Skip to Content

Autospeurtocht Utrecht – een kastelenroute bij Utrechtse Heuvelrug

Zoek je een leuk dagje uit voor weinig geld? Dan is autospeurtocht in Utrecht echt een aanrader! Je koopt hem online en bent daarna de hele dag op pad. Daarnaast kan je ook je eigen thema kiezen. Wij gingen dit keer voor de kastelen bij de Utrechtse heuvelrug. Ga je mee op kastelenroute Utrechtse heuvelrug met de auto.

Autospeurtocht Utrecht

Tijd voor een nieuwe autospeurtocht met kastelenroute Utrechtse heuvelrug

Tijdens de lockdown gingen we regelmatig erop uit met de auto en kochten dan een autospeurtocht online. Een ontzettend leuk dagje uit die niet duur hoeft te zijn en coronaproof is. Nu er geen lockdown meer is, hebben we al een tijdje geen speurtocht meer gedaan. Maar toen ik autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug online zag, moest ik hem wel kopen. Allebei mijn kids zijn dol op kastelen en mijn man op autorijden. Een win-win situatie.

autospeurtocht Utrecht: Uitprinten en gaan

Het fijne van zo’n autospeurtocht is dat je zelf bepaald wanneer je hem gaat doen. Je betaalt hem en hoeft hem dan alleen nog uit te printen. Ik heb hem twee keer geprint zodat de kids achterin ook mee konden kijken en natuurlijk konden speuren. Daarnaast nam ik twee pennen mee en was het tijd om te gaan. Laat die kastelen maar komen met autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug!

Een geweldige omgeving – kastelenroute Utrechtse heuvelrug met de auto

Het eerste kasteel lag gelijk bij een wandelroute. Nu waren wij niet van plan om te gaan wandelen, maar we hebben wel even een kort rondje gelopen. Het was heerlijk weer, dus uit je auto stappen was geen straf. We lazen de kinderen de opdracht voor en zij deden de rest. Het mooie van autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug, is dat alles wordt omschreven. En tijdens de route heb je opdrachten, zoals foto’s die je moet vinden of vragen die je moet opzoeken. Onze speurders achterin vonden het geweldig.

Met autospeurtocht Utrecht kom je op onbekende plekken

Het viel ons op dat we op plekken komen waar we normaal nooit naar toe zouden zijn gegaan. Een ontzettend leuk klein dorpje met een geweldig kasteel. Die ene van Married at first sight! Super grappig om dat in het echt te zien. Daarnaast rij je veel over landweggetjes. Blijf wel goed naar rechts kijken, want je rijdt de foto zo voorbij. Voor je het weet heb je een vraag gemist en dat zou echt zonde zijn! De kastelenroute Utrechtse heuvelrug van autospeurtocht Utrecht is echt mooi en het laat je de mooie kanten van Nederland zien.

TomTom helpt je tijdens wegversperring

Helaas kwamen we tot drie keer toe een versperring tegen. Erg vervelend als je alleen de route op papier hebt. Gelukkig hadden we onze tomtom aan staan. Zo konden we de straatnaam intikken die erbij lag en namen we een omweg om zo toch weer op het punt aan te komen. Ga je dus een autospeurtocht doen? Neem dan vooral je TomTom mee! Of zet de routeplanner op je telefoon aan. Zet je hem wel veilig in een telefoonhouder?

utrechtse heuvelrug

Twee keer met het pondje tijdens kastelenroute Utrechtse heuvelrug

Autospeurtocht Utrecht brengt je niet alleen langs mooie plekjes, maar je gaat ook twee keer met het pondje! Hoe gaaf is dat? Die van ons vonden het geweldig achterin. Met je auto een boot op die je naar de overkant brengt. Dat maken wij hier in de randstad niet snel mee. Dus toen we er voor de tweede keer stonden begonnen de kinderen al te juichen. “Mama, mogen wij nu de meneer betalen?”. Gelukkig stond dit ook al beschreven op de eerste bladzijde, dus hadden wij al kleingeld bij ons.

Kastelenroute Utrechtse heuvelrug met de auto

Wil jij niet een autospeurtocht doen maar gewoon zelf de kastelenroute Utrechtse heuvelrug met de auto rijden?

De Utrechtse Heuvelrug in Nederland herbergt een aantal prachtige kastelen en landgoederen die je kunt verkennen met de auto. Hier is een suggestie voor een kastelenroute op de Utrechtse Heuvelrug:

Route: Kastelenroute Utrechtse Heuvelrug

  1. Start in Utrecht: Begin je reis in de stad Utrecht en rijd naar het oosten om de Utrechtse Heuvelrug te bereiken.
  2. Je eerste stop is Kasteel Amerongen, een prachtig 17e-eeuws kasteel omgeven door formele tuinen en bossen. Je kunt het kasteel en de tuinen bezoeken en meer te weten komen over de rijke geschiedenis.
  3. Vervolg je weg naar Kasteel Moersbergen, een charmant kasteel met een rijke historie en een prachtig park. Het is mogelijk dat het kasteel niet altijd toegankelijk is voor het publiek, maar je kunt nog steeds genieten van de omgeving.
  4. Ga verder naar Landgoed Huis Doorn, waar zich het voormalige huis van de verbannen Duitse keizer Wilhelm II bevindt. Het huis en de tuinen zijn open voor bezoekers en bieden een fascinerend inzicht in de geschiedenis.
  5. Rijd naar Kasteel Sandenburg, een middeleeuws kasteel omringd door grachten en prachtige tuinen. Het kasteel is niet altijd toegankelijk, maar de omgeving is zeker de moeite waard.
  6. Ga verder naar Kasteel Broekhuizen, een imposant kasteel met een schilderachtige ligging aan de Kromme Rijn. Geniet van het uitzicht en de omgeving.
  7. Rijd naar Kasteel Zeist, een groot kasteel omringd door uitgestrekte tuinen. Het kasteel zelf is niet altijd open voor het publiek, maar je kunt door de tuinen wandelen en de prachtige architectuur bewonderen.
  8. Keer terug naar Utrecht om je kastelenroute te voltooien. Onderweg kun je genieten van het schilderachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug.

Deze kastelenroute neemt je mee langs enkele van de meest indrukwekkende kastelen en landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug. Houd er rekening mee dat de toegankelijkheid van sommige kastelen kan variëren, dus het is een goed idee om van tevoren de openingstijden en mogelijke beperkingen te controleren.

Kijk voor meer informatie op de site!

Lees ook deze blogs

Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.