Verlanglijst voor 5 jarig jongen met speelgoed en cadeau tips

En dan wordt die kleine stoere vent al weer 5 jaar! Het echte schattige van de eerste jaren is er af en de adrenaline stuitert door het lijf van je zoon. Je kan uren met hem praten en hij is misschien wel dol op bouwen, buiten spelen, voetbal of judo. Hij is bijna jarig, maar wat zet je nu op het verlanglijst voor 5 jarige jongen?

Eerste leesboeken op de verlanglijst voor 5 jarige jongen

Voor een kleuter die interesse krijgt in lezen zijn eerste leesboeken ideaal om te krijgen tijdens hun vijfde verjaardag. Dus zet vooral wat AVI start boeken op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje! Op StoerLeesVoer kun je veel boeken vinden en ook op AVI Start niveau

Spelletjes voor op de verlanglijst voor vijf jarig jongetje

spelletjes voor 5 jarig jongetje

Crazy Candy. Is het nieuwe spel van Jumbo wat volledig over snoepjes gaat! Daarbij is er ook een snoepjesmonster dus pas op dat hij je snoepjes niet opeet!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Crazy Candy

Er zit een verstopping onder de gootsteen die de loodgieter repareert en wie weet zakt zijn broek wel af! In het spel Bob Bilnaad van Hasbro, kies je om de beurt gereedschap uit en maak je het gekozen gereedschap vast aan zijn riem. Wees voorzichtig! Als zijn broek afzakt tijdens jouw beurt, dan wordt iedereen nat gesproeid en lig je eruit. Degene die het lukt om zijn broek niet af te laten afzakken, wint het spel!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Bob bilnaad

Concept Kids. Dit bordspel heeft in 2019 de Deutscher Spielepreis voor het Beste Kinderspel in de wacht gesleept. Dat snap ik wel. Het komt in een grote witte doos en ziet er aantrekkelijk uit met de plaatjes van de kleurrijke dieren. Bij dit spel speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar om de dieren de raden. Samen spelen met een familiespel voor de vakantie is altijd goed. Het gaat erom dat het ene zo goed mogelijk de kenmerken van dieren opnoemt en het andere team de dieren probeert te raden. Dat kan soms tot grappige situaties leiden.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Concept kids

Lees hier alles over Coral Reef van Smartgames

Lees hier alles over my first la cucaracha

Coöperatieve spellen

Kijk hier voor het coöperatieve spel voor groepen de kracht van 8

Lees hier alles over De Geheime gang een coöperatief spel van Sunny Games

Hier vind je de uitgebreide review van Max de kat

Houden jouw kinderen van verkleden? Dan vinden ze Parado waarschijnlijk geweldig!

Wil je eens wat anders dan anders cadeau geven, kies dan voor een escape room voor kinderen!  Lees hier alles over Circus Pief Paf

circus pief paf

Kwartet op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

Er zijn verschillende versies van kwartet, versies voor beginnende lezers, maar ook kwartet met plaatjes. Een leuk gezelschapsspel wat ook ideaal is om mee te nemen op reis. Op deze leeftijd leren kinderen vaak op hun beurt wachten en om te gaan met winnen en verliezen. Kwartet is hier een ideaal spel voor om op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje te staan.

Kijk hier voor de uitgebreide review van kwartet spellen.

Van Halli Galli hadden we de simpele editie al met de clownen. Die hebben we al uren gespeeld, tijd voor de vervolgeditie met fruit. Ook deze editie hebben we het afgelopen jaar al tientallen keren gespeeld. Je moet wel tot 5 kunnen tellen! Maar dat kunnen de meeste 4 jarigen wel als ze hun verlanglijstje voor 5 jaar maken.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Halli Galli junior

Lees hier de uitgebreide review van Yeti in mijn spaghetti

Lichamelijk bewustzijn

De kindermassagekaarten zijn duidelijk geschikt voor kleuters en oudere leerlingen voor de basisschool en ik vind het super als ouders hier gebruik van maken voor hun kinderen. Niet alleen leren kinderen hun eigen lichaam op een speelse manier beter voelen, ook leren zij grenzen te accepteren van andere kinderen en ouders en hun eigen grenzen beter aan te geven.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Kindermassage kaarten

Creatief bouwspeelgoed

verlanglijstje voor 5 jarig jongetje

Creatief bouwspeelgoed is net even meer. Je kan er mee de lucht in, iets aan elkaar zetten en perfect voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje!

