Skip to Content

Super Mario Party Switch, een feestje om te spelen

Super Mario Party tijd! Dit is 1 van onze favoriete spellen hier thuis. En dat al voor vele jaren. In 1998 kwam het eerste deel uit voor de Nintendo 64 en inmiddels zijn we bij deel 11 in deze feestelijke serie. En dan heb ik de spin-off spellen nog geeneens meegerekend, dan kom ik uit op 17 delen van deze vrolijke serie. In deze blog geef ik een review van het “nieuwste” deel en de voorgangers neem ik ook gezellig mee.

super mario party switch

Super Mario Party

Dit deel is alweer 3 jaar geleden uitgebracht, in 2018. Het draagt de naam Super Mario Party en is officieel het elfde deel uit de officiële serie. Het is een partyspel en ontworpen door Tatsumitsu Watanbe. Nintendo is zoals altijd de ontwikkelaar en het is geschikt vanaf 3 jaar. Dit deel komt overeen met de oudere varianten van ‘Mario Party tot en met ‘Mario Party 8’. De spelers krijgen namelijk 1 voor 1 de beurt om een dobbelsteen te gooien en zich op een bord te verplaatsen. Na elke ronde wordt er gestreden in een minigame voor muntjes. Van de muntjes kan je weer sterren kopen, en wie de meeste sterren heeft na de laatste speelronde is de winnaar.

Het spel kent heel veel extra modi. Zo is er ook een partnerparty waarin je samenwerkt als een team tijdens een bordspel. Dit is weer zoals de games van deel 8, 9 en 10. Er is ook een single-playerstand die de ‘Weg der uitdagingen heet’. De speler moet dan minigames winnen van tegenstanders die steeds moeilijker worden. Ook kan je online spelen bij de Mariothon. Hier kunnen 10 van de 80 minigames online tegen andere mensen gespeeld worden. Maar Super Mario Party heeft nog meer: een raft uitdaging met minigames, dansbattle en vele diverse andere minigames. Ook is er een overkoepelende uitdaging, verzamel alle 5 de diamanten/gems voor iets extra’s…

Ouderwets nieuw vermaak

Ik ben zo blij dat de ouderwetse vibe weer terug is. In deel 8, 9 en 10 werden de personages in een bordspel samen op een auto gezet. Dit was best leuk, maar zo los van elkaar spelen vinden wij hier thuis veel leuker. Er is een goede balans van zelf goed spelen, geluk hebben en elkaar kunnen dwarsbomen. Met Mario Party weet je dat het spel de nummer 1 tegenwerkt, dat er van alles kan gebeuren en dat je dit soms met een lach en een traan afwisselt. Leuk is ook dat er op het einde nog bonussterren worden toegekend. Waarvoor? Dat wisselt per keer, maar het zorgt wel voor een extra spannende ontknoping. Er zijn niet heel veel borden (4) maar de borden die er zijn, zijn leuk. Je kan kiezen voor een potje van 10, 15 of 20 rondes.

Ook nieuw in Super Mario Party is dat je met partners kan spelen. In het spel kan je geluk hebben en op een partnervakje komen. Opeens ben je dan niet meer alleen en mag je voor twee, drie of meer gooien! Zolang er karakters beschikbaar zijn kunnen de partners oplopen. Ieder personage heeft ook een eigen dobbelsteen waarmee je zou kunnen gooien. Ook zijn de winkels er weer waar je behulpzame items kan kopen. De minigames zijn echt heel erg leuk en maar liefst 80 stuks om te spelen!

super mario party switch

Wilde wateren

Van Super Mario Party is dit onderdeel na het bordspel, favoriet hier! In een boot kan je tot maximaal 4 spelers samenwerken om de finish te bereiken. Je raft over een woeste rivier en onderweg verzamel je secondes en ballonnen. Als je een rode ballon weet te knappen, dan volgt er een minigame. Speel je de minigame goed? Dan krijg je extra secondes. En die tijd heb je hard nodig om de finish te bereiken. Er komen knooppunten waar je een weg kan kiezen. Dit is echt heel erg leuk vinden wij.

Meer leuks

Onze geliefde Mariothon is terug! Speel een vast aanbod van 5 minigames en haal de meeste punten om de winaar te zijn. Er zijn nu maar liefst niet 1 maar meerdere Mariothon opties. Wat een feest in Super Mario Party. Deze modus is heel competitief en speelt lekker snel. Online spelen wij hier thuis eigenlijk niet echt, dus daar kan ik weinig over zeggen.

Zoals ik aangaf kan je ook een overkoepelende missie spelen: het verzamelen van 5 gems! Als je deze verzameld gebeurd er niet iets heel speciaals zeggen ze.. Wij hebben ze nog niet allemaal dus dat kan ik niet met zekerheid bevestigen. Hoe je de 5 diamanten kan verzamelen?

  • De tenacity gem: eindig als eerste in alle 4 de Super Mario Party bordspellen
  • De spirit gem: eindig als eerste op normaal, remix en hard modus van de Soundstage
  • De courage gem: neem elke mogelijke afslag en doorgang van de wilde wateren rivieren
  • De passion gem: voltooi challenge mode
  • De love gem: eindig als eerste bij alle vier de partner bordspellen

Super Mario Party

Wij vinden dit echt een geweldige game voor op de Nintendo Switch. Het heeft de ouderwetse vibe van de eerdere bordspellen, de minigames zijn geweldig en er zitten hele leuke nieuwe elementen in. Er is genoeg te ontdekken, strijden en vrij te spelen. Plezier en uitdaging worden goed afgewisseld. Wel stoeien wij soms met de Switch controllers maar dat ligt aan ons. Verder zijn we zo blij met de Switch. Voorheen moest je altijd je remote op de sensorbalk richten en was soms je connectie opeens weg. Bij de Switch hebben we daar nooit last van en dit zorgt voor geweldige gameplay. Het is geschikt voor jong en oud, alleen of samen. En de high five toevoeging is ook tof!

Eerdere Mario Party games

Zoals gezegd is dit deel 11 en dan heb ik nog geeneens alle spin-off spellen meegeteld. In totaal zijn er 17 delen! Hou je van overzicht en rijtjes? Hieronder de chronologische volgorde van alle games uit deze serie.

JaarTitelPlatform
11998Mario PartyNintendo 64
21999Mario Party 2Nintendo 64
Virtual console (Wii, Wii U)
32000Mario Party 3Ninentdo 64
42002Mario Party 4Nintendo Gamecube
52003Mario Party 5Nintendo Gamecube
62003Mario Party-eSpin-off e-reader
72004Mario Party 6Nintendo Gamecube
82005Mario Party 7Nintendo Gamecube
92005Mario Party AdvanceSpin-off Game Boy Advance
102007Mario Party 8Wii
112007Mario Party DSSpin-off Nintendo DS
122012Mario Party 9Wii
132013Mario Party: Island TourSpin-off Nintendo 3DS
142015Mario Party 10Wii U
152016Mario Party: Star RushSpin-off Nintendo 3DS
162017Mario Party: The Top 100Spin-off Nintendo 3DS
172018Super Mario PartyNintendo Switch

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Kooplinkjes

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heidi

Saturday 17th of April 2021

• Lijk me een heel leuk spel.

Selena

Sunday 18th of April 2021

Ja we vermaken ons echt goed hiermee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.