Verlanglijst thema sprookjes, een cadeaulijst plus creatieve tips

Sprookjes, wie is er nou niet gek op? Je hebt ze vriendelijk en dromerig, en ook rauw en gruwelijk. Zoals ze eigenlijk bedoeld zijn. De originele sprookjes zijn verre van romantisch en ‘Ze leven nog lang en gelukkig’. Tegenwoordig is er zoveel keuze in sprookjes dat je helemaal kan kiezen wat bij je past. Er is zelfs een echte dag van het sprookje op 7 juli en op 26 februari is het “Vertel een sprookje dag“. Hoog tijd voor een verlanglijst met thema sprookjes plus creatieve tips en handige linkjes.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Thema sprookjes plus creatieve tips

  • Werk jij graag met een thema? Thuis, op de kinderopvang, bso of op school? Of wil je een gehele verjaardag in het thema sprookjes? Ellen schreef een handige blog erover. Thema sprookjes voorbereiding
  • Creatieve tips! We zijn er gek op om lekker bezig te zijn. Zowel zelf als met kinderen. We hebben dan ook leuke creatieve knutseltips als lestips of om lekker thuis te doen. Ook leuk tijdens een kinderfeestje thuis. Creatief met thema sprookjes
  • Dan hebben we nog een mooie blog: Spelletjes in thema sprookjes. Wederom past dit overal! Op een kinderfeestje, in de klas, op de opvang of gewoon omdat het leuk is. Kelly heeft 8 leuke spelletjes bedacht in dit thema. Wat dacht je van Rapunzel touwtrekken?
  • En 26 februari is het “Vertel een sprookje dag”. Op onze boekensite hebben we heel veel toffe sprookjesboeken waaruit je kan voorlezen. Maar er is meer, je kan ook naar een theater of op Youtube vanuit huis een theatervoorstelling bekijken. Van dit alles hebben we weer een handige blog geschreven.

Verlanglijst thema sprookjes

Met bovenstaande tips zijn we inmiddels goed voorbereid, hebben we creatieve inspiratie en kunnen we spelletjes spelen binnen het thema. Ik vind de keuze heerlijk die we bieden. Ik ben geen knutselheld en toch inspireert het mij tot knutselen. En anders kan je genoeg andere leuke dingen kiezen zoals actief bezig zijn. Zo gaat een thema echt leven en kan je ook een perfect kinderfeestje voor thuis in elkaar zetten. Maar laten we nu maar eens beginnen met de verlanglijst thema sprookjes zoals jullie van ons gewend zijn!

1. Boeken op verlanglijst thema sprookjes

boeken thema sprookjes

Ik verwijs al naar onze boekenblog van StoerLeesVoer waar vele diversiteit aan sprookjesboeken op staan als review. Je krijgt altijd een goede indruk of een boek bij je past, of niet. We maken zelf foto’s en plaatsen een handige kooplink erbij. Ga dus eens lekker speuren bij onze sprookjes reviews. En anders staat hieronder vast iets moois bij! Ik mix leeftijden en richt me op het thema sprookjes. Dus check even zelf als je twijfelt of het qua leeftijd past bij het kind. Ik zorg dat ik een afwisselend aanbod plaats, voor jong en oud op deze verlanglijst met thema sprookjes.

sprookjesfilms

2. Films

Uiteraard zijn we verwend met online streamingdiensten en daar valt genoeg te vinden van sprookjes. Maar tegenwoordig gebruiken wij eigenlijk weer meer de dvd. Het zijn net even wat minder prikkels en het voelt wat rustiger aan om op die manier te kijken. Ook is het in geval van internetstoring gewoon mogelijk om naar een dvd te kijken. En het “gevaar” van opeens verdwenen zijn is er ook niet. Een dvd bezitten of geven is tegenwoordig bijna hetzelfde als een boek. Alleen de allermooiste en leukste films zijn leuk om te verzamelen en om te geven! Met een hoesje erbij wordt het ook opeens ’tastbaar’. En niet alles is te streamen! Je mist mooie pareltjes als jij je alleen hiertoe beperkt. Hieronder een leuke lijst voor verlanglijst thema sprookjes, voor jong en oud

3. Constructie speelgoed op verlanglijst thema sprookjes

constructiespeelgoed thema sprookjes

Behoefte om je eigen sprookjeswereld te bouwen? Natuurlijk kan dat! Constructie speelgoed is er in zo ontzettend veel vormen en maten… en ook binnen dit thema zijn er veel leuke cadeaus te vinden. Let zelf weer even op de passende leeftijd aan wie jij het cadeau wilt geven.

creatief

3. Creatief speelgoed

Lekker knutselen, zelf dingen creëren, het kan allemaal! Uiteraard kom je met pen en papier al een heel eind. En bovenaan deze blog heb ik leuke linkjes toegevoegd naar knutseltips. Maar er is zoveel meer leuks nog voor op de verlanglijst thema sprookjes! Ik hou van een divers aanbod, wat vinden jullie leuk?

spelletjes thema sprookjes

4. Spelletjes

Spelletjes mogen niet ontbreken op het verlanglijst met thema sprookjes. Er is best veel leuks te krijgen voor verschillende leeftijden. Ook bekende spellen in sprookjes uitvoering. Ik wist niet dat er van Monopoly een Efteling editie was bijvoorbeeld!

sprookjespuzzels

5. Puzzels op verlanglijst thema sprookjes

Puzzelen, wordt jij er ook zo heerlijk rustig van? Voor jonge kinderen is het echt leren en inzicht krijgen. Voor volwassenen vaak een moment van rust. En ook goede hersengymnastiek. Er zijn zoveel toffe puzzels, ik kan niet kiezen! Welke zet jij op je verlanglijst thema sprookjes?

prinses verkleedkleding

6. Verkleed items

Wat is er leuker dan je verkleden als je favoriete sprookjes figuur? Het kan voor jong en oud, jongens en meisjes. Alleen of als duo en zelfs als gezin. Deze verkleed items horen zeker thuis op een verlanglijst thema sprookjes. Als wat ga jij verkleed?
Kijk voor leuke verkleedspellen of waarom kinderen van imiteren houden op deze blogs.

poppetjes thema sprookjes

7. Rollenspel / poppetjes speelgoed

Rollenspel speelgoed is een verzamelnaam voor alles wat klein, schattig, en popperig is. Kleine dieren, speelpoppetjes, Barbies en noem maar op. Kinderen kunnen hiermee bepaalde rollen oefenen. Maar ook dingen zoals sociale contacten en dagelijkse routine horen bij het spel. Voor volwassenen is dit ook leuk maar daar is het vooral een kwestie van verzamelen van je favoriete poppen en karakters om ze mooi neer te zetten. Wat staat op jouw verlanglijstje thema sprookjes? Kijk weer goed naar wat passend is qua leeftijd.

houten speelgoed

8. Houten speelgoed op verlanglijst thema sprookjes

Duurzaam, stevig en uitdagend. Houten speelgoed is altijd een favoriet onderdeel van mij. Ook voor op een verlanglijst thema sprookjes is er veel leuks te vinden.

sprookjesboom, efteling, prinsessen

9. Extra items

Wat zijn er veel toffe cadeautips hè, voor op een verlanglijst met thema sprookjes. En nog heb ik zoveel meer leuks gevonden. Voor jong en oud. Vergeet niet onderstaande cadeautips helemaal door te lopen, zo mis je niks en weet ik zeker dat je een geslaagd cadeau zult vinden!

Vond je deze blog handig? Wil je dan onderstaande foto pinnen?

Verlanglijst thema sprookjes

Op zoek naar meer leuke verlanglijstjes?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.