Skip to Content

Kamperen met kinderen, wat moet je zeker bij je hebben?

Kamperen doen wij graag. Vroeger, als kind, kampeerde ik al en nu met mijn eigen kinderen gaan we ook graag naar de camping. Maar wat moet je zeker bij je hebben als je gaat kamperen met kinderen? Ik geef je tips.

Een goed luchtbed

Kinderen en een goede nachtrust zijn erg belangrijk op vakantie. Hebben ze een plekje waar ze niet lekker liggen, dan heb je vaak geen gezellige kinderen. In onze vouwwagen zitten bedden, maar als je dat niet hebt moet je zeker een goed luchtbed meenemen. Ik heb een goedkope gekocht, maar dat bleek duurkoop. Het jaar daarna was hij lek. Een goed luchtbed is daarom een must als je met gaat kamperen met kinderen. Wist je dat er ook luchtbedden zijn met een rand zodat ze er niet vanaf rollen? En voor baby’s en peuters zijn er ook genoeg kampeerbedje. Echt ideaal!

Slaapzak

Je hebt zoveel verschillende slaapzakken, maar hoe weet je nou of je de goede hebt? Kijk dan vooral naar het land waar je heen gaat? In de vallei in Frankrijk kan het erg afkoelen, maar op andere plekken blijft het erg warm. Je hebt ook genoeg slaapzakken die voor allebei prima zijn. Daarnaast moet je goed kijken of je geen winterslaapzak koopt, want die zijn erg warm in de zomer. Bekijk daarom tot welke temperatuur hij kan en wat het beste aansluit als je gaat kamperen met kinderen.

Speelgoed voor binnen, én buiten bij het kamperen met kinderen

Ga je kamperen met kinderen dan denk je vast aan al het speelgoed voor buiten, maar vergeet niet om speelgoed mee te nemen die je binnen kan gebruiken. Erg fijn voor een regenachtig dag of als ze gewoon lekker in de tent willen spelen. Hoewel kinderen zich prima kunnen vermaken in het zwembad of de speeltuin is het toch erg fijn om ook zelf speelgoed te hebben. Vergeet daarbij niet de gezelschapsspelletjes!

Lees deze blogs maar eens voor wat leuke inspiratie voor spelletjes om mee te nemen op vakantie:

Babyfoon! Een superhandig ding als je gaat kamperen met kinderen.

Wil je een spelletje spelen bij de buren of even iets halen bij het winkeltje? Een babyfoon is ook op de camping heel fijn om te hebben. Kijk goed welke afstand hij kan hebben, want het zou zonde zijn als je toch nog bij je tent moest blijven.

kamperen opblaaspullen

Zonnebrand, DEET, medicijntas

Kinderen kan je niet vaak genoeg insmeren. Zeker als ze vaak gaan zwemmen. wat nogal eens gebeurt als je gaat kamperen met kinderen. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème bij je hebt. Een aantal merken hebben speciaal zonnebrand voor kinderen. Ga je naar een camping met water (vijver, rivier, etc)? Dan is het handig om DEET bij je te hebben. Je hebt ook speciale sprays zonder DEET erin. Dat is een aanrader voor kinderen. Daarnaast is een medicijntas of kleine EHBO koffer erg handig. Denk aan zetpillen, een neusspray, pilletjes tegen diarree, arniflor, pleisters voor kinderen en een speciale pincet voor teken!

Lees ook deze blogs:

Vermaak voor onderweg tijdens het kamperen met kinderen

De leukste spelletjes voor kinderen van 6 tot 10 jaar hoofd

Ga je een lange rit met de auto of het vliegtuig maken? Zorg er dan voor dat je entertainment hebt voor onderweg. Een doeboek, tablet, tekenboek, kleurtjes, leesboek, gameconsole, tijdschriften of een boek van tiptoi. Zo weet je zeker dat je een fijne reis tegemoet gaat.

Lees ook deze blogs:

Luiers voor de jonge kinderen

Natuurlijk zijn er ook daar luiers te koop, maar het is veel fijner als je er genoeg bij je hebt. Of je nu jonge kinderen hebt die ze overdag dragen of een kind dat ’s avonds een luier draagt. Ook als je gaat kamperen met kinderen is het fijn om genoeg luiers bij je te hebben. Denk ook aan je eigen merk billendoekjes. Vaak reageren kinderen op een ander merk doekjes. Die gevoelige billetjes ook.

En vergeet ook zeker de zwemluiers niet!

Lees ook deze blogs:

koffer inpakken

Zwemkleding en benodigdheden

Je zal niet de eerste zijn, maar vleugeltjes of bandjes voor in het zwembad worden snel vergeten. En wat dacht je van speelgoed voor in het zwembad? Zeker in een peuterbadje is het fijn om iets te hebben. Wij hebben standaard van die ringen bij ons die ze op moeten duiken en waterpistolen! Ga je naar de zee? Misschien is het handig om een UV t-shirt mee te nemen. Zo bescherm je jouw kind goed tegen de zon, terwijl het lekker speelt in en om het water.

Kamperen met kinderen? Maak een lijstje!

Ik maak van tevoren een lijstje met alle spullen die ik wil meenemen en een week voor vertrek ga ik die spullen en de kleding rustig pakken. Dit voorkomt een hoop stress op de dag zelf en het zorgt ervoor dat ik nog dingen kan kopen die we missen. De dingen die ik heb beschreven zijn de basisdingen voor kamperen met kinderen. Als je jonge kinderen hebt, dan heb je naast luiers natuurlijk een hoop andere dingen nodig. Tieners vragen om andere dingen dan kleuters, dus kijk vooral naar de behoefte van jouw kind. Ik wens je heel veel kampeerplezier toe!

Footer1

Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lieke

Saturday 31st of July 2021

Super handige tips! Dank je wel.

Oma Will

Monday 26th of July 2021

Wij hebben altijd veel gecampeerd met onze kinderen. Eerst met een tent en later met een vouwwagen. Hadden we net iets meer comfort. Het was altijd wel een heel georganiseer, maar het plezier daarna maakte veel goed. Ik was altijd wel 2 weken bezig met het bijelkaar zoeken van alle spullen, dat was beter dan op het laatste moment. Veel lijstjes maken, op die manier vergeet je niets.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.