Skip to Content

Pikmin 3 deluxe, een PEG3 spel voor de Nintendo Switch

Yes ons huis is de Nintendo Switch rijker! Eindelijk de nieuwste Mario spellen spelen. En al snel smaak het naar veel meer spellen spelen. Inmiddels ben ik niet meer alleen met mijn man. Nee onze 6 jarige dochter wil ook meespelen. Echt heel leuk is dit, soms frustrerend, maar voornamelijk leuk. Vandaag spelen we het nieuwe spel: Pikmin 3 deluxe!

pikmin 3 deluxe

Pikmin 3 deluxe

In Pikmin 3 deluxe speel je vanuit 3 dappere ontdekkingsreizigers, Alp, Brittany en Charlie. Je moet hun planeet Koppai redden, het eten is namelijk op. De 3 helden gaan naar een onbekende planeet PNF-404 om fruit en zaden te zoeken. Als de helden willen slagen in hun missie moeten ze gebruik maken van een leger schattige Pikmin. Dit zijn plantachtige wezentjes die verschijnen in verschillende gekleurde soorten. Elke soort heeft weer andere unieke eigenschappen. Dit nieuwe avontuur is groots! Zowel leuk voor de bekende spelers, als voor de nieuwe spelers.

pikmin 3 deluxe

Pikmin 3 deluxe kan je bijvoorbeeld in een two player modus spelen. Samen doorloop je de levels en je moet echt samenwerken wil je verder komen. Er zijn nieuwe proloog- en epiloogmissies en er is een vrij speelbare moeilijkheidsgraad “Ultraspicy”. Er is ook een gratis demo versie beschikbaar om alvast een beetje te gluren. Deze vind je in de Nintendo eShop en op de Ninentendo website.

vader en dochter spelen spel

Spelen maar!

Het is zondag, de jongste ligt te slapen, hapjes staan op tafel en papa en de oudste dochter van 6 zitten klaar op de bank. We downloaden het spel vanuit de Nintendo eShop en gaan lekker spelen. Eerst kom je in het verhaal en zie je mooie beelden. Pikmin 3 deluxe is echt prachtig gemaakt. Let wel op, het is alleen Engelstalig. Voor ons geen probleem, maar wel goed om te weten. Het is soms even zoeken, de samen speel optie of de coöpstand is erg leuk en Abygail en Chris gaan lekker de wereld ontdekken.

Pikmin 3 verscheen oorspronkelijk voor de Wii U en maakt nu een sprong naar de Nintendo Switch. Pikmin 3 deluxe bevat alle content waarin het ook voor de Wii U verscheen plus vele extra’s. De eerder besproken coöpmodus, side stories, algemene verbeteringen zoals optionele hints, meer moeilijkheidsgraden, piklopedia en prestatiebadges. En uiteraard is het schattigheidsgehalte net zo hoog. Het is een mix van actie-, strategie-, en puzzelspel.

pikmin 3 deluxe

Kleurrijk plezier in pikmin 3 deluxe

De mix van actie, puzzel en strategie maakt het tot een leuk spel. De schattige Pikmin zijn erg leuk en hebben een hoog schattigheidsgehalte. Als je in het spel fluit dan komt je legertje van Pikmin naar je toe. Dit vond mijn dochter nog het leukste. Het spel wordt aangeraden vanaf 3 jaar.. Maar die classificatie snap ik niet helemaal. Mijn oudste dochter is pas laat in de wereld van tv, games en apps gestapt dus nog heel erg lerende. Maar ik ben zelf en behoorlijk ervaren speler en moest nog echt zoeken soms in Pikmin 3 deluxe. Dat maakt het juist leuk en uitdagend. Maar vanaf 3 jaar klinkt zo jong en simpel. Het spel is niet lastig en heeft verschillende niveaus, maar vanaf 3..?

pikmin 3 deluxe

Ach het is prachtig gemaakt en we hebben ons goed vermaakt. Het gaat soms wat langzaam voor onze dochter, die wil nu graag de snelle actie van een Mario spel. Maar tegelijk vind ze de Pikmin heel leuk en is de wereld erg mooi gemaakt. Het samenwerken is een leuke toevoeging. Ik denk dat we nog wel een paar middagjes lekker zoet zijn met Pikmin 3 deluxe! Een mooie toevoeging in de Nintendo Switch gamelijst.

Je koopt hem oa op bol *

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Linda Raaijmakers

Saturday 28th of November 2020

Aaaah kijk nou toch, dat is leuk zeg!! Wij zijn aan het sparen voor een Switch

Selena

Wednesday 9th of December 2020

Ja wij hebben ook gespaard! En voor elke keer dat we niet de deur uit konden naar bijvoorbeeld een speeltuin (geld kwijt aan ijsjes) of niet naar een bioscoop of pretpark.. dat geld hebben we in het Switch potje gestopt. Groetjes, Selena

Els

Wednesday 25th of November 2020

ooh ik wil ook een switch, maar ze zijn helaas te duur

Selena

Wednesday 9th of December 2020

Hoi Els, ja ze zijn zeker prijzig! Wij hebben verjaardagsgeld bij elkaar gespaard. In plaats van veel cadeaus, een switch. En daarbij zitten wij veel thuis nu en in plaats van geld uitgeven aan bioscoop, lunchen, musea en pretparken enzovoort hebben we hierin geïnvesteerd. Thuis een beetje leuk maken. Misschien kan je een beetje sparen? Groetjes, Selena

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.