Skip to Content

Heat – een uitdagend en prijswinnend racespel 

Het spelen van een gezelschapsspel is een welkome afwisseling voor een avondje turen naar een scherm. Gezelligheid aangevuld met een beetje rivaliteit, en dan hopelijk op naar de overwinning. Ben je op zoek naar een uitdagend spel en houd je toevallig ook van een beetje snelheid en adrenaline? Ga dan voor dit racespel Heat. Ook nog eens een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie spellen, dus kwaliteit is gegarandeerd. Dit is een spel met twee varianten en het blijkt dat zelfs de basisversie al niet zomaar onder de knie te krijgen is. Voor de echt gemotiveerde racefans dus, vanaf 10 jaar!

Heat is een uitdagend racespel (10+) met twee varianten en uitgebreide mogelijkheden. Een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023.

Heat – het basisspel

Bij het uitpakken van de doos zien we een zeer uitgebreide inhoud. Twee speelborden en heel veel kaartjes en attributen. Er is een basisspel en expertspel, met de waarschuwing om vooral eerst het basisspel onder de knie te krijgen. Wat is het doel van het spel Heat? Natuurlijk komt dat neer op zo snel mogelijk een aantal rondes racen en je medespelers verslaan. Maar dat klinkt makkelijker dan het is. Want te veel gas geven en je vliegt uit de bocht. En zit je wel in de juiste versnelling? En als je even niet goed oplet, dan word je natuurlijk direct ingehaald. Het is in ieder geval niet een simpel rondje racen door te gooien met een dobbelsteen!

Voor het eerste spel wordt geadviseerd om 1 ronde te rijden, om zo de spelregels een beetje onder de knie te krijgen. Onze ervaring is dat er wel meerdere spellen nodig zijn om het goed te snappen. Want er komt dus best veel bij kijken om een rondje te racen. Je speelt met behulp van kaarten, waaronder bijvoorbeeld de snelheidskaarten, heat- en stresskaarten. Op je persoonlijke speelbord zie je hoeveel heat- en stresskaarten je bij de start aan je auto mag toevoegen. Je krijgt ook drie startup-gradekaarten en 12 basiskaarten. Je maakt gebruik van een versnellingspion, die start in de eerste versnelling. En dan racen maar!

Inhoud van de doos:

 • 2 spelborden met vier racecircuits
 • 6 raceauto’s en versnellingspionnen
 • 6 spelersborden
 • 72 snelheidskaarten
 • 48 Heat-kaarten
 • 37 stresskaarten
 • 114 upgrade kaarten
 • 18 startup-grade kaarten
 • 35 sponsorkaarten
 • 10 kaarten legendarische coureurs
 • 1 bord legendarische coureurs
 • 10 gebeurteniskaarten
 • 1 kampioenschapsbord
 • 6 weerfiches & 12 wegomstandigheden
 • 2 persfiguren
 • 1 scoreblok
 • 2 spelregelboekjes
Heat is een uitdagend racespel (10+) met twee varianten en uitgebreide mogelijkheden. Een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023.
kleine raceauto

Klaar voor de start?

Plaats de auto’s bij de startlijn en begin het kaartspel door 7 kaarten van de trekstapel te pakken. En dan zijn er vier acties die je moet doen tijdens je beurt. Bijvoorbeeld je versnelling veranderen, kaarten spelen, je auto verplaatsen en nieuwe kaarten trekken. Daarnaast zijn er nog vijf extra stappen die je eventueel mag doen, afhankelijk van de omstandigheden. Heb je bijvoorbeeld een boost of slipstream? Het is de bedoeling om je stresskaarten uit je hand te spelen, want deze kaarten betekenen dat je even minder geconcentreerd bent tijdens de race.

Wat vinden we goed aan dit spel? Als je het eenmaal begrijpt, is het erg leuk aldus de 11-jarige Guus. Het spel heeft een toffe retro uitstraling. De raceauto’s zijn erg klein maar wel mooi. Maar wat vooral leuk is voor de echter spelfanaten, is dat Heat heel uitgebreid is en vol variaties. In het expertspel kun je als gevorderde speler ook nog heel veel uitdaging behalen. Maar het vraagt wel wat tijdsinvestering om het een beetje door te krijgen, dus er blijft genoeg te ontdekken.

spelbord Heat is een uitdagend racespel (10+) met twee varianten en uitgebreide mogelijkheden. Een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023.
Spel in actie

Expertspel en kampioenschap

Als je de regels voor het basisspel onder de knie hebt, dan kun je je wagen aan het expertspel. Getunede auto’s, weer- en wegomstandigheden maken het spel Heat dan nog een stuk uitdagender. Want als je beter wilt worden in racen, dan moet je natuurlijk je auto verbeteren. Misschien win je dan zelfs wel het kampioenschap! Daarbij kun je ook nog allerlei spelvarianten combineren in een toernooivorm. Geschikt voor diegenen die heel competitief zijn en van uitdaging houden!

Een spel met vele mogelijkheden dus en iedere speelronde is weer anders. Er komt tactisch inzicht bij kijken, een beetje geluk en ook wat risico’s durven nemen. Vergelijkbaar dus met een echte race rijden!

 • De speelduur is gemiddeld ongeveer een uur.
 • Je speelt het met 1 tot 6 personen (ook solo optie dus).
 • Twee dubbelzijdige speelborden met vier circuits: VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.
 • Geschikt vanaf 10 jaar.
 • Van gamemaker Days of Wonder.
 • Onder andere te koop bij bol*

Heat – een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023

Dit racespel Heat is een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023, in de categorie Spellen. Elk jaar wordt deze verkiezing georganiseerd. Een vakjury heeft de nieuwkomers op speelgoedgebied van dat jaar uitgebreid getest en beoordeeld op bijvoorbeeld kwaliteit, originaliteit, veiligheid en speelplezier. Er zijn 17 categorieën en in elke categorie zijn er 3 winnaars die het Keurmerk ‘Speelgoed van het jaar 2023’ mogen dragen. Kijk in onze blog voor een overzicht van alle winnaars!

speelgoed van het jaar 2023

Meer toffe spellen

Heat is een spel van spelmaker Days of Wonder, en van hun hand is ook het populaire Ticket to Ride. Lees ook de blogs van onze enthousiaste spelletjesfans over Ticket to Ride USA, Ticket to Ride Europe en Ticket to Ride – Mijn eerste reis.

Heat is een uitdagend racespel (10+) met twee varianten en uitgebreide mogelijkheden. Een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023.
achterkant doos

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.