Aquabeads

Spelen met Aquabeads is te vergelijken met iets maken met strijkkralen. Je legt een figuurtje na op een speciaal legbord. Nu zijn het alleen geen kraaltjes, maar kleine balletjes. En dan komt het mooie: als het af is: spuit je er water overheen, en de balletjes gaan aan elkaar vastplakken.

Wat de Safari Box van Aquabeads zo enorm leuk maakt is dat er 10 parelstandaarden inzitten. Hiermee kan je diertje echt staan! Op het bijgeleverde speelveld kan je safari avontuur beginnen met je gemaakte creaties! Niet alleen plezier tijdens het maken, maar daarna ook mee te spelen. Je moet natuurlijk wel even wachten tot je werkjes goed droog zijn.

De parelstandaarden zijn helaas niet los te koop en zitten voorzover ik kan zien alleen in de Safari Box. Dus een mooie set om mee te beginnen en daarna om uitbreidingen te vragen voor het verjaardagsfeestje, schoencadeau onder de kerstboom of andere gelegenheden.

Kijk hier voor de uitgebreide reviews van Aquabeads van Kelly en Ellen en over de safari box.

Pixelart

De BiOBUDDi Pixel en Create sets! Ook hiermee kun je heerlijk creatief bezig zijn. Ellen schreef al eerder een blog over dit merk van Nederlandse bodem. Maar wij hadden hier nog nooit van gehoord en waren hier dan ook erg benieuwd naar!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Pixelset van Biobuddi

Knutselen met water is een van de leukste dingen die er zijn. De meeste mensen denken dan gelijk aan iets met verf. Bij het speelgoed van het jaar 2019 waren de 3D pixel beads van Totum genomineerd met de serie Tropical Zoo.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Pixelbeads 3D

bouwblokken

Is jouw kind ook zo dol op spelletjes, bouwen en buurman & buurman? Dan is de Buurman & Buurman blokkentoren van Just Games echt een geschikt cadeau. Met de geel en rode blokken maken we kunstwerkjes. De bijgeleverde dobbelsteen maakt het extra spannend! Redden we het tot het einde of stort de toren tussentijds in? En nee mama, als er één steentje afvalt, dat telt niet. Dat is niet instorten. He buur? A je to!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Blokkentoren buurman en buurman

Kelly heeft al veel interessant bouwspeelgoed mogen reviewen.
Hier lees je alles over Flockmen en Stekkels

Lees deze review van Abel Blocks

Lees hier de uitgebreide review van wizzwizz houten beweegbare blokken. En doe nog snel mee met de winactie!

Kinderen zijn verliefd op Bioblo blokken

Veel mensen denken dat Lego pas geschikt is vanaf 5 a 6 jaar. Maar wist je dat er speciale speelsets zijn die al vanaf 4 jaar leuk zijn?! Ook voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje erg leuk om te krijgen.

LaQ bestaat uit 7 verschillende bouwstenen. La Kjoe zoals  je het uitspreekt wordt in Japan gemaakt en is constructiespeelgoed met een zeer hoog educatieve waarde. De Q schrijf je in Japan als kyuu en betekend ronde vorm. En dat komt omdat je met LaQ bouwstenen ook ronde vormen kunt bouwen zoals de ingewikkelde cylinder hierboven laat zien.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Laq bouwblokken

Maar er is nog veel meer soorten bouwspeelgoed. Wat denk je van K’nex, Meccano en Kapla?

Lees hier alles over Fantasy Forts

Creatief speelgoed

creatief speelgoed verlanglijstje voor 5 jarig jongetje

Creatief speelgoed is altijd leuk om op een verlanglijst voor 5 jarige te zetten. En ook om te krijgen dus!

Kijk hier voor het creatieve boekje papieren vliegtuigen vouwen

Hier vind je de uitgebreide review van kleuren met water boekjes

Strijken maar op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

Strijkkralen vervelen nooit! 5 jaar is de leeftijd dat kinderen niet meer zomaar alles op de grond spelen en de concentratieboog hebben om hun strijkkralen werkje echt af te krijgen. Dus twijfel niet en zet dit op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje! Ze zijn er met glitters, glow in the dark en grote voorraadsets.

