Hoe een windhoos onze zomervakantie met de vouwwagen bijna verpestte

Het leek een mooie zomer te worden. Een nieuwe vouwwagen, nieuwe spullen en een geweldige kampeerplek. Maar toen er die windhoos kwam en er een stok afbrak zagen we onze zomervakantie bijna in het water vallen. Was dit het einde van onze vakantie?

Vouwwagen Jametic Easy Acces

Een mooie nieuwe vouwwagen

Toen onze jongste net een half jaar was besloten we om ook weer te gaan kamperen. Zowel ik als mijn man hebben vroeger altijd gekampeerd. Ik met een vouwwagen en hij met een caravan. Dat buiten gevoel wilden wij ook meegeven aan onze kinderen, dus besloten we een vouwwagen te kopen. Na een lange zoektocht en vele vouwwagens vergelijken kwamen we uit bij onze Jametic Panorama Easy acces. Een mooie vouwwagen die je ook ingeklapt kan inladen. Daarnaast sloten wij ook een caravanverzekering af. Ik wil namelijk niks aan het toeval overlaten. Dus ging ik caravanverzekering vergelijken en kwam ik uit op een goede verzekering voor onze nieuwe vouwwagen.

Vouwwagen klaar? Kamperen maar!

We hadden een geweldige camping in Gorges du verdon gevonden en waren klaar om te gaan. Dankzij de easy acces was het inladen zo gebeurd en konden we op tijd vertrekken. Onze kinderen houden van autorijden, dus de reis verliep echt prima. Zelfs met een baby van 9 maanden oud. Gelukkig hadden we de reis in twee dagen gepland, dus kwamen we uitgerust op de camping aan. De vouwwagen stond zo en voor we het wisten zaten we lekker pizza te eten voor onze nieuwe tent. Laat het grote genieten maar beginnen!

Vouwwagen easy acces dicht

Wind, storm en regen

Gorges du verdon is echt prachtig, maar doordat je in de bergen zit kan het er dus ook regenen. Maar dat het er ook kon stormen hadden we niet verwacht. We zaten in onze auto op de terugweg naar onze camping toen het ontzettend hard begon te waaien. Hadden we de stormbanden er al eromheen gedaan? Toen we aankwamen zagen we onze voortent hangen. Een stok van de boog was gebroken. Was dit dan einde verhaal? Zonder die stok kon onze voortent niet staan en kon je niet meer normaal de vouwwagen in. Gelukkig waren we verzekerd.

Een camping vol behulpzame mensen

Zo’n camping is gelukkig net een dorp, dus toen de storm ging liggen kwamen de mensen uit hun hutjes om anderen te helpen. Met behulp van de campingeigenaar en een andere kampeerder werd onze stok weer terug gebogen en in elkaar gezet. Tape eromheen en gaan. Onze vouwwagen stond er weer mooi bij, maar de plek was een zwak punt geworden. Dankzij wat huis, tuin en keukengereedschap bleef hij staan, maar zou hij nog een storm overleven?

Contact met de caravanverzekering

Gelukkig had ik de papieren van onze verzekering bij mij en kon ik ze bellen over onze vouwwagen. Een behulpzame vrouw vertelde mij dat we onze vouwwagen in Nederland konden laten repareren en dat alles vergoed zou worden. Als het goed genoeg voor onze voelde konden we blijven staan en het pas laten maken wanneer we terug zouden komen in Nederland. De eigenaar zei dat hij ging rondkijken voor zo’n stok en ook andere mensen waren bereid ons te helpen als hij weer zou buigen. Met een goed gevoel zetten wij onze vakantie voort.

Dag vouwwagen, tot snel!

We hebben uiteindelijk nog een heerlijke vakantie gehad en zo’n storm niet meer meegemaakt. De stok hield het vol en opgelucht konden we weer naar Nederland vertrekken. We hadden in Frankrijk al een afspraak gemaakt om de vouwwagen in Nederland te laten maken. De verzekering regelde de rest. Na het uitladen brachten we hem weg. Binnen een week was hij klaar en kon hij terug naar de stalling. Ons eerste avontuur met een nieuwe vouwwagen was heftig, maar was er wel eentje om met een goed gevoel op terug te kijken!

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.