Skip to Content

Kinderkleding kopen tijdens de lockdown – een drama of toch niet?

Oh nee! Mijn zoontje heeft nu écht nog amper een broek om aan te trekken! Al twee weken wacht ik op een pakketje met nieuwe broeken. Maar niets komt aan vanwege drukte bij de pakketbezorging. Waar kan ik kinderkleding kopen tijdens de lockdown?

kinderkleding kopen tijdens de lockdown
Afbeelding van Photo Mix via Pixabay.jpg

Schoenen of kinderkleding online kopen tijdens de lockdown

Sinds corona bestel ik veel online om zo extra contacten in winkels te vermijden. Gelukkig had ik vlak vóór de feestdagen nieuwe schoenen voor mijn zoontje besteld. Die waren toen nog vrij snel binnen. Het vervelende van online winkelen voor schoenen vind ik, dat je dan altijd meerdere maten en modellen moet bestellen. Dit omdat je niet weet of ze groot of klein vallen. Bij babyschoenen vond ik het al lastig (gewoon in de winkel toen nog ook) om het beste model te vinden. Dus deed ik nu, ook tijdens de lockdown, maar gewoon wat extra schoenen kopen. Dan maar één grote doos in plaats van meerdere pakketjes die maar heen en weer blijven gaan. Er staat dus nu nog een doos om teruggestuurd te kunnen worden. Daar zitten maten en modellen in die niet pasten.

kinderkleding kopen tijdens de lockdown
Photo by Jomjakkapat Parrueng on Unsplash.jpg

Drukte bij de pakketbezorging

Onlangs las ik van een webwinkel het verzoek om te wachten met pakketten retour aan te bieden tot na 7 januari. Dit vanwege de drukte bij de pakketdienst bij de bezorgers. Om die reden wacht ik dus bewust met het kopen van nieuwe truien, sokken en ondergoed en andere leuke uitverkoop artikelen. En wilde ik het liefst ook wachten met het kopen van kinderkleding tijdens de lockdown. Van iemand die bij PostNL werkt, hoorde ik waarom ik al ruim 2 weken op mijn (brievenbus)pakketten zit te wachten. Voor wat betreft de brievenbuspakketten heeft men de prioriteiten gelegd bij de kerstkaarten. En terecht, want door de afstand is het belangrijk om het contact met elkaar niet te verliezen.

kinderkleding kopen tijdens de lockdown

Prioriteit bij het kopen van kinderkleding tijdens de lockdown

Maar nadat er binnen één week in maar liefst 3 van zijn broeken gaten ontstonden, ontstond bij mij de prioriteit om kinderkleding voor mijn zoontje te kopen, maar waar koop ik die tijdens de lockdown?? Ik zit inmiddels bijna 3 weken te wachten op het pakket met zijn nieuwe broeken, dus online bestellen heeft niet zo veel nut. En nog een paar weken wachten totdat de winkels (mogelijk?) weer opengaan, dan wilde ik niet. Dus ik besloot om een oproep op Facebook te zetten met de vraag of iemand misschien wat kinderkleding te leen heeft voor tijdens de lockdown, want kopen leek af te vallen.

Kinderkleding kopen bij lokale ondernemers tijdens de lockdown

Gelukkig werd er enthousiast gereageerd. Van bloemetjesleggings van een meisje tot een compleet pakket met jongenskleding die ik mocht houden. Dat laatst klonk wel erg aantrekkelijk, maar bleek naderhand toch een andere maat te zijn. Dus loopt mijn zoontje nu tijdelijk rond in meisjesbroeken! Oftewel donkergrijze en zwarte joggingsbroeken die hij van een meisje mocht lenen 😉 Ook heb ik dankzij een andere tip tóch kinderkleding (twee spijkerbroeken) kunnen kopen, want tijdens de lockdown blijken er toch nog lokale ondernemers actief. Zoals in Delft dus Duimeland (t/m maat 110) en Piekaaboe. Via WhatsApp zocht ik contact en kreeg ik een foto van twee broeken. Die kon ik middels een Tikkie betalen. Ze bezorgen het dan thuis, zelfs dezelfde dag nog, wat een luxe! En ook fijn om iets te kunnen betekenen voor de lokale ondernemers die het in deze tijd moeilijk hebben.

Lees ook deze blog over duurzame kleding voor kinderen

Footer1
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.