Een paar jaar geleden was het een rage om touwfiguren te maken. En nog steeds, mijn dochter is al weer een paar jaar ouder, wordt het touw er geregeld bijgepakt om wat dingen te proberen.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Touwfiguren maken

Doeboeken

Met Dribbels grote doeboek komen jij en je kind de zomer wel door. Dit boek bevat 63 bladzijdes en staat boordevol leuke spelletjes om te doen. Sommige kunnen ze prima zelf doen, zoals het doolhof. En bij andere opdrachten is het handig als je even uitlegt wat ze moeten doen. Verder zijn er ook leuke kleurplaten met een klein verhaaltje. Erg leuk om samen voor te lezen. Kleuren, zoeken, cijfers schrijven, woordjes lezen, motorische oefeningen. Het komt allemaal voorbij in dit boek. Daarom een doeboek met een hoofdletter D.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Dribbels grote doeboek

SES gieten en schilderen is erg leuk op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje. Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag of gewoon even als kleine activiteit tussendoor. 

Kijk hier voor de uitgebreide review van Ses gieten en schilderen

Slijm!

Ga aan de slag met slijm maken! Met boeken waar recepten in staan. Een ultiem cadeau voor slijmfans! Maar er zijn ook potten met kant en klare slijm te koop!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Zelf slijm maken

Over slijm gesproken, ken je ready2Robot al? Ready2Robot zorgt ervoor dat ook jongens hun eigen verrassingspakket hebben maar meer! Want met alle onderdelen die ze  uitpakken kunnen ze duizenden verschillende combinaties maken. Zo maken ze de ultieme robot voorzien van wapels en accessoires. Er zijn 19 verschillende robots en piloten.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Ready 2 robot

Educatief speelgoed verlanglijst voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

verlanglijstje voor 5 jarig jongetje

Loco Mini is het meest gebruikte educatiemateriaal wat zowel op school als thuis gebruikt wordt. Wij hebben veel boekjes en het is leuk om af te wisselen. Een leuke afwisseling op je verlanglijst voor 5 jarige! Wel handig om dan even te vermelden of je de doos al hebt 😉

Lees hier de uitgebreide review van Loco Mini

De nieuwe Super DOC, met zijn grote heldere ogen, laat kinderen kennismaken met de basisprincipes van codering.

Lees hier de uitgebreide review van de tekenrobot Bubble

Hier vind je de uitgebreide review van Ik leer Symmetrie

Lees hier alles over de magnetische letterdoos van Zwijsen

Hier vind je de uitgebreide review van de interactieve pen van Clementoni

Lees hier alles over ik leer schrijven van Clementoni

Schooltje spelen

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel! Het zijn telkens 2 stukken bij elkaar. Eentje met een plaatje (van 2 nerdy bananen met een bril en vlinderdas, bijvoorbeeld, love it!), en dan de andere met het aantal of de eerste letter, en het bijbehorende woord. Simpel en duidelijk. De kleuren en plaatjes zijn vrolijk, zoals we van Sesamstraat gewend zijn.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Sesamstraat ABC

Hubelino heeft verschillende denkspellen voor kinderen. Vanaf 4 jaar en vanaf 6 jaar. Wil je eens educatief speelgoed geven of vragen op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje dan raadt ik deze sets aan!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Denkspellen van Hubelino

Hier in huis werd schooltje spelen met Rompompom heel vaak gespeeld. Helaas is het spel wat ik zie niet meer beschikbaar bij Zwijsen en Bol. Maar wellicht vind je het spel nog ergens anders. Gelukkig is er nog veel meer leuks van Rompompom voor op het verlanglijst voor 5 jarig jongetje.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Schooltje spelen Rompompom

De schrijfkaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse hebben om zelf te gaan schrijven. Ik raad je echter af om dit aan kinderen te geven die hier nog niet de behoefte aan hebben. Laat ze dan gewoon lekker spelen en kleuren. Schrijven komt vanzelf wel! Daar wordt op school genoeg aandacht aan besteedt.

Kijk hier voor de uitgebreide review van Woezel en Pip schrijfkaarten

De wereld van Tiptoi op de verlanglijst voor 5 jarig jongen

Wat als je kind al eerder toe is aan letters leren dan op school wordt aangeboden? Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. En wat super leuk dat het favoriete TipToi van Ravensburger dan uitkomt met een Leer spel avontuur, om met TipToi eerste letters leren mogelijk te maken op de juiste manier! Tiptoi is perfect voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje.

