Skip to Content

Piraten kinderfeestje – een stoer feest voor meiden en jongens

Het thema piraten is voor zowel jongens als meiden een leuk thema. Mocht je nou een zoon of dochter hebben die graag voor zijn/haar kinderfeestje zowel jongens als meiden uit wil nodigen, en heb je thuis ook nog jongere kinderen rondlopen dan is een piraten kinderfeestje een absolute aanrader!

Kinderfeestjes winkel

Piraten kinderfeestje

Een piraten kinderfeestje is heel leuk om te doen. Al vanaf 2 jaar deden de kinderen bij mij super goed mee! Tijdens het kinderfeest kun je van alles doen als schatzoeken en een piraten diploma halen.

Schat zoeken, cadeautjes verstoppen bij het piraten kinderfeestje

Het piraten kinderfeestje begon met het zoeken van het cadeau. De avond van te voren maakte ik nog stel een schatkaart en knipte deze in grote stukken. Geloof me je hoeft het echt niet heel moeilijk te maken die plattegrond. Een kinderhand is snel gevuld en zo ook de ogen, die kinderen vinden alles prachtig! De plattegrond knipte ik in grote stukken en verstopte die in speelgoed schatkisten. De schatkisten verstopte ik in de woonkamer. Uiteraard hoef je niet schatkisten aan te schaffen, maar kun je ook de jarige even op de gang zetten met een koptelefoon en een ipad en met de gasten de cadeautjes verstoppen en kruisjes zetten bij de schatkaart. Het ligt er een beetje aan of je een groep met 3/4 jarigen of 5/6 jarigen hebt zeg maar.

Piet Piraat

Piet Piraat Een piraten kinderfeestje voor peuters en kleuters is leuk voor jongens en meiden. Piraten diploma, Spelletjes en creatieve activiteiten

Tussendoor keken wij tijdens het piraten kinderfeestje natuurlijk een aflevering van Piet Piraat. Er zijn verschillende theatershows te zien. ( ziggo on demand) Eigenlijk vanaf 6 jaar kwam ik later achter, maar de 2 jarigen hier vinden het ook super leuk!

Zeebenen op brood

zeebenen op brood Een piraten kinderfeestje voor peuters en kleuters is leuk voor jongens en meiden. Piraten diploma, Spelletjes en creatieve activiteiten

Een broodje knakworst maar dan anders. Zeebenen zijn natuurlijk gewoon knakworsten of hotdogs! Die kregen de kinderen lekker op brood. Smullen maar met die zeebenen. En weet je wat zo gek is, die zeebenen willen steeds van je boterham afgaan. Help mijn eten loopt weg riep een kindje! Een absolute aanrader voor stoere piraten. Daarbij hoort natuurlijk ook een gifgroen of gifblauw drankje. Want piraten zijn stoer ook tijdens een piraten kinderfeestje!

Piraten traktatie

Natuurlijk moet er ook wat lekkers gegeten worden op het piraten kinderfeestje. Dit idee kan zowel als traktratie op school, of als wat lekkers tijdens het kinderfeestje. Toen ik gastouder was had een moeder dit gemaakt voor de kinderen. Zelfs de piratenboot had ze zelf in elkaar geknutseld. ’s Middags was het tijd voor de traktatie. Er stond een groot piratenschip op tafel en daarin zaten allemaal piraten. Erg leuk gemaakt van kleine eierkoeken, dropveter, smarties en een snoepje. Sommige kinderen lusten nog geen drop, maar het was wel erg leuk om de dropveter uit te rollen en in kleine stukjes te breken. De eierkoek, smarties en snoepje hadden de kinderen totaal geen moeite mee met opeten.

Piraten versiering en mee naar huis tasje

ballonen met doodskop Een piraten kinderfeestje voor peuters en kleuters is leuk voor jongens en meiden. Piraten diploma, Spelletjes en creatieve activiteiten
piraten kinderfeestje

Uiteraard was de woonkamer gezellig versierd met ballonnen en slingers. Ik kocht deze online bij Lobbes na afloop kregen de kinderen een roze en zwarte piraten ballon mee naar huis.

Bij Bol kun je ook leuke meeneemtasjes met cadeautjes vinden bijvoorbeeld.

