Skip to Content

Geld vouwen makkelijk, een leuke cadeautip

Geld geven is eigenlijk niet zo heel leuk vind ik. Hier bij MamaScrapelle zijn onze verlanglijstjes en cadeautips niet voor niets heel erg populair. Een passend cadeau vinden is niet makkelijk. Als je toch geld geeft kan dat op een hele leuke manier dat het toch persoonlijk wordt. Ik heb makkelijke geld vouwen ideeën voor je bedacht. Ik ben geen knutselheld maar vind altijd wel een manier waardoor ook ik het kan. En jij dus zeker ook! Maak geld geven leuk en persoonlijk met mijn inspiratie.

geld vouwen makkelijk stap voor stap instructies. Geld vouwen bloem, hartje, huisje, cijfers, letters, vlinder, origami met briefgeld.

Geld vouwen makkelijk met geld

Ik heb 3 simpele vouw ideeën met geld bedacht. Drie simpele basisvormen die iedereen wel kan vouwen. Met die vormen kan je weer creaties maken. Ik heb vaak creaties gemaakt met 4 gevouwen briefjes maar dit kan natuurlijk met meer of minder. Gebruik briefjes van 5 als je het bedrag niet te hoog wil maken. Laten we beginnen met de eerste basisvorm!

1. Makkelijke driehoek vouwen van briefgeld

geld vouwen makkelijk stap voor stap instructies. Geld vouwen bloem, hartje, huisje, cijfers, letters, vlinder, origami met briefgeld. driehoek

Zoals je ziet op de afbeelding zijn er maar 5 stappen nodig en daarna kan je heel veel leuke dingen maken met de simpele driehoek. Ik begin met het briefje helemaal open te vouw en glad te strijken. Daarna dubbelvouwen tot halverwege. En die dubbelgevouwen helft vouw ik weer tot een puntje. Dit doe ik met beide kanten die ik ook weer dubbelvouw. Klaar is je driehoek! Gebruik normale plakband en een klein stukje is meestal voldoende om het randje dicht te plakken. Een eerste vorm in simpele vouw ideeën met geld.

geld vouwen makkelijk stap voor stap instructies. Geld vouwen bloem, hartje, huisje, cijfers, letters, vlinder, origami met briefgeld.

Creaties met de gevouwen geld driehoek

 • Slingers! Kies een leuk touwtje en vouw de driehoek om het touw voordat je deze dicht plakt met plakband. Drapeer je touwtje leuk op een kaart of op hobby karton en schrijf een leuke tekst op. Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen.
 • Een driehoek is een vorm en 2 driehoeken vormen samen een vierkant! Ik heb 2 driehoeken samengevoegd en met een touwtje een strikje geknoopt. Dit heb ik vervolgens op een stuk hobby karton geplakt en je hebt leuke cadeautjes. Bedenk je tekst zoals: Een cadeautje voor jou.
 • Of ga voor een groot cadeau. Hiervoor heb ik 4 gevouwen driehoeken tot een vierkant gelegd en een strik erbij geknoopt. Kies weer een tekst en je hebt een tof kaartje.
 • Houten roerstokjes zijn altijd handig om in huis te hebben. Ik heb nu 4 driehoeken zo gelegd dat er een bloem ontstaat. Een stokje erbij en klaar. Ik heb ook wel eens een strookje papier, een papieren rietje of een touwtje gebruikt. Je kan het uiteraard ook gewoon tekenen.
 • Gaat iemand verhuizen? Maak met een vierkant en driehoek een huisje. Dit kan je klein doen met in totaal drie briefjes. Maar het kan ook groot met 6 briefjes. Ik heb weer een houten roerstokje gebruikt als een schoorsteen. Dit is toch een superleuke persoonlijke verhuiskaart.

2. Makkelijke balkjes briefgeld vouwen

Simpele balkjes briefgeld vouwen

Balkjes? Jazeker! Onze nummer twee in simpele vouw ideeën met geld. Deze vorm leent zich perfect tot simpele creaties die het persoonlijk maken. Ik heb maar 4 stappen nodig voor deze vorm en heb weer enkele voorbeelden gemaakt voor jullie. Het vouwen begint weer met een briefje gladstrijken en dan in de lengte dubbelvouwen. Vervolgens in de breedte dubbel en dan weer in de lengte. Zo krijg je een mooi balkje. Gebruik weer normaal plakband om het dicht te plakken.

