Skip to Content

Monkey Town Delft is 1 jaar open – een binnenspeeltuin

Monkey Town Delft is 1 jaar open. Hoe gaat het nu met de grote binnenspeeltuin langs de A13? Is de verbouwing klaar? Is het nog koud zoals een jaar geleden of inmiddels lekker warm? En hoe staat het met de speelattributen. Ik vertel je er graag alles over! En speciaal omdat ze een jaar bestaan mag ik toegangskaarten weggeven aan mijn volgers! 

Monkey Town Delft 1 jaar

Inmiddels is de verwarming werkend en de parkeerplaats klaar. Dat zijn al 2 fijne veranderingen sinds vorig jaar tijdens de opening. Maar er zijn nog meer dingen veranderd. Sommige definitief, andere tijdelijk en sommige dingen zijn nog volop in verbouwing bij Monkey Town Delft.

Tijdens de kerstvakantie was ik welkom om een jaar na de opening weer een verslag te schrijven. Tijdens dit bezoek was ook DJ Blijwin van de partij. Hier werd ik zelf als ouder niet heel enthousiast van. Veel liedjes waren niet geschikt voor de jonge kinderen, veel in het Engels, maar ook veel niet geschikt voor de leeftijd. Ik miste flink wat Nederlandse Disco kinderliedjes waar wij vaak naar luisteren. Maar toch stond de dansvloer lekker vol dus dat was wel fijn voor de DJ en zijn assistente. Dochterlief was elders te vinden. Die kon eindelijk eens met de Lasergame meedoen en deed een “verzamel zoveel mogelijk stenen om een huis te bouwen” wedstrijd in de grote bouwhoek.

Dat is wel lekker hoor dat ze nu een jaar ouder is. Ik ga zitten achter een enorme mok thee en hoef eigenlijk niks meer te doen dan daar te zitten en om me heen te kijken. Kinderen kunnen zich met gemak een hele dag vermaken bij Monkey Town Delft! rolschaatsen, loopfietsen, bouwblokken groot, hubelino/ duplo, lasergame 5D bioscoop, heel veel klimmen en klauteren, voetballen, nog meer glijden, ballenbad, kinderdisco, ohw en natuurlijk wat lekkers eten en drinken! De limonade is suikervrij.

Wat is er anders?

De paarden waar Monkey Town Delft een goede publiekstrekker mee hadden zijn helaas al enige tijd weg. Maar ik heb goed nieuws. Binnenkort komen ze terug tijdens de Peuterspeelochtenden op maandag dinsdag en donderdag. Dan is het rustiger en is er beter te controleren of er geen volwassenen of tieners op de paarden gaan zitten. Want sja dat is wel gebleken dat de speelpaarden daar echt niet tegen kunnen. Toch jammer dat er altijd mensen zijn die het voor kleine kinderen bewust, dan wel onbewust, weten te verpesten.. Gelukkig komen ze weer terug! Van al die peuterritjes mogen ze daarna lekker uitrusten in de stal!

monkeytown Delft
monkeytown delft

 

De grote cirkel voor het theater is de definitieve rolschaatsbaan geworden. (en dansvloer tijdens de discomomenten) Dochterlief is daar erg blij mee want die vindt rolschaatsen echt helemaal geweldig! Voor Sinterklaas kreeg ze de K3 rolschaatsen en die zijn in de kerstvakantie regelmatig aangeweest. Het is soms wel even zoeken naar dezelfde maat rolschaatsen in de rommelige bakken bij Monkey Town Delft, maar ach een blauwe en een roze aan schaatst er niet minder om! Wat mij, of liever dochterlief betreft, mag er in meer rolschaatsen geïnvesteerd worden en wellicht iets van een ophaal/inleversysteem bij de bar zodat de spullen netjes blijven.