Verkleden en Piratendiploma – piratenfeestje

Een piraten kinderfeestje voor peuters en kleuters is leuk voor jongens en meiden. Piraten diploma, Spelletjes en creatieve activiteiten
piratendiploma Een piraten kinderfeestje voor peuters en kleuters is leuk voor jongens en meiden. Piraten diploma, Spelletjes en creatieve activiteiten

Tijd voor het piratendiploma! De kindjes die wilden mochten zich van te voren verkleden. We deden verschillende oefeningen tijdens het piraten kinderfeestje, waar de foto’s helaas van mislukt zijn.

 1. Loop met je ogen dicht recht vooruit
 2. Sta op 1 been
 3. Hinkel op 1 been
 4. Heb jij zeebenen ( wiebelen op de loopplank ik gebruikte een wobbel)
 5. Loop over de brug ( de wobbel andersom)
 6. Stap over de reling ( de wobbel op zijn zij)
 7. Til een koe op ( wipkoe)
 8. Laat je spierballen zien en zeg: Arrrhhh
 9. Zeg: ai ai kapitein! en Ship Ahoy! en Land in zicht!
 10. Bedenk een spannende piratennaam

Deze oefeningen deden de peuters en kleuters met veel plezier!

Tijd om te knutselen bij het piraten kinderfeestje

Ik vind het altijd leuk om ook wat te knutselen aan te bieden tijdens een kinderfeestje. De piraten knutsels  heb ik in een aparte blog opgenomen en hier vind je inspiratie over piraten boeken om voor te lezen tijdens het piraten kinderfeestje. Iets wat ik eigenlijk ook altijd doe tijdens een kinderfeestje. Een momentje van rust en de kinderen vinden het heerlijk om naar een spannend verhaal te luisteren! Ook heb ik een voorbereiding blog geschreven mocht je een thema piraten wil houden.

piraten spelletjes kinderfeestje

Piraten zijn een bron van fascinatie en avontuur, en wat is er leuker dan deze spannende wereld tot leven te brengen in zelfbedachte en gemaakte spelletjes? Hier zijn enkele piraten spelletjes kinderfeestje die jonge landrotten zullen vermaken en prikkelen:

 1. Schatkaart Speurtocht: Laat de kinderen hun innerlijke ontdekkingsreiziger kanaliseren door een schatkaart te maken en verstopte schatten te zoeken in de achtertuin of op het strand.
 2. Piraten Estafette: Verdeel de spelers in teams en organiseer een estafetterace waarbij ze verkleed als piraten hindernissen moeten overwinnen en opdrachten voltooien.
 3. Kanonskogel Schieten: Maak gebruik van waterballonnen en laat de kinderen elkaar bekogelen om elkaars schepen te laten zinken.
 4. Piraten Pictionary: Speel een piratenthema-versie van Pictionary waarbij de spelers woorden en zinnen tekenen die te maken hebben met piraten.
 5. Schatkist Knutselen: Laat de kinderen hun eigen schatkist maken met materialen zoals schoenendozen, verf, kralen en glitters.
 6. Piratenparcours: Creëer een parcours met verschillende obstakels waar de kinderen doorheen moeten kruipen, klauteren en sluipen om de schat te bereiken.
 7. Piraten Muzikale Stoelen: Plaats afbeeldingen van piratenschepen op stoelen en speel piratenmuziek. Wanneer de muziek stopt, moeten de kinderen een schip proberen te bemachtigen.
 8. Piratendansfeest: Leer de kinderen piratendansbewegingen zoals “de houten poot” of “de scheve hoed” en laat ze hun eigen piratendansfeestje houden.
 9. Piratenquiz: Test de kennis van de kinderen over piraten met een leuke en educatieve quiz. Geef prijzen aan degenen die de meeste vragen correct beantwoorden.
 10. Schipbreukverhaal: Laat de kinderen een creatief verhaal bedenken over een piratenschipbreuk en laat ze hun verhalen aan elkaar vertellen.

Met deze spannende piraten spelletjes kinderfeestje zullen jonge avonturiers gegarandeerd een geweldige tijd beleven, terwijl ze hun verbeelding en creativiteit de vrije loop laten. Dus hijs de zeilen, roep “Ahoi!” en bereid je voor op een onvergetelijk piratenavontuur!

Een piraten kinderfeestje voor peuters en kleuters is leuk voor jongens en meiden. Piraten diploma, Spelletjes en creatieve activiteiten

Ga jij een piraten kinderfeestje geven dan wens ik je heel veel plezier! 

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Met4inhuis

Thursday 6th of April 2017

Heel leuk gedaan!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.