De leukste kerstfilms voor kinderen, en een paar voor volwassenen

Ho ho ho, kerst is eindelijk helemaal losgebarsten. Voor velen al voordat Sinterklaas weg was, maar nu dus ook voor de groep die pakjesavond achter de rug hebben. Waar moet een goede kerstfilm aan voldoen? De meesten willen warmte en liefde voelen. Een traantje hoort er vaak ook bij. Een goede kerst horrorfilm kan ik ook wel waarderen hoor. In deze handige lijst met de leukste kerstfilms voor kinderen neem ik gewoon van alles en nog wat mee. Welke is jouw favoriet?

De leukste kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms

1. De Sneeuwman (1978)

Ik begin met een film die meteen weer een traan en verdrietig gevoel bij me oproept. Na al die jaren nog steeds. De sneeuwman is een boek en daarna is er een prachtige tekenfilm van gemaakt. Met muziek wat denk ik iedereen wel herkent. Het is prachtig, ontroerend en echt passend voor deze kerstperiode. Ik lees dat er inmiddels ook een vervolg is, dat wist ik niet. Op sommige filmedities is de intro zelfs door David Bowie ingesproken. De eerste op de lijst voor de leukste kerstfilms is een klassieker voor jong en oud. Nu te koop in een tof blik met miniprentenboek en stickers. Het boek is zonder woorden.

2. A Christmas Carol in de leukste kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms voor kinderen

Van Walt Disney Pictures komt de magische verfilming van het geliefde Charles Dickens verhaal: Disney’s A Christmas Carol, het hartverwarmende avontuur voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker, compleet met levendig bonusmateriaal, is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.

3. Krampus the christmas devil 18+!

krampus

Krampus: Speciaal agent Jeffrey gaat terug naar zijn geboortedorp waar hij duistere dingen heeft meegemaakt. Geschiedenis lijkt zich te herhalen en hij gaat op zoek naar de man die de rust verstoord. Dit is echt voor de horrorfan. Het is namelijk ontzettend slecht geacteerd, een vaag verhaal en de manier van filmen is ook niet top. Verder is het absurd en bloederig. Een echte horrorfan kan de oppervlakkigheid juist wel waarderen, de voorspellingen die uitkomen en lekker commentaar leveren op wat je ziet. Even een tegengeluid in al die warmte en knusheid wat kerst brengt. Deel 2 is overigens wel wat “beter” vind ik. Een volwassen toevoeging in de leukste kerstfilms voor kinderen. Te streamen via Prime.

4. Black Christmas 18+!

De leukste kerstfilms

De tweede horror toevoeging in de lijst van leukste kerstfilms is Black Christmas. Een groep stoere meiden op een campus verweren zich kranig tegen een losgeslagen seriemoordenaar. Klinkt goed toch? Girlpower, seriemoordenaar en kerst. Voor volwassenen. Niet te streamen.

5. The Grinch in de leukste kerstfilms voor kinderen

the grinch

Deze klassieker stamt alweer ui 2000. Jim Carrey is als groen monster van plan om kerst te verpesten in het dorpje van de Wie’s. Maar als snel verwarmt zijn hart door Cindy Lou Who en haar familie. Een fijne familie film is dit en geschikt voor alle leeftijden. Deze van de leukste kerstfilms voor kinderen is te streamen via Netflix en Prime.

6. Home alone in de leukste kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms

Ach deze nummer 5 in de leukste kerstfilms voor kinderen verwarmt ook mijn hart. Humor met een traantje. Het zal je maar gebeuren dat je familie op vakantie gaat..en jou vergeten! Het overkomt Macauly Culkin en dan is zijn huis ook nog eens doelwit van 2 boeven. Als dat maar goed afloopt! Er zijn meerdere delen dus je kan lekker bingen met deze film. Geschikt vanaf 6 jaar en te streamen via Prime.

7. A Christmas Prince

a christmas prince

Lekker zwijmelen met kerst? Een film met mooie mensen en prinsen? Dan is dit jouw film! Kerst begint vroeg voor een beginnende journalist als ze naar het buitenland wordt gestuurd. Ze gaat erheen voor een primeur van een knappe prins die binnenkort koning wordt… Een zwijmelfilm voor volwassenen op nummer 6 in de leukste kerstfilms. Deze is alleen te streamen via Netflix.

Zin in meer (slechte) zwijmel kerstfilms, er bestaan ook boxen gevuld met kerstfilms!

8. Scrooged in de leukste kerstfilms

De leukste kerstfilms

Tijd voor weer een klassieker op nummer 7 in de leukste kerstfilms voor kinderen. Wat krijg je als je als rijke zakenman bijna geen gevoel meer hebt voor de mensen om je heen? En je eigen gevoel ook kwijtraakt. Dan komen de 3 geesten bij je langs van het verleden, heden en toekomst. Zal Scrooge hier iets van leren? Vanaf 6 jaar. Te streamen via Prime.

9. Jingle Jangle

jingle jangle

Een echte Netflix original is deze nummer 8 in de leukste kerstfilms voor kinderen. Jingle Jangle the chrismas journey is een visueel prachtig meesterwerkje. Jaren nadat zijn leerling hem verraden heeft krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker weer hoop. Dat komt omdat zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt. Alleen te zien op Netflix! Vanaf 6 jaar. Als cadeautip doet deze films mij denken aan het visueel prachtige boek van Harry Potter wat is uitgekomen door Minalima.