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi letters leren

Kinderen van 5 jaar zijn dol op alles over de boerderij. Dus naast alle uitstapjes willen ze ook spelenderwijs thuis en in de auto veel over het leven op de boerderij leren. Met dit interactieve leersysteem van Ravensburger kan dat gelukkig! Want ik weet er niet zo heel veel van als stadse. TipToi op de boerderij

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi op de boerderij

Nog meer tiptoi

In de doos van Tiptoi mijn grote Wereldatlas zit ook een grote wereldkaart waar je aparte geluidsbestanden voor kunt downloaden. Het verbaast mij nog steeds maar ja zelfs op deze flinterdunne poster zit technologie verborgen waar je met de TipToi stift heel veel kennis kunt toveren. Zo voelt het toch een beetje voor mij hoor dat toveren met techniek!

In de grote wereldatlas kun je van alles leren en zien over onder andere de wereldzeeën, grote rivieren, gebergten, manier van leven, de dieren, de landschappen en nog veel meer!

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi wereldatlas

Wat als je kind al eerder toe is om Engels te leren. Dan ga je kijken naar een oplossing hiervoor natuurlijk. TipToi Wij leren Engels is voor onze dochter een grote uitkomst om op een speelse manier meer Engels te leren dan ze op televisie leert van Dora. Perfect voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje!

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi wij leren Engels

Tiptoi de boerderij set, leuk voor kinderen maar ook voor ouders die in de stad zijn opgegroeid. Stiekem is de TipToi Dierenset Boerderij dus niet van 4 tot 7 jaar, maar ook voor oudere leeftijden nog erg leuk. De boerderij is snel in elkaar gezet en kan helemaal plat weer worden opgeborgen in de doos.

Kijk hier voor de uitgebreide review van TipToi dierenset boerderij

Speelgoed om gewoon mee te spelen

speelgoed voor 5 jarige jongen

Ja dan heb je nog een categorie speelgoed om gewoon mee te spelen. Dat kan in de vorm van een rollenspel natuurlijk, maar ook gewoon leuk voor losse momenten voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje. En de meeste jongens willen dan toch auto’s!

Hotwheels de ULTIEME uitdaging in de HOOGSTE Ultieme Garage tot nu toe, met eindeloos veel mogelijkheden voor het bedenken van verhalen en actie met voertuigen!

Deze enorme speelset bevat parkeerplaatsen voor meer dan 100 voertuigen en een verrassende vijand in de vorm van een Robo T-Rex die de fantasie van kinderen zal prikkelen! Kinderen kunnen de voertuigen helemaal naar boven vervoeren in de zelf te bedienen lift met plek voor twee auto’s. Ze kunnen met de auto’s naar beneden racen door de verdiepingen van de garage en experimenteren met de meerdere speelmodi voor eindeloze spanning!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Power Treads

Nog meer auto’s:

Of wat denk je van deze racebaan van Cars?

Een voertuig van MonsterJam is ook heel gaaf natuurlijk!

En met een elektrisch bestuurbare auto heb je zeker het gaafste cadeau gegeven.

Ook op wielen maar dan toch anders is deze robot van Clementoni. DOC helpt kinderen bij het leren: – helpt bij de ontwikkeling van het logisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden; – leert kinderen letters, cijfers, kleuren en dierennamen. Met de robot leren ze spelenderwijs opdrachten programmeren. DOC is het allereerste spel dat kinderen op een leuke en creatieve manier in aanraking brengt met educatieve robotica. De robot kan worden geprogrammeerd om vrij rond te rijden of de voorgeprogrammeerde routes op de spelkaarten te volgen. 

Muzikaal speelgoed op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

verlanglijstje voor 5 muzikaal speelgoed

Kleuters zijn dol op muziek. Een cd is dan ook altijd een goed idee!

Lees hier alles over de Timio Player. Dit is een educatieve, elektronische audio- en muziekspeler.

De cd’s gebruik zijn leuk voor thuis of onderweg in de auto. Maar je kunt als je een beetje handig bent de cd ook op een MP3 speler zetten. Kids achterin hun eigen muziek en jij voorin jullie eigen muziek. Ideaal voor lange autoritten en op vakantie.

Cultureel cadeau op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

Niks leukers en leerzamer dan een cultureel cadeau op het verlanglijstje voor 5 jarig jongetje! Zo kreeg mijn dochter een grote heliumballon met daaraan een uitnodiging om samen naar een theatervoorstelling te gaan. Daarna werden er natuurlijk patatjes eten bij de Mc. Donalds. Maar een museum is natuurlijk ook perfect!

