Biologisch afbreekbare billendoekjes – een product Happy Planet

Ken jij de 100% biologisch afbreekbare billendoekjes al van Happy Planet? Ze zijn genomineerd voor maar liefst 2 categorieën bij de Baby Innovation Awards. Namelijk de Green Award en de Care Award. Ik heb de billendoekjes mogen uitproberen en vertel graag meer over het product en mijn ervaring in deze blog.

100% biologisch afbreekbare billendoekjes

De pakken billendoekjes vliegen er hier door heen. Dat hoort er nu eenmaal bij als gastouder zijn. In het eerste jaar kocht ik de pakken met billendoekjes nog zelf, maar tegenwoordig nemen de gastkinderen hun eigen billendoekjes mee. Al die verschillen in merken en voorkeuren van ouders. En het ene kind wat wel 6 poepluiers per dag heeft en een ander die nooit tijdens de opvang poept. Zo veel als er verschil zit in de kinderen zit er ook verschil in alle merken billendoekjes die er zijn. En nu is er weer een nieuw merk namelijk Happy Planet van Aquaint.

Vervangende producten

Helaas kan ik deze biologisch afbreekbare billendoekjes niet meer vinden. Maar ik heb wel andere merken gevonden voor je.

Wat is Aquaint?

aquaint

Aquaint is een revolutionair, 100% natuurlijk reinigend water. Deze is bestemd voor het lichaam vanaf de geboorte. Het water, samen met het enige andere ingrediënt hypochloorzuur, maakt dat het een effectieve reiniger is voor het hele lichaam. Buiten het reinigen van de huid corrigeert het ook lichaamsgeuren.

Een handige bijkomstigheid is dat het ook op andere oppervlakken gebruikt worden, zoals flesjes, spenen of speelgoed. Hypochloorzuur is een natuurlijk zuur dat o.a. door ons eigen lichaam aangemaakt wordt, maar ook in bijvoorbeeld citrusvruchten zit.

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je het gaat drinken. Maar met hetzelfde gemak maak je het verschoonkussen en wat speelgoed schoon, en die speen die in bed ligt mag ook wel even een schoongemaakt worden! Ideaal om in je handtas te hebben voor onderweg!

Een flesje Aquaint van 50 ml koop je voor €3,95

Happy Planet

100% biologisch afbreekbare billendoekjes

Nieuw zijn de 100% biologisch afbreekbare billendoekjes die ook nog eens plastic vrij zijn. Ideaal als je om het milieu geeft dus! De doekjes zijn gemaakt van dispergeerbare plantvezels en zijn ook geschikt voor de gevoelige babyhuid. De billendoekjes zijn van 99,9 % gezuiverd water, er is wat appelextract aan toegevoegd en 3 milde ingrediënten om ervoor te zorgen dat de doekjes niet verontreinigd worden na opening of tijdens gebruik. Niks zo vervelends als van die doekjes die vies bruin kleuren omdat het pakje niet goed dicht zat! 

Allereerst viel mij de verpakking op. Daar word je met recht happy van! Maar toch ook niet. Naast de leuke plaatjes en alle positieve dingen vind je ook een overzicht van al het slechts wat plastic met onze oceanen doet. Elke keer als je een billendoekje pakt denk je automatisch aan het milieu en dat is een goed ding!

De 100% biologisch afbreekbare billendoekjes zijn alcoholvrij, parfumvrij en volledig milieuvriendelijk. 

Ze voelen, door het ontbreken van allerlei onnodige ingrediënten, iets ruwer aan dan zeg maar een zwitsal doekje die vrij vettig is. Tot nu toe kan ik ze het beste vergelijken met de billendoekjes van Neutral.

Maar het belangrijkste is het antwoord op de vraag: Doen ze hun werk? Ja! Alle billen zijn schoon te krijgen met deze billendoekjes van Aquaint.

Een pak billendoekjes bevat 60 doekjes en is te koop voor €2,95

Biologisch afbreekbare billendoekjes – Groenafval of restafval?

