Verkoudheid of Griep?

Lieve lezers, sorry dat het zo onwijs stil is op de site van MamaScrapelle. Naast dat ik al weken aan het kwakkelen ben en steeds moe en koud ben is er nu ook al ruim een week een verkoudheid of griep bijgekomen. 

Verkoudheid of griep

verkoudheid of griep

Als zzp’er meld je je niet snel ziek. Immers is niet werken ook geen inkomsten. Nu heb ik de mazzel dat ik al de hele week geen koorts heb maar verder heb ik zo’n beetje alle symptomen van een flinke verkoudheid of griep.

Oorpijn, Keelpijn ( dat gevoel dat je enorme tennisballen weg moet slikken bij elke slok dringen of hap eten) af en toe hoofdpijn, snotverkouden en niet vooruit te branden.

Het liefst hang ik heel de dag op de bank of lig op bed. Maar die rust geef ik mezelf niet. Er moet gewerkt worden. Nadeel van een gastouder zijn natuurlijk. Als ik wegval moeten er 5 ouders opeens een vervangende opvang/oppas zoeken voor hun kind. En dat gaat niet altijd even makkelijk.

Maar of het nu een verkoudheid of griep is. Mooi uh.. netjes blijven.. rot is het wel! Zaterdag werd ik zelfs wakker met een ontstoken oog erbij. Wel ja dat ontbrak er nog net aan, aan mijn zieke hoofdje.

Wat doe ik er aan?

verkouden of griep

Sommigen weten de blog misschien nog van een tijdje geleden waarin ik vertelde dat ik het steeds ook zo koud had? Uit bloedtesten blijkt dat mijn Vitamine D en Vitamine B12 niet zo heel denderend zijn.

De onderwaarde voor Vitamine D is 50 en mijn waarde is 53. De onderwaarde voor Vitamine B12 is 150 en ik heb 151. Voor de huisarts geen reden om hier wat aan te doen. Voor mijzelf wel want ik voel mij er duidelijk niet goed bij.

Dus slik ik nu Vitamine D van Davitamon en Vitamine B12 van Orthica .  Voor de kou drink ik elke avond verse gemberthee en dat werkt overigens super goed!

Daarnaast slikte ik de hele week 3 a 4 keer per dag Antigrippine om de dag door te komen en natuurlijk mijn multivitamine en extra Vitamine C die ik altijd in de wintermaanden slik.

Een flinke pillenvoorraad voor iemand die niet zo van pillen slikken houdt.

Helpt het ook?

Sja nog niet echt. Haha Ik ben nog steeds verkouden. Nog steeds oorpijn en keelpijn en dat ontstoken oog. Ik heb geen koorts en ben moeeeeeee.. zo moe!!

Maar ik ben al lang blij dat ik geen koorts heb! Dus hopelijk is het nu eens snel voorbij! dan heb ik weer energie om lekker te gaan bloggen want ik heb zoveel leuks liggen om te reviewen en nog zoveel te vertellen.

En ook mijn werk heeft er iets onder te lijden. Niet dat de kinderen klagen hoor. Die vinden het geweldig dat de laptop nu leuke verhaaltjes voorleest en verder spelen ze zoals ze altijd spelen. Alleen kom ik wat minder buiten want 5 kinderen aan en uitkleden kost een hoop energie!

Merk jij wat van de griepgolf? Heb jij de griep gehad of een enorme verkoudheid? En heb jij nog tips?

Foto’s komen van www.Pixabay.com

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

3 Responses

  1. Hier is de griep ook toegeslagen. Ikzelf begin bij het prille begin al met het slikken van antigrippine tabletten of hot coldrex zakjes. En ik moet zeggen dat ik daardoor nooit echt ziek ben. Beterschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.