te ronden.
I de houtzagerij van Knabbel en Babbel kun je meubels maken met ontwerpen die je ook verzameld.
En in de winkel van Dagobert Duck en Kwik Kwek en Kwak kun je grondstoffen verkopen voor geld. Tevens kun je hier spullen kopen als thema-achtergronden, meubels, kleding en grondstoffen.

Daarnaast is er nog een kleine kraam waar je elke dag een klein ding kunt kopen.

Disney Magical World 2

Een baan of zijn het er twee?

Zoals ik hierboven al even noemde heb je in Disney Magical World 2 ook een baan. Je runt namelijk een café waar je ook feesten kunt houden voor extra punten. Decoreer alles in een thema, zelfs de kleding van je personeel, en behaal punten op je partyladder. Nodig gasten uit en het geld stroomt binnen. Het eten en drinken dat je maakt is snel op en je kan echt snel heel veel geld verdienen door veel aandacht aan je café te geven. En aan de wensen van de bezoekers uiteraard die je opdrachten geven om te behalen.

Daarnaast heb je nog een baan als spokenjager. Met speciale toverstaffen die geregeld een upgrade krijgen van de tovenaar in Castleton, kun je spoken verjagen en zo verdwenen voorwerpen terugvinden. Je krijgt hier ook veel extra grondstoffen voor die je weer kunt gebruiken voor meubels en kleding.

Portals en spelverloop Disney Magical World 2

Het spel is in het Engels, en dat maakt het wat lastig spelen voor jonge kinderen als ze nog niet Engels kunnen lezen. Mijn dochter speelt het af en toe maar is dan vooral bezig met grondstoffen verzamelen en niet met wat er eigenlijk moet gebeuren om verder in het spel te komen van Disney Magical World 2. Dat is mooi want ik ga het spel eerst lekker zelf uitspelen alvorens ik hem reset en aan haar geef. ( Of ben ik nu een loedermoeder? )

Disney Magical World 2 is voorlopig nog niet in het Nederlands beschikbaar helaas. Zie het als spelend Engels leren.

In het begin van het spel zie je op allerlei plekken in het spel nummers. Die verwijzen naar het spelverloop. Heb je 1 gehaald dan ga je op zoek naar het cijfer 2 en dan naar 3 etc. Onderweg ontmoet je allemaal bewoners van Castleton en maakt praatjes met passanten. Ook die passanten kunnen je opdrachten geven die je kunt vervullen in ruil voor Thank-You-Flowers.

En dan heb je daar opeens je eerste portal te vangen en al gauw volgen er meer. Inmiddels kan ik afreizen naar de magische wereld van: Lilo & Stich, Winnie the Poeh, Ariel, Sneeuwwitje en de zeven Dwergen, Frozen en Alice in Wonderland. Ik ben dus al best ver, maar wilde het spel goed snappen voor ik een uitgebreide review zou schrijven.

Waarzegger kasteel en tovenaar

In Disney Magical World 2 heb je ook een groot kasteel staan waar geregeld een bal wordt georganiseerd. Assepoester en haar man zijn daar dol op! Van de koning zijn wachter leer je nieuwe begroetingen waarmee je passanten kunt groeten.

Ook is er nog een toren waar je bij de tovenaar upgrades kunt halen voor je toverstaffen en is er een kamertje voor een waarzegger die je helpt om tijdelijk sterker te worden.

Van Donald Duck leer je vissen, van de zeven dwergen leer je in de edelstenenmijnen hakken ( dat levert je veel geld op) Katrien Duck leert je kleren maken, Knabbel en Babbel helpen je met de meubels en bij Lilo en Stich kun je zelfs surfen!

Disney Magical World 2

Ik ben nog lang niet uitgekeken op Disney Magical World 2, heb nog heel wat punten te halen voor mijn stickeralbum en moet nog ontdekken hoe ik medailles kan verdienen. Een heerlijk spel om je in de magische wereld van Disney onder te dompelen waar vele karakters uit de Disney wereld je komen bezoeken.

Disney Magical World 2 heeft een PEG van 3 jaar, maar is in verband met het vele lezen vooral geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die Engels snappen. Ik hoop dat er snel een Nederlandstalige editie van het spel aanwezig zal zijn, want het is qua spelen echt al wel geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar als het in het Nederlands zou worden voorgelezen. Een aanrader om op het verlanglijstje te zetten dus voor jaren speelplezier!

Andere PEG 3 spellen:

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.