Skip to Content

Candy Crush Duel bordspel – een spel van Just Games

Zijn er hier candy crusher fans onder de volgers van MamaScrapelle? Vast wel! Zelf speel ik elke avond voor het slapen gaan een paar spelletjes. Lekker ontspannen vind ik dat. Dochterlief wil ook vaak even mijn telefoon, maar ik ben al best ver ( 3108 ) en de levels worden er niet makkelijker op. Maar gelukkig is er goed nieuws! Ik kan samen met mijn dochter het Candy Crush Duel van Just Games aan!

candy crush duel

Candy Crush Duel

Het bordspel is super makkelijk in elkaar te zetten en heel snel uitgelegd. En eigenlijk ook heel simpel, ware het niet dat je elkaar best wel heel erg kunt pesten.. je medespeler moet dan ook wel goed tegen zijn/haar verlies kunnen en dat is niet voor niks de reden waarom er 8+ op de doos staat. Je hebt wel wat tactiek nodig en een beetje vooruit moeten kunnen kijken.

Aan de andere kant ben je ook afhankelijk van de dobbelstenen die je gooit. Laat ik het eens proberen uit te leggen!

candy crush duel

Het doel van het spel is om de snoepjes zodanig op het speelbord te plaatsen dat je goede combinaties kunt maken om punten te scoren. Wie als eerste zijn scorebord vol heeft wint het spel.

Inhoud van het spel

candy crush duel

In de doos van Candy Crush Duel vind je een speelbord, een starter-speler-mark, een scorebord, 20 actiekaarten, 60 candy’s, 6 candy dobbelstenen en 50 scorefiches van verschillende mogelijkheiden.

Hoe speel je Candy Crush Duel?

Je speelt Candy Crush Duel door met de dobbelstenen te gooien. 1 iemand gooit en dan pak je omstebeurt een snoepje van een van de dobbelstenen. Er zijn 6 dobbelstenen dus je pakt minimaal 2 en maximaal 3 snoepjes per ronde. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om in plaats van een snoepje de starter-speler-mark te pakken. Dan mag jij bij de volgende ronde gooien als eerste een snoepje pakken, maar het kost je wel een snoepje. Deze marker mag maar 1 keer per ronde gepakt worden.

Je mag zelf bepalen hoe je de snoepjes neerlegt en hoe jij wil sparen. Ga je voor 3 op een rij of voor ingewikkelde instructies. Bij 3 op een rij mag je geen actiekaart pakken, maar bij 4 of 5 op een rij wel!

En met die actiekaarten kun je pesten, en flink ook kan ik je vertellen!

Bij 5 op een rij mag je de kleurenbom pakken. Speel je die dan mag worden alle snoepjes in 1 kleur van beide borden gehaald.

Heb je 4 in een vierkant dan krijg je een viskaartje. Speel je die dan gaat er 1 snoepje van het speelveld af. Dat mag ook bij jezelf zijn als er een snoepje in de weg staat.

Heb je 4 op een rij dan krijg je de gestreepte snoepjes. Speel je deze kaart dan verwijder je 3 snoepjes in 1 rij van een kaart.

Heb je 5 in een hoek/kruis/tvorm dan krijg je de verpakte snoepjes. Speel je deze kaart dan selecteer je 4 vakjes op en speelbord en haalt deze snoepjes weg.

De actiekaarten van Candy Crush Duel mag je achter elkaar spelen en opsparen. Je kiest er dus zelf voor wanneer je deze speelt.

Candy crushen maar!

candy crush duel

Candy Crush Duel is echt een leuk spel om te spelen. Het kost niet veel voorbereiding om het op te zetten en met een half uurtje is het spel ongeveer wel gespeeld. Tenzij je elkaar wel heel erg vaak kan pesten dan kan het iets langer duren. Maar je kunt ook spelen met een timer bijvoorbeeld wie de meeste punten heeft.

Door de duidelijke spelregels kunnen kinderen dit spel ook onderling heel goed spelen. Ideaal met speelafspraakjes dus!

Merk: Just Games |8 – 99 jaar  | 2 spelers  |30 minuten | Uitleg van Candy Crush Duel in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.