Monkey Town Delft

De grote aap luchtkussen is al weer veranderd. Dit keer niet van plek, maar met een mooie wilde westen muurposter ernaast! Het schilderwerk bij Monkey Town Delft is nog volop bezig (buiten openingstijden) zoals je ziet maar deze werkzaamheden zullen snel afgerond worden.

dreumes/ peuterhoek in Monkey Town Delft

De dreumes / peuterhoek ziet er prachtig uit en kinderen kunnen hier rustig spelen. De locatie is ideaal hiervoor, om het hoekje van de grote zaal waardoor je qua geluid perfect zit. Al moet ik zeggen dat ik bij Avontura Delft meer last heb van een krijspaleis gehalte dus het geluid is hier sowieso beter bij Monkey Town Delft. Geen krijspaleis, maar een leuke grote speelhal waar jong en oud zich kunnen vermaken!

Enige nadeel van deze hoek is dat je ver van het toilet zit. Dus bij binnenkomst eerst even een plasje doen en dan settelen om te spelen!

monkeytown Delft
Monkey Town Delft

Vooral deze hoek in Monkey Town Delft, is een flink stuk mooier geworden met grote zachte klim en klauter kussens. Dreumes en peuter kindjes kunnen zich hier uitstekend vermaken!

monkeytown delft
Monkey Town Delft

In het wilde westen is de gele rand voorzien van een zachte coating voor nog meer veiligheid. En tijdens de zomer konden we al zien dat er een drempel / toegangspoort is gebouwd zodat de loopfietsen niet meer hier de hoek in kunnen en mogen komen.

Wat is er hetzelfde?

Monkey Town Delft
monkeytown delft

Het grote speeltoestel staat er nog steeds! De glijbaan links die eerst dicht was is nu wel open. Maar verder is er, volgens mij, niks veranderd! Dochterlief was nog steeds uren weg om zich te vermaken. Als je goed kijkt zie je haar op de foto rechts boven in 🙂

Monkey Town Delft
monkeytown delft

Kinderen kunnen nog steeds volop bouwen met de Hubelino Knikkerbanen!

Monkey Town Delft

De 5D bioscoop en Lasergame zijn er gelukkig ook nog steeds. Bij de entree van €7,95 krijg je een gratis muntje voor een ronde Lasergame. Een ronde duurt 8 minuten en dat is lang genoeg want het is rennen en verstoppen en schieten maar! Wil je nog een keer lasergamen dan kost dit €3,00.

Heb je een muntje over, geef hem dan aan een ander kindje. Regelmatig worden de muntjes vervangen omdat er steeds misbruik van wordt gemaakt helaas. Dus bewaren tot een volgende keer Monkey Town Delft, als je maar een keer in de paar maanden gaat, heeft geen nut.

De 5D bioscoop kost €3,00 per keer. Een film duurt 5 minuten. Zelf vind ik dit een beetje duur en dochterlief heeft er dan ook nog maar 1 keer in gezeten, tijdens de soft opening. Maar absoluut een aanrader om het in elk geval 1 keer te hebben meegemaakt.

Wat gaat er nog veranderen?

Monkey Town Delft

Het fitness gedeelte voor ouders bij de Monkey Town Delft is nog niet helemaal af. Tijdens mijn bezoeken het afgelopen jaar heb ik bij elkaar opgeteld maar 5 mensen boven bezig gezien op de fitness apparatuur. Het stelt nu ook nog niet zo heel veel voor. Maar als ik het goed heb begrepen gaat hier nog wat verandering in komen!

Handig om te weten:

  • Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar die doordeweeks voor 11.30 uur binnenkomen bij Monkey Town Delft, geldt een entreeprijs van € 4,95. Tijdens vakanties vervalt dit tarief. Normale tarief is €7,95 inclusief een gratis muntje voor lasergame.
  • Gratis WiFi
  • Rijksstraatweg 39, Delfgauw
  • Zondag tot donderdag: 9.00 – 18.00 uur. Vrijdag en zaterdag: 9.00 – 20.00 uur.

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.