DIY: Vilt Sinterklaas handpoppen van de Action

Vandaag was ik aan het winkelen met dochterlief in Leidsehage. En zoals altijd loop ik dan even de Action in. Mijn favoriete winkel op creatief gebied. Er is altijd wel wat leuks te vinden wat ik wil uitproberen om te maken of materiaal wat ik veel gebruik zoals verf en lijm en dubbelzijdig tape.

Nu beginnen de schappen gevuld te raken met spullen voor de herfst en de decembermaand. Ik zag deze verpakkingen om zelf handpoppen te maken van vilt voor Sinterklaas. Het pakketje belooft dat je geen lijm nodig hebt en dat je het zelf kunt maken. DIY!

Vilten handpoppen Sinterklaas

Vilten handpop sint Vilten handpop sint Vilten handpop sint

De verpakkingen zagen er zo leuk uit. En ze kosten maar 0.79 cent per pakje. Wel erg jammer dat Piet niet gewoon een zwarte piet is. Maar het idee is er en ik heb op deze manier ook gelijk een mal om het zelf na te maken van Zwart/bruin vilt. Dus dat komt nog wel goed.

Aan de slag

Alles zit netjes voorgeknipt in de verpakking met een lijmlaag om zo op te plakken. De wiebeloogjes en steentjes moet je zelf even plakken op dubbelzijdige tape en bijknippen. Er zit ruim voldoende in de verpakking.

Vilten handpop sint Vilten handpop sint

Toen ik het stukje wol zag dacht ik dat het nooit genoeg kon zijn, maar het is echt ruim voldoende. Zet wel een goede dubbele knoop zodat het stevig vastzit.

Vilten handpop sint Vilten handpop sint

Resultaat

Na 3 kwartier werk waren de 3 handpoppen klaar. Ik vind ze erg leuk geworden en het brengt me tot inspiratie om nog meer te maken met vilt. Zo moeilijk is het materiaal niet. Dat wordt leuk voorlezen straks zodra Sinterklaas in het land is aangekomen.

Vilten handpop sint

Ik heb ze dus gevonden bij de Action en daar geldt op = op dus wees er snel bij! Ook voor mensen die zichzelf niet creatief vinden is dit makkelijk zelf te maken.

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.