Simpele vouw ideeën met geld vouwen letters kruisje

Creaties geld vouwen tot letters of kruisjes

 • Kusjes! Vorm met 2 balkjes een kruisje en je hebt een kusje. Dat kan voor echt elke gelegenheid wel. Ga voor 1 kusje of meerdere en voeg eventueel een lieve tekst toe.
 • De gevouwen balkjes uit de simpele vouw ideeën met geld, lenen zicht ook prima tot letters! Maak een hoofdletter of een toepasselijke letter, zoals een A voor een goed rapport. Vorm initialen of maak een cijfer. Eigenlijk kan je altijd wel iets vinden wat passend is met deze balkjes.
briefgeld vouwen letter

3. Geld vouwen bloem of hartje een makkelijke variant!

geld vouwen makkelijk stap voor stap instructies. Geld vouwen bloem, hartje, huisje, cijfers, letters, vlinder, origami met briefgeld.

Deze vorm is misschien wat meer uitdagend dan de vorige twee van simpele vouw ideeën met geld. Het bevat 6 vouwstappen. Maar als ik het kan, kan jij het ook! Ik begin weer met een briefje uitvouwen en dan in de lengte dubbel. Dat vouw ik ook even dubbel weer in de lengte, en weer terug. Nu heb je een mooie middenlijn. Ik vouw vervolgens zoals bij stap 4 de 2 zijkanten omhoog. Dan heb je de vorm zoals bij stap 5. Vervolgens vouw ik de 4 hoekjes bovenin naar achter zodat je de “ronding” van het hart krijgt. Ik gebruik weer plakband om het vast te zetten.

geld vouwen bloem

Creaties met het gevouwen geld hart geld vouwen tot bloem of hartje!

 • Gewoon een hartje is al leuk. Vouw er 1 of meer en plak deze op een leuk stuk hobby karton. Schrijf een leuke persoonlijke tekst en klaar. persoonlijk, lief en altijd succes met deze creatie van simpele vouw ideeën met geld.
 • Voeg meerdere hartjes samen en je hebt een klavertje vier voor geluk. Ook dit vind ik altijd wel passend. Wens iemand geluk op een originele manier met een geld vouwen tot bloem!
 • En dan tover ik mijn houten roerstaafje weer erbij, en je hebt een bloem. Je kan dit ook tekenen, touw gebruiken of een rietje. Een financieel bloemetje staat gezellig hè?

Extra cadeautips geld vouwen makkelijk cadeau

Je kan bovenstaande 3 basisvormen uiteraard ook combineren met elkaar. Kan je aardig tekeken? Dan heb je nog meer mogelijkheden. De gevouwen gelddriehoek is namelijk een leuk rokje, teken dan een lichaam erbij. Een gevouwen balkje kan je bijvoorbeeld ook op een foto plakken, als een boevenbalkje voor de ogen. Meerdere driehoeken vormen een kerstboom met kerst, of plak een wiebeloogje erop en teken een staart en je hebt visjes! De opties zijn eigenlijk eindeloos met deze simpele vouw ideeën met geld.

Zoals gezegd ben ik geen knutselheld en daarom laat ik de meest makkelijke basis zien. Maar gelukkig, die zijn ook al leuk. Het gaat vooral ook om het gebaar van ergens aandacht aan besteden. De slinger met driehoekjes is wel een favoriet. De combinatie van de creaties van simpele vouw ideeën met geld en het leuke touw, vind ik erg leuk.

Welke creaties vind jij leuk? Wat ga jij maken met de 3 basisvormen? Laat het me weten en deel vooral onze foto’s op Social media zodat deze inspiratie veel mensen blij kan maken.

geld vouwen makkelijk stap voor stap instructies. Geld vouwen bloem, hartje, huisje, cijfers, letters, vlinder, origami met briefgeld.

Inspiratie benodigdheden voor deze makkelijke briefgeld tips

 • Geld

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

H Grotenhuis

Wednesday 23rd of February 2022

Schattig hoe maak je het vierkant met touw?

Selena

Wednesday 23rd of February 2022

Bedoel je het vierkante cadeautje met strikje bovenop? Ik heb daarvoor 4 driehoeken gebruik. Die tot vierkant gelegd en daarboven gewoon een strikje van touw gemaakt en erop gedaan. Omschrijving staat bij "creaties met gevouwen geld driehoek". ~ Selena

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.