10. Love actually

De leukste kerstfilms

Ik hou van deze feelgood movie. Het is 1 van mijn favorieten en ook nog geheel in kerst thema. Een heerlijke Engelse zwijmelfilm met humor. In deze film van de leukste kerstfilms, volg je het leven van verschillende mensen die allemaal opzoek zijn naar liefde op een bepaalde manier. De verhalen staan los van elkaar, en weten zich ook te vervlechten. Een toevoeging voor volwassenen. Te streamen op Prime.

11. De Notenkraker

Dit is misschien wel 1 van mijn favoriete balletstukken. De muziek is magisch en tijdloos klassiek. Er zijn vele uitvoeringen van en ook een tof muziek boek! Het verhaal gaat over Clara die op kerstavond wel een hele bijzondere ervaring heeft met reuzemuizen en een notenkraker. De muziek is van Tjaikovski. Hieronder verschillende opties van deze nummer 10 in de leukste kerstfilms voor kinderen. De uitvoering: De notenkraker en de vier koninkrijken is te streamen via Prime.

Verschillende films van de Notenkraker, de aanbevolen leeftijden wisselen per film.

12. Belle en het Beest betoverend kerstfeest

belle en het beest

Deze speciale editie van Belle en het Beest brengt ons terug bij deze 2 geliefde karakters. Belle wil een betoverend kerstfeest organiseren in het kasteel. Maar iemand probeert haar plannen te te dwarsbomen. Nummer 11 op dit lijstje van de leukste kerstfilms voor kinderen. Te streamen via Disney+ en geschikt voor alle leeftijden.

13. Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes

De leukste kerstfilms

We blijven nog even in Disney sferen. Op nummer 12 in de leukste kerstfilms voor kinderen staat deze film van Mickey. De kerstsfeer, liedjes en alle favoriete karakters komen samen in dit verhaal. Aanbevolen voor alle leeftijden. Dit stream je natuurlijk op Dinsey+.

14. Vrolijke kerst in crisistijd in de leukste kerstfilms voor kinderen

vrolijke kerst in crisestijd

Op nummer 13 geen film maar een serie in deze de leukste kerstfilms voor kinderen lijst. Zie het als een lange film van Nederlandse bodem. Deze 20delige tv-serie gaat over de steenrijke familie Vrolijk. Op een overdadige Sinterklaas avond komen ze erachter dat ze helemaal niet meer rijk zijn. Ze worden uit huis gezet en moeten wennen aan een nieuwe situatie tussen de arme mensen. Zoon Lucas heeft als doel om voor de kerst toch iets fijns te regelen voor zijn ouders en broer en zusje. Zal het hem lukken? Geschikt voor alle leeftijden. Niet te streamen.

15. De notenkraker

kerstfilms notenkraker

Het is kerstavond en de Silberhaus kinderen zijn enthousiast dat het gaat beginnen. Marie en Fritz spelen in de kinderkamer wanneer hun peetvader Drosselmayer aankomt. De peetvader geeft de kinderen een vroeg kerstcadeau, een Notenkraker. Marie is getuige van een grote strijd tussen een enorm leger van speelgoedsoldaatjes geleid door de Notenkraker en een verschrikkelijke peloton van muizen onder bevel van Koning muis. Volg de reis van Marie en Fritz in het Koninkrijk van poppen, door het Kerstmis bos, voorbij de zee van amandel melk en het paleis van de Marzipans, en zie hoe zij de vloek van de Notenkraker proberen te verbreken.

16. Trollie

trollie

Opeens moet ik denken aan een andere Nederlandse winter/kerstserie die hier geliefd was afgelopen jaren: Trollie! Deze vind ik zelf ook echt leuk. Dus op verzoek van mij dochter zet ik het erbij in deze leukste kerstfilms voor kinderen lijst. De 10jarige Max is een teruggetrokken boekenwurm. Totdat daar de ongemanierde Trollie in zijn leven komt. Alles staat op z’n kop en ook het leven buiten Trollie geeft uitdagingen. Het speelt zich af in een sprookjesachtige wereld. Geschikt vanaf 6 jaar. Deze serie is niet te streamen.

17. Mannetje Tak laatste in de leukste kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms

Uit de creatieve keuken van de Gruffalo komt Mannetje Tak. Een gevoelig, prikkelarm en mooi winters verhaal over mannetje Tak. Op een dag raakt hij ver van zijn huisje, en hij raakt steeds verder.. Zijn vrouw en kindjes maken zich zorgen. Hij doet er alles aan om terug naar huis te komen. Onderweg komt hij vele avonturen tegen. De muziek is prachtig van deze film. Een favoriet van mijzelf! Geschikt voor alle leeftijden. Niet te streamen.

18. The polar express

The Polar Express!

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten… Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. “Eerst zien en dan geloven,” beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

De leukste kerstfilms voor kinderen en volwassenen

De leukste kerstfilms van 2020

Er zijn zo onwijs veel leuke kerstfilms voor kinderen en series. Ik heb geprobeerd een selectie te maken van ouder en nieuw. Dvd en streamen, jong en oud. Ik denk dat het gelukt is om een mooie diverse lijst te maken! Kerst is natuurlijk ook alle Harry Potter films en Lord of the Rings. Of wat dacht je van de magische wereld van Narnia of een mooi sprookje. Welke films kijk jij graag tijdens de kerstperiode?

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.