Feestelijke kerstspellen: zelfgemaakte vermaak voor de feestdagen

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin gezelligheid en samenzijn centraal staan. Voeg wat extra plezier toe aan uw kerstvieringen met deze feestelijke kerstspellen. Of je nu thuis bent met je gezin of een kerstfeest organiseert, deze spellen zullen zeker zorgen voor lachende gezichten en onvergetelijke herinneringen. Ze zijn leuk voor het hele gezin

Feestelijke Kerstspellen voor het hele gezin

Jingle Bell toss: Verzamel een paar kerstbelletjes* en creëer een doelspel waarbij spelers de bellen moeten gooien en proberen in een doelwit te landen. Wie scoort de meeste punten? Je hebt nodig bakjes, bekers of een eierdoos. Pingpong* ballen werken het ook met bekers! Bepaal of je boter kaas en eieren speelt of vier op een rij om het spel te winnen. Ook kun je een nummer op de bodem zetten van de verschillende bakjes/vakjes of bekers om zo tot een puntenaantal te komen. Een van de meest gespeelde kerstspellen!

Sneeuwbalrace: Organiseer een hilarische race waarbij deelnemers grote plastic ballen* gebruiken om “sneeuwballen” naar een eindpunt te rollen. Wie bereikt als eerste de finishlijn?
Je kunt ook strepen trekken en punten toekennen of kleine mini cadeautjes als je over een bepaalde lijn bent.

Kerst memory: Maak je eigen memoryspel met kerstafbeeldingen. Draai de kaarten om en laat spelers hun geheugen testen om de paren te vinden. Natuurlijk extra leuk als je de memory maakt met eigen foto’s! Je kunt de foto’s ook hergebruiken voor een kerst speurtocht door het huis of de omgeving!

Rudolph’s rode neus:

Plaats een rode stip op het puntje van de neus van een poster van Rudolph. Geblinddoekte spelers moeten proberen de neus precies op de juiste plek te plaatsen. Ja dit kerstspel is leuk voor kinderen en volwassenen

Kerstliedjes karaoke: Maak een lijst met kerstliedjes en verdeel de gasten in teams. Laat elk team een lied kiezen en hun beste karaokeoptreden geven. Wie wint de titel van de ultieme kerstzanger?

Kerstbingo: Maak je eigen kerstbingokaarten met afbeeldingen van kerstsymbolen. Roep de symbolen op en zie wie als eerste een rij of patroon voltooit.

Kerstscavengerhunt: Creëer een spannende speurtocht door het huis of de tuin, waarbij spelers aanwijzingen moeten volgen om verborgen kerstcadeautjes te vinden.

Kerstspellen voor kinderen

Kerstspellen voor kinderen kunnen zorgen voor veel plezier en feestelijke vreugde tijdens de vakantieperiode! Hier zijn een aantal spelideeën die speciaal zijn ontworpen voor kinderen:

Sneeuwbal estafette: Verdeel de kinderen in teams. Geef elk team een lepel en een plastic bal* (of een witte bal van wol of katoen) die fungeert als een ‘sneeuwbal’. De kinderen moeten de bal op hun lepel dragen terwijl ze naar een bepaald punt racen en terugkeren, en dan de lepel doorgeven aan de volgende speler. Valt de bal dan moet je weer terug naar het beginpunt. Het team dat als eerste alle spelers laat racen, wint!

Kerstknutsel wedstrijd: Zet een knutseltafel op met kerstthema-materialen zoals papier*, stickers, glitters*, gekleurd papier, en meer. Laat de kinderen creatief zijn en hun eigen kerstversieringen maken. Na een bepaalde tijd kunnen ze hun creaties presenteren en een prijs winnen voor de meest originele of creatieve decoratie.

Kerstbingo voor kinderen een aanrader als kerstspel

Maak een eenvoudige bingokaart met kerstafbeeldingen (zoals een kerstboom, kerstman, sneeuwvlok, cadeau, etc.). Roep de afbeeldingen op en laat de kinderen de overeenkomstige vakjes op hun bingokaarten markeren. De eerste die een volle rij heeft, roept ‘bingo’ en wint een prijs.

Kerstverhalen memory: Print afbeeldingen van scènes uit verschillende bekende kerstverhalen* of films, zoals scènes uit “Rudolph the Red-Nosed Reindeer”, “The Grinch“, etc. Leg de afbeeldingen ondersteboven en laat kinderen ze omdraaien om de paren te vinden en hun favoriete kerstverhalen te herontdekken.

Sneeuwvlokken Vangspel: Knip sneeuwvlokken uit wit papier en blaas ze de lucht in met een föhn. Geef de kinderen mandjes of kommen en laat ze proberen zoveel mogelijk sneeuwvlokken te vangen terwijl ze dansen en springen. Ook een leuk kerstspel met witte pompons*

Kerstballenbowling: Zet een set lege plastic flessen op in een driehoek als ‘kegels’. Gebruik kleine kerstballen* als de ‘bowlingballen’. Laat de kinderen van een afstand proberen om de flessen omver te gooien. De meeste omgegooide flessen winnen.

Deze spellen zijn leuk, eenvoudig en kunnen worden aangepast aan de leeftijd en interesse van de kinderen. Het belangrijkste is om plezier te hebben en de feestelijke sfeer te delen!

kerstcocktail

Leuke kerstspellen die geschikt zijn voor volwassenen:

Kerstfilm trivia: Maak een lijst met vragen over bekende kerstfilms* en speel een trivia-spel. Laat teams of individuen tegen elkaar strijden om te zien wie de meeste kennis heeft over klassieke en moderne kerstfilms.

Kerst hints: Schrijf kerstgerelateerde woorden of zinnen op stukjes papier en laat deelnemers ze uitbeelden zonder woorden te gebruiken. Het team dat de meeste woorden binnen een bepaalde tijd raadt, wint.

Kerstcocktailwedstrijd: Organiseer een wedstrijd waarbij elke persoon zijn of haar eigen unieke kerstcocktail* maakt. Laat deelnemers hun drankje presenteren en laat de groep stemmen voor hun favoriet.

Kerst-pictionary: Verdeel de groep in teams en laat ze kerstgerelateerde woorden of uitdrukkingen tekenen terwijl de anderen moeten raden wat het is. Het team met de meeste correct geraden woorden wint pictionary*.

Met deze zelfgemaakte kerstspellen kunt je kerstfeest naar een hoger niveau tillen. Het plezier en de vreugde die deze spellen met zich meebrengen, zullen ervoor zorgen dat iedereen in de feeststemming komt. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van deze kerst een onvergetelijke ervaring voor je dierbaren. Fijne feestdagen!

Lees ook deze blogs

Footer1
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.