Help: Vakantie met kinderen wat neem ik mee?

Vakantiestress. Het begint zelfs bij de meest nuchtere personen toe te slaan. Heb ik alles wat ik moet hebben om veilig en volledig voorbereid op vakantie te kunnen gaan. Ga je op vakantie met kinderen, dan heb ik hier nog een paar handige meeneemlijst vakantie met kinderen om mee te nemen!

Vakantie met kinderen

meeneemlijst vakantie met kinderen

Vakantie met kinderen kan een hele onderneming zijn. Zijn ze nog jong dan heb je een voorraad luiers, billendoekjes en flesvoeding nodig natuurlijk. Die tere billetjes zijn vaak zo gewend aan 1 merk dat ze van een buitenlands merk gelijk in de stress schieten. En misschien zijn het ook niet de makkelijkste eters nog en kies je ook nog voor een voorraad kant en klare potjes groente en fruit.

Heb je een peuter dan heb je soms ook nog de luiers en doekjes, maar ook een hele voorraad aan speelgoed en weer andere verzorgingsproducten die mee moeten.

En voor kleuters en oudere kinderen moeten er weer andere dingen mee.

meeneemlijst vakantie met kinderen

Per leeftijd heb ik een meeneemlijst vakantie met kinderen opgesteld die misschien wel handig zijn om mee te nemen! Je camera, extra geheugenkaartjes, lege telefoon, oplaadsnoeren spreken voor zich toch 🙂

0-2 jaar meeneemlijst vakantie met kinderen

Flesjes en flesvoeding, als je geen borstvoeding geeft. Slabbetjes/ spuugdoekjes/ hydrofielen/ washandjes (eventueel weggooi)/ vochtige doekjes / billencrème/ luiers/ zwemluiers /zwembandjes en als je iets met een boot gaat doen: reddingsvesten. Een babyfoon is ook altijd handig, daarnaast Squitos stickers en anti muggenspul.

Natuurlijk vergeet je de Zonnebrandcrème en aftersun en een hoedje en zonnebril niet als je naar de zon gaat.

Ga je naar het buitenland met de vakantie met kinderen. Neem dan een verpakking ORS junior mee voor het geval je kind Diarree krijgt.

Speelgoed voor onderweg/strand/binnen/restaurant voor vakantie met kinderen op je lijst.

Veiligheidsbandje SOS

Benjamins schuifbestek
vakantie met kinderen

Benjamins schuifbestekje voor een feestelijke vakantie met zelf eten!

2-4 jaar vakantie met kinderen

Zie bovenstaande meeneemlijst vakantie met kinderen en vul aan met:

ockyz
meeneemlijst vakantie met kinderen

Sweakers® antislip zwemsokken Ockyz zorgen ervoor dat je kind niet meer uitglijdt bij het zwembad. Ze zijn er in vele dessins en maten.

Een paar leuke prentenboeken kan niet ontbreken tijdens je vakantie met kinderen.

sweeps toiletdoekjes

Sweeps Toiletdoekjes omdat die kinderhandjes gewoon overal aanzitten en nog niet kunnen hangen boven de wc.

Een looplijn of veiligheidstuigje voor de weglopende peuters kan ook erg handig zijn.

Hier vind je tips voor een vakantie met baby of kleuter

4-10 jaar

Zie bovenstaande meeneemlijst vakantie met kinderen en vul aan met:

vakantie met kinderen enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer Met dit boek bomvol verhalen heb je geen andere boeken nodig in je koffer. Met 28 knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes heb jij genoeg voorleesmateriaal bij voor het slapen gaan!

Maak je een lange autoreis of vliegreis tijdens de vakantie met kinderen zorg dan dat je leuke kleine cadeautjes voor op de achterbank/vliegstoel hebt zodat ze zichzelf goed kunnen vermaken. De hele tijd naar een scherm kijken is ook niet goed voor de ogen! 😉

Vergeet de schepjes en emmertjes niet om grote zandkastelen te bouwen. Die moeten absoluut op de meeneemlijst vakantie met kinderen staan!

meeneemlijst vakantie met kinderen mijn kind verveelt zich nooit

Haal van te voren wat inspiratie uit het boek Mijn Kind knutselt graag. En zorg dat je wat gave projecten voorbereidt mee kunt nemen. Je kunt natuurlijk ook nog wat inspiratie halen uit Mijn kind verveelt zich nooit  waar ik eerder over blogde.

Uiteraard neem je ook een paar leuke spelletjes voor onderweg mee om het gezin te spelen.

Voor jezelf!

Je man wil misschien alleen maar slapen, de krant lezen of zit de hele dag met je kids op het strand kastelen te bouwen en in het bos hutten te bouwen. Tijd voor ME TIME!

lentezoet vakantie met kinderen

Voor jezelf neem je natuurlijk wat weggooi romannetjes mee en dit prachtige boek Lentezoet van Tirza van Schie. In deze tweede bundel vind je 50 herkenbare en ontroerende gedichtjes over kinderen, liefde, groei en zorg (met natuurlijk o.a. Goud, Thuis en Oma!) en 5 korte verhalen. Neem je wel een doosje tissues mee 😉

Ik hoop dat je wat aan deze meeneemlijst vakantie met kinderen hebt gehad!

Ps. Het komt vast wel goed schatje!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.