Simpele guacamole maken, een eenvoudig en lekker recept

I’m in love with the avocado’s. Maar echt hoor. Ik ben er gek op! Een goed rijp exemplaar vinden kan soms een hele klus zijn. Liefdevol knijp ik zachtjes in de avocado’s in de winkel. Het moet zacht zijn maar niet té. Een sticker met eetrijp is niet altijd een garantie. Je kan nog het steeltje eruit wippen en dan krijg je een glimp van het vruchtvlees. Maar het blijft altijd een beetje gokken. En als je dan een prachtexemplaar hebt….oelalala genieten! Net zoals van deze simpele guacamole maken, om je vingers bij af te likken.

simpele guacamole

Simpele guacamole maken recept

Na mijn vorige recepten zoals simpele knoflooksaus, vegan shoarma en gezonde roomsaus, is deze guacamole weer een pareltje naar mijn vast concept. Eenvoudig, gezond, snel, naar eigen smaak te maken en lekker. Dat zijn een paar belangrijke peilers voor mijn recepten. Vaak is de basis ook vegan of vegetarisch, dan kan je zelf eventueel vlees of vis toevoegen. Ook puur vind ik belangrijk; leer te kruiden en te proeven. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, wordt koken zo simpel, gezond en leuk! Vaak probeer ik erbij nog rekening te houden met een klein budget maar avocado’s zijn niet goedkoop. Al zie ik het wel als een “investering” in je gezondheid. Daarom eet ik ze het liefste puur of in een simpele guacamole.

Een avocado bereiden is niet moeilijk. Snij in de lengte de avocado doormidden. Ik knijp het vruchtvlees eruit maar je kan ook een lepel gebruiken. Bewaar de pit, als je dit op het einde in je guacamole legt, gaat het verkleuring tegen. Het gebruik van citroen en limoen helpt ook tegen verkleuring. En als je kwark gebruikt ook, hier zit natuurlijk ook een zuurtje in. Je kan kiezen om een avocado te prakken of met een staafmixer/hakmolen glad te maken. Beide geeft net een iets andere smaak. Een echt simpele guacamole maak ik door het vruchtvlees te prakken met wat kwark erdoor. Peper, zout en wat knoflookpoeder. Zo simpel en zo lekker! Voeg telkens wat toe en proef, net zolang totdat het naar je smaak is.

Hoe maak je guacamole simpel

Wil je iets meer gelaagdheid in je smaak en een nog gezondere simpele guacamole maken? Dat kan met onderstaand recept. Let op, ik werk veel naar smaak. Blijf proeven en voeg telkens iets toe! Lactosevrij of vegan? Vervang de kwark door een variant van voorkeur.

  • 2 avocado’s
  • 5 a 6 kleine cherry tomaatjes
  • 2 grote eetlepels volle kwark
  • Theelepel knoflookpoeder
  • Theelepel uienpoeder
  • Peper en zout
  • Eventueel gedroogde of verse peterselie/koriander

Ik doe de tomaten, kwark, avocado vruchtvlees en kruiden in een kom. Dit maak ik glad met een staafmixer. Dit doe ik kort, het is zo glad. Dan proef ik en voeg ik toe waar behoefte aan is. Maak je de simpele guacamole veel eerder? Leg de pit erin of druppel wat citroensap erop. Of je moet een lichte verkleuring niet erg vinden.

Wil jij zelf een avocado plant kweken lees dan de blog van Linda met tips!

simpele guacamole
simpele guacamole

Tips

Je kan eventueel ook verse knoflook of ui gebruiken voor de simpele guacamole. Het wordt dan wat pittiger. Ook kan je een Spaans pepertje toevoegen voor wat echte pit. Als wij bijvoorbeeld tosti’s eten, dan maak ik deze simpele guacamole erbij. Superlekker als dip en toch een gezond accentje aan je maaltijd. Of lekker bij Mexicaans eten of als dip. Probeer ook eens avocado met kwark, banaan en kaneel! Ik heb dat recept meer uitgelegd in de blog van gezond broodbeleg. Gebruik jij wel eens superfoods?

gezond broodbeleg avocado boterham
simpele guacamole

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.