Skip to Content

De leukste kerstfilms voor kinderen en een paar voor volwassenen

Ho ho ho, kerst is eindelijk helemaal losgebarsten. Voor velen al voordat Sinterklaas weg was, maar nu dus ook voor de groep die pakjesavond achter de rug hebben. Waar moet een goede kerstfilm aan voldoen? De meesten willen warmte en liefde voelen. Een traantje hoort er vaak ook bij. Een goede kerst horrorfilm kan ik ook wel waarderen hoor. In deze handige lijst met de leukste kerstfilms voor kinderen neem ik gewoon van alles en nog wat mee. Welke is jouw favoriet?

De leukste kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms

1. De Sneeuwman (1978)

Ik begin met een film die meteen weer een traan en verdrietig gevoel bij me oproept. Na al die jaren nog steeds. De sneeuwman* is een boek en daarna is er een prachtige tekenfilm van gemaakt. Met muziek wat denk ik iedereen wel herkent. Het is prachtig, ontroerend en echt passend voor deze kerstperiode. Ik lees dat er inmiddels ook een vervolg is, dat wist ik niet. Op sommige filmedities is de intro zelfs door David Bowie ingesproken. De eerste op de lijst voor de leukste kerstfilms is een klassieker voor jong en oud. Nu te koop in een tof blik met miniprentenboek en stickers. Het boek is zonder woorden.

2. A Christmas Carol – klassieke kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms voor kinderen

Van Walt Disney Pictures komt de magische verfilming van het geliefde Charles Dickens verhaal: Disney’s A Christmas Carol*, het hartverwarmende avontuur voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker, compleet met levendig bonusmateriaal, is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.

3. Krampus the christmas devil 18+!

krampus

Krampus*: Speciaal agent Jeffrey gaat terug naar zijn geboortedorp waar hij duistere dingen heeft meegemaakt. Geschiedenis lijkt zich te herhalen en hij gaat op zoek naar de man die de rust verstoord. Dit is echt voor de horrorfan. Het is namelijk ontzettend slecht geacteerd, een vaag verhaal en de manier van filmen is ook niet top. Verder is het absurd en bloederig. Een echte horrorfan kan de oppervlakkigheid juist wel waarderen, de voorspellingen die uitkomen en lekker commentaar leveren op wat je ziet. Even een tegengeluid in al die warmte en knusheid wat kerst brengt. Deel 2 is overigens wel wat “beter” vind ik. Een volwassen toevoeging in de leukste kerstfilms voor kinderen. Te streamen via Prime.

4. Black Christmas 18+!

De leukste kerstfilms

De tweede horror toevoeging in de lijst van leukste kerstfilms is Black Christmas*. Een groep stoere meiden op een campus verweren zich kranig tegen een losgeslagen seriemoordenaar. Klinkt goed toch? Girlpower, seriemoordenaar en kerst. Voor volwassenen. Niet te streamen.

5. The Grinch in de leukste kerstfilms voor kinderen

the grinch

Deze klassieker stamt alweer ui 2000. Jim Carrey is als groen monster, The Grinch,* van plan om kerst te verpesten in het dorpje van de Wie’s. Maar als snel verwarmt zijn hart door Cindy Lou Who en haar familie. Een fijne familie film is dit en geschikt voor alle leeftijden. Deze van de leukste kerstfilms voor kinderen is te streamen via Netflix en Prime.

6. Home alone – klassieke kerstfilms voor kinderen

De leukste kerstfilms

Ach deze film in de leukste kerstfilms voor kinderen verwarmt ook mijn hart. Humor met een traantje. Het zal je maar gebeuren dat je familie op vakantie gaat en jou vergeten! Het overkomt Macauly Culkin en dan is zijn huis ook nog eens doelwit van 2 boeven. Als dat maar goed afloopt in Home Alone*! Er zijn meerdere delen dus je kan lekker bingen met deze film. Geschikt vanaf 6 jaar en te streamen via Prime.

7. Scrooged klassieke kerstfilms

De leukste kerstfilms

Tijd voor weer een klassieker op nummer 7 in de leukste kerstfilms voor kinderen. Wat krijg je als je als rijke zakenman bijna geen gevoel meer hebt voor de mensen om je heen? En je eigen gevoel ook kwijtraakt. Dan komen de 3 geesten bij je langs van het verleden, heden en toekomst. Zal Scrooge* hier iets van leren? Vanaf 6 jaar. Te streamen via Prime.

8. Teddy’s kerstfeest – nieuwe kerstfilm

Leukste kinderfilms

Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Maria voelt zich meteen verbonden met het levende speelgoed en kan geen betere kerstwens bedenken dan om de teddybeer voor zich te winnen. Maar deze teddybeer heeft andere plannen. Hij droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan leren wat de wereld te bieden heeft.

Lees hier de recensie van Teddy’s kerstfeest die nu in de bioscoop draait.

9. Jingle Jangle – een leuke kerstfilm

jingle jangle

Een echte Netflix original is deze nummer 8 in de leukste kerstfilms voor kinderen. Jingle Jangle the chrismas journey is een visueel prachtig meesterwerkje. Jaren nadat zijn leerling hem verraden heeft krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker weer hoop. Dat komt omdat zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt. Alleen te zien op Netflix! Vanaf 6 jaar. Als cadeautip doet deze films mij denken aan het visueel prachtige boek van Harry Potter wat is uitgekomen door Minalima.