Bij MamaScrapelle hebben we al vele culturele uitstapjes mogen maken.

Rollenspel en accessoires

fantasiespeelgoed jongen vijf jaar

Kinderen zitten in deze fase ook nog volop in hun rollenspel, willen verkleden, spelen met speelgoed wat goed is voor de verbeelding.

Kijk hier voor leuke blogs met verkleedspullen en een heus verkleedspel!

Playmobil is vanaf 5 jaar echt super leuk om te krijgen. Kinderen zitten vol in hun fantasiespel en er zijn heel veel series uitgebracht ondertussen die soms ook al weer helemaal vernieuwd zijn of met extra uitbreidingen.

Kijk hier voor uitgebreide blogs over Playmobil Zee, en wintervakantie in de sneeuw.

Buitenspelen op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

verlanglijstje voor 5 jarig jongetje buitenspeelgoed

Alleen buitenspelen mag meestal nog niet als je 5 jaar bent, tenzij je mee mag met oudere broers of zussen. Maar je kan ook prima in de tuin of balkon spelen of voor de deur onder toeziend oog. Buitenspeelgoed is dan ook perfect voor op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje. Buitenspelen is goed en remt de ontwikkeling van bijziendheid!

Vlad Tomei en Mihai Gheorghe hebben ‘Buiten spelen’ bedoeld als cadeautje voor onze kinderen en voor hun kinderen in de toekomst. Maar ook voor ouders zelf! Want ze hopen dat de box met 55 spelletjes voor uren buitenspeelplezier de ouders terugbrengt naar hun jeugd. Dus, beste ouder, doe je mee met de stoelendans? Elastieken of een levende knoop? En ken je stand in de mand nog?

Kijk hier voor de uitgebreide review van een buitenspelbox

Stoepkrijt is zo leuk! Maak een regenboog, een hinkelbaan, een ingewikkeld parcours of vermaal het en maak stoepkrijt verf. Altijd een hit!

Kijk hier voor de uitgebreide review van Stoepkrijt van Crayola

Maar laten we eerlijk zijn. De meeste jongens worden ook gewoon erg blij van een mooie voetbal van zijn favoriete club, of een stoere step of Nerf pistolen! Boys will be boys dus oorlogje moet er gespeeld worden, wedstrijden en stunten met een step en een lekker potje voetbal!

buitenspelen met anderen

De estafette doos van Outdoor play bevat tevens een gave start en finish lijn met vlaggetjes die ik op de familiedag dit jaar ga inzetten voor het met echte eieren op een lepel lopen. Zo is dit buitenspeelgoed ook geschikt voor de hele familie! maar er zijn nog veel meer sets.

Kijk hier voor de uitgebreide review van outdoor play

Rolschaatsen of Inline Skates, waar gaat jouw meisje voor? Hier begonnen wij met rolschaatsen en kreeg ze toen ze 7 was inline skates. Maar het buurmeisje kreeg toen ze 5 was inline skates. Zoveel mogelijkheden, maar speelgoed met wielen blijft leuk op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje!

En een skippybal is natuurlijk ook geweldig! En van die loopklossen vallen ook vaak nog in de smaak.

Geef een belevenis cadeau op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje

verlanglijstje voor 5 jarig jongen

De culturele uitstapjes horen hier ook een beetje onder, maar wat ik hier mee bedoel is een dagje naar de dierentuin, pretpark, bioscoop of ander leuk uitstapje! Kinderen vinden dit echt leuke cadeautjes voor hun verjaardag en zelf geniet je er ook gezellig van mee om weer even kind te zijn. Heb jij een belevenis op de verlanglijst voor 5 jarig jongetje?

Dierenparken

Pretparken en speelparken:

speeltuin en pretpark vijf jarig jongen

Spelcomputer op de verlanglijst

Is jouw kind al toe aan gamen op een spelcomputer?
De Nintendo Switch is hier favoriet in huis. En er zijn al spellen met PEG 3, wat wil zeggen dat ze voor kinderen vanaf 3 jaar geschikt zijn. In mijn mening is 5 jaar vroeg genoeg om hiermee te beginnen.

Lees hier alles over de Nintendo Switch

Kijk hier voor de uitgebreide review van Paw Patrol Save Adventure Bay spel

Kijk hier voor de uitgebreide review van Pikmin 3 deluxe

Op zoek naar meer verlanglijstjes?

verlanglijstje voor 5 jarig jongetje
Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.