Eenzame ouderen door Corona virus – een hulptip

Zojuist kreeg ik nieuws van mijn familie, mijn oma mag geen bezoek meer ontvangen in het verzorgingstehuis. Dat geldt bij alle verzorgingstehuizen, bejaardenhuizen, revalidatiehuizen, verpleeghuizen en nou ja alle woonomgevingen voor ouderen dus. Begrijpelijk want juist die doelgroep is het meest vatbaar, we hebben nu te maken met enorm veel eenzame ouderen door Corona virus.

Tijd voor hulp

Veel ouders zitten tegelijkertijd met hun handen in het haar. 1, 2, 3, 4 of misschien wel meer kinderen thuisonderwijs aanbieden. Bergen huiswerk van school, of juist te weinig. Geen idee wat je moet doen als leerkracht, hoe moet je je gedragen, wat kun je verwachten van je kind, hoe begeleid je nu wel goed en hoe juist niet. Natuurlijk heeft thuisonderwijs ook voordelen, maar de nadelen zijn voor veel mensen ook goed voelbaar.

En tegelijkertijd verwacht je werkgever ook nog van je dat je thuis moet werken! Of in mijn geval moet studeren! Onmogelijk!! Het levert een hoop stress op, negatieve zelfbeelden en hopeloze ouders.

Vrij knutselen voor eenzame ouderen door Corona virus

Ik heb een idee! Zet je kinderen aan het werk! Laat ze mooie dingen maken voor de eenzame ouderen door Corona Virus. De kinderen leren gelijk iets over maatschappelijk betrokken zijn, jij hebt even je handen vrij en kan met een kopje thee genieten van je kinderen die zoet bezig zijn.

Haal je eettafel leeg! Zorg voor een flinke berg stiften, potloden, waterverf, kwasten, stickers, lijm, blingbling, knutselmateriaal, scharen, papier, karton, linten, knopen.

Zorg dat je enveloppen in huis hebt ook wel handig om daarna al dat moois bij de verzorgingshuizen te brengen of op te sturen.

Trek je kind oude kleding aan, of zorg voor knutselschorten.

Eenzame ouderen door Corona virus daar gaan we wat aan doen!

Geef je kind een opdracht: Knutsel wat voor de eenzame ouderen door Corona Virus. Het mag een tekening zijn, een brief, een kaart, een kunstwerk. Het mag 1 groot kunstwerk zijn of meerdere dingen. Jij gaat het maken, ik help niet. Alles mag zolang het op tafel ligt! Leef je uit!

eenzame ouderen door corona virus knutsel een kaart
Afbeelding van FotoRieth via Pixabay

Vrije expressie en enveloppen

Vrije expressie bij kinderen is heel erg belangrijk! En laten we eerlijk zijn, ook jij kan wel even wat geniet tijd gebruiken en kijken naar je kinderen die zich inzetten voor de eenzame ouderen.

eenzame ouderen door corona virus
Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Kijk of je in de buurt een verzorgingstehuis hebt waar je post af kan geven, vergeet ook de ziekenhuizen niet. Maar ook de zorgmedewerkers worden vast blij van zo’n mooi knutselwerkje!

Help jij de eenzame ouderen door Corona virus?

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.