10. Love actually – romantische kerstfilm

De leukste kerstfilms

Ik hou van deze feelgood movie. Het is 1 van mijn favorieten en ook nog geheel in kerst thema. Een heerlijke Engelse zwijmelfilm met humor. In deze film van de leukste kerstfilms, volg je het leven van verschillende mensen die allemaal opzoek zijn naar liefde op een bepaalde manier. De verhalen staan los van elkaar, en weten zich ook te vervlechten. Een toevoeging voor volwassenen. Love actually* is te streamen op Prime.

11. De Notenkraker

De notenkraker* is misschien wel 1 van mijn favoriete balletstukken. De muziek is magisch en tijdloos klassiek. Er zijn vele uitvoeringen van en ook een tof muziek boek! Het verhaal gaat over Clara die op kerstavond wel een hele bijzondere ervaring heeft met reuzemuizen en een notenkraker. De muziek is van Tjaikovski. Hieronder verschillende opties van deze nummer 10 in de leukste kerstfilms voor kinderen. De uitvoering: De notenkraker en de vier koninkrijken is te streamen via Prime.

Verschillende films van de Notenkraker, de aanbevolen leeftijden wisselen per film.

12. Belle en het Beest betoverend kerstfeest – disney kerstfilm

belle en het beest

Deze speciale editie van Belle en het Beest brengt ons terug bij deze 2 geliefde karakters. Belle wil een betoverend kerstfeest organiseren in het kasteel. Maar iemand probeert haar plannen te te dwarsbomen. Nummer 11 op dit lijstje van de leukste kerstfilms voor kinderen. Te streamen via Disney+ en geschikt voor alle leeftijden.

13. Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes – disney kerstfilm

De leukste kerstfilms

We blijven nog even in Disney sferen. Op nummer 12 in de leukste kerstfilms voor kinderen staat deze film van Mickey. De kerstsfeer, liedjes en alle favoriete karakters komen samen in dit verhaal. Aanbevolen voor alle leeftijden. Dit stream je natuurlijk op Dinsey+.

14. Mannetje Tak laatste een leuke kerstfilm voor kinderen

De leukste kerstfilms

Uit de creatieve keuken van de Gruffalo komt Mannetje Tak. Een gevoelig, prikkelarm en mooi winters verhaal over mannetje Tak. Op een dag raakt hij ver van zijn huisje, en hij raakt steeds verder.. Zijn vrouw en kindjes maken zich zorgen. Hij doet er alles aan om terug naar huis te komen. Onderweg komt hij vele avonturen tegen. De muziek is prachtig van deze film. Een favoriet van mijzelf! Geschikt voor alle leeftijden. Niet te streamen.

15. Elf – een heerlijke kerstfilm

Op kerstavond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. De baby wordt Buddy genoemd en opgevoed door Papa Elf (Bob Newhart). Als Buddy (Will Ferrell) volwassen is, beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past. Vastbesloten om de plek te vinden waar hij thuishoort, reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Eenmaal in de Big Apple ontdekt Buddy waarom zijn vader (James Caan) op de lijst van stoute mensen staat. Maar het allerbelangrijkste is dat Buddy ziet dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is. Daardoor heeft de kerstman allerlei problemen. Met de hulp van een mooie warenhuiself (Zooey Deschanel) probeert Buddy zijn vader en de rest van de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en
tegelijkertijd te bewijzen dat de kerstman (Ed Asner) wel degelijk bestaat!

16. A Boy called Christmas

In dit oorsprongsverhaal van de Kerstman gaat een gewone jongen – met een trouwe muis als huisdier en een rendier aan zijn zijde – op een buitengewoon avontuur om zijn vader te vinden. Zijn vader is op zoek naar het legendarische dorp Elfhelm. A Boy Called Christmas is ook een boek!

17. Paw Patrol – Pups Redden Kerstmis 

Ga samen met de Paw Patrol op 6 besneeuwde avonturen, waaronder een extra lange Kerstaflevering! De pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog veel meer!

18. The polar express

The Polar Express!

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten met the polar express*… Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. “Eerst zien en dan geloven,” beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

Nightmare before Christmas

De Pompoenenkoning Jack Skellington – een benige kruising tussen Fred Astaire en Verhoevens Hollow Man, is klaar met zijn duistere Halloweentown en haar monsterlijke bewoners. Op een dag ontdekt hij met toeval het gelukzalige Christmastown. De pompoenkoning, heeft een idee! Hij besluit samen met zijn griezels de Kerstman stiekem te ontvoeren.

De leukste kerstfilms voor kinderen en volwassenen

De leukste kerstfilms van 2020

Er zijn zo onwijs veel leuke kerstfilms voor kinderen en series. Ik heb geprobeerd een selectie te maken van ouder en nieuw. Dvd en streamen, jong en oud. Ik denk dat het gelukt is om een mooie diverse lijst te maken! Kerst is natuurlijk ook alle Harry Potter films en Lord of the Rings*. Of wat dacht je van de magische wereld van Narnia of een mooi sprookje. Welke films kijk jij graag tijdens de kerstperiode?

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.