Party en Co Disney prinsessen

Ik ben dol op spellen en vind het heerlijk dat mijn dochter het ook steeds leuker vind om samen een spel te spelen. Nu ze wat groter wordt, zijn de spellen om samen te spelen ook steeds leuker voor ons volwassenen. Alhoewel het soms ook wel een tikkeltje confronterend kan zijn haha. Deze mama moet duidelijk eens wat meer Disney films gaan kijken namelijk, en laten we het maar niet over papa gaan hebben… Party en Co Disney prinsessen van Jumbo, zorgt voor heel wat plezier met vriendinnen!

Party en Co Disney prinsessen

Party en Co Disney prinsessen

Veel mensen kennen Party en Co als dat gezelschapsspel met de opdrachten die in 30 seconden voltooid moeten worden. Er zijn ook verschillende junior edities en met deze Party en Co Disney Prinsessen is mijn dochterlief in elk geval heel erg blij. Zij niet alleen want haar buurmeisje vond het ook een erg leuk spel! Het spel is al geschikt vanaf 5 jaar en dat is naar mijn mening ook de eerste leeftijd om voorzichtig een paar Disney films te gaan bekijken.

Party en Co Disney prinsessen

Wat zit er in de verpakking

In de verpakking zit een speelbord, pionnen van verschillende disney prinsessen, vragen kaartjes, speelkaarten met speelmuntjes en natuurlijk de zandloper!

De prinsessen en de muntjes moet je zelf nog even uitdrukken.

Maar er zit ook een prinsessenkroon bij. Het elastiek hiervan mag naar onze mening wel wat groter, want hij past niet om mijn hoofd heen en zelfs voor de meiden van 7 jaar was het lastig omdoen. Maar dat was thuis met een eigen elastiek snel aangepast. Let’s play!

Wie ben ik met Party en Co Disney prinsessen

Een van de favoriete onderdelen van het spel Party en Co Disney prinsessen was wie ben ik. Ben ik een dier of een mens. Ben ik een jongen of een meisje? En dan op zoek naar de Disney film. In eerste instantie hadden wij de kaarten niet geschud en kwamen wij er al snel achter dat we steeds op zoek waren naar karakters van dezelfde film. Dus een tip schud de kaarten van te voren! Ohw ja en deze mama weet dus niet de Nederlandse namen van de zeven dwergen. Weet jij die wel?

Ook het onderdeel de magische toverspiegel vonden de meiden erg leuk! Maar ook wel lastig. Door de magische spiegel kun je namelijk niet alle lijnen zien en het is best wel even zoeken en nadenken. Wij kennen ook nog niet alle namen van de karakters van alle films dus wij pasten zelf de spelregels een beetje aan.

Supergeheugen was vrij makkelijk. Je moet de plaatjes van het kaartje bekijken en onthouden en weer nazeggen. Nu deden wij niet heel ingewikkeld en was het gewoon het plaatje benoemen. Maar je kunt dit natuurlijk lastiger maken door specifieker te zijn met kleuren en groottes en hoeveelheden.

Als laatste onderdeel van Party en Co Disney prinsessen was het zoeken naar het dubbele plaatje. Deze kan ook anders zijn van grootte en was een leuk onderdeel om te doen.

Party en Co Disney prinsessen

Spelregels

De spelregels zijn duidelijk. Voltooi de opdrachten en je mag doorspelen. Bij het behalen van een steropdracht mag je een muntje op je prinsessenbord leggen en is je beurt voorbij. Heb je opdracht niet behaald dan is je beurt ook voorbij. Bij het behalen van alle munten mag je terug naar het midden gaan. Pas als je precies op het midden staat heb je gewonnen.

Wij vonden Party en Co Disney prinsessen een erg leuk spel om te spelen. De spelduur is zeker wel een uur, maar door de veelzijdigheid van de opdrachten erg leuk om te spelen met je buurmeisjes, vriendinnen, zusjes en familie!

Specificaties Party en Co Disney prinsessen

Party en Co Disney prinsessen

Jumbo, vanaf 5 jaar , spelduur 60 minuten, Nederlandse vragen.

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.