100% biologisch afbreekbare billendoekjes

Woon je in de noordoostpolder, dan mogen de luiers bij het groenafval, maar de rest van Nederland moet luiers bij het restafval weggooien.  In luiers zit namelijk een klein beetje plastic wat er uitgefilterd moet worden.

De 100% biologisch afbreekbare billendoekjes van Aquaint, bevatten geen plastic en ze mogen dus bij het groenafval. En dat is nog wel een uitdaging voor mij heb ik gemerkt.

Als ik de Happy Planet doekjes als billendoekjes gebruik dan gaan de doekjes die smerig worden van poep ( sja laat ik er maar niet om heen draaien), toch echt bij de luier in het poepluierzakje buiten in de prullenbak waar we restafval in verzamelen. Dat ga ik echt niet in mijn keuken in de groenbak doen, dan ruik ik de hele dag poep nee dank je!

Nu weet ik niet hoe ouders dat doen die wasbare luiers gebruiken. Die gooien neem ik aan de poep in de wc. Of het billendoekje ook in de wc mag daar vertel ik zo kort nog wat over.

Ik gebruik de doekjes  veel als snoet en handen doekjes. Sterker nog daar vind ik deze doekjes dus echt ideaal voor! Niet zo’n billendoekje die vol met lotion/ olie zit over je gezicht en mond halen, maar gewoon met een waterdoekje! En ook die handjes hoe erg ze ook plakken worden mooi schoon van deze billendoekjes! De echt snoetenpoetsers stinken vaak naar fruitgeuren die erg overheersen. Maar hier is de geur van appelextract nauwelijks aanwezig.

Als ik de 100% biologisch afbreekbare billendoekjes dus voor handen en snoet gebruik verdwijnen ze standaard in de groenbak! Alle kleine beetjes helpen.

Door het riool spoelen?

Op de verpakking staat dat de billendoekjes niet door het riool mogen worden gespoeld. Ondanks dat ze biologisch afbreekbar zijn, kan het altijd een risico vormen voor de riolering en zuiveringssystemen.

Ze kunnen wel zonder risico doorgespoeld worden, en in de praktijk zullen sommige mensen dit dus ook doen, maar voor de veiligheid staat er wel een niet-doorspoelen-logo op de verpakking.

Biologisch afbreekbare billendoekjes voor het goede doel

100% biologisch afbreekbare billendoekjes

Producent, Opus Innovations, heeft zich erop toegelegd om 10% van de winst uit de Happy Planet billendoekjes te doneren aan organisaties die het ‘plastic-probleem’ in onze zeeën helpen op te lossen. En ook daar onderscheiden ze zich in vergeleken met andere merken billendoekjes!

  • Als het huidige tempo aanhoudt zal het gewicht aan plastic in de zee meer zijn dan het gewicht aan vis in 2050
  • In de laatste 10 jaar is er een verhoging gemeten van 700% in het aantal billendoekjes die zijn aangespoeld op de stranden
  • De meeste doekjes bevatten polyester (een niet-biologisch afbreekbaar plastic) en vallen onder de categorie ‘wegwerp plastic’
  • Doorgespoelde vochtige doekjes zijn een groot probleem voor zowel onze zeeën als onze riolen! wil je hier meer over weten lees dan dit even. 
Footer2 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

5 reacties

  1. Dit zou echt geweldig fijn zijn voor mijn kleinkind, zeker voor de oppasdagen als hij bij ons is. Dan gaan er zeker heel wat billendoekjes er doorheen, ook fijn om zijn gezichtne en handjes mee schoon te maken. Ik doe er super graag voor mee!!

  2. Billendoekjes kan ik altijd wel gebruiken met vijf kleinkinderen en de visite met kleine kinderen.
    Ik heb geen Facebook en Instagram ( privéredenen), maar volg Bloglovin. Graag doe ik mee.

  3. Ik doe heel erg graag mee voor mezelf. Ik moet me een aantal keren per dag katheriseren! Het zou een uitkomst zijn denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.