Skip to Content

Spiekpietjes pop en boeken – een leuke Sinterklaastraditie

Heb jij weleens van een Spiekpietjes pop en boeken gehoord? Nee? Dan moet je deze blog zeker even lezen, want wat zijn ze leuk! De Spiekpietjes en spiekgrietjes zijn schattige Pietjes, die een volledige eigen boekenreeks hebben. En dan zijn er ook nog eens knuffels van!

Ken jij de Spiekpietjes en Spiekgrietjes al? Prentenboeken en knuffels. Spiekpietjes pop en boeken voor thema Sinterklaas in de kleuterklas

Mijn kennismaking met een Spiekpietjes pop en boeken

Ik moet toegeven dat ik zelf tot vorig jaar ook nog nooit van Spiekpietjes pop en boeken had gehoord. Ik werk als kleuterjuf, en elk jaar zijn wij op zoek naar een leuke, nieuwe verhaallijn om met de Sinterklaasperiode over te werken. Zo kwamen we uit op het project ‘De Spiekpietjes – SOS Stoomboot’, van KleuterUniversiteit.

We hebben toen dus 3 weken gewerkt over dat boek, en wat hebben de kinderen daarvan genoten! De pietjes in het boek zijn echt enorm schattig, en kleuters kunnen zich er goed mee identificeren. En toen kwam ik er dus achter dat dit boek niet op zichzelf staat, maar dat er dus al 15 delen* verschenen zijn! Genoeg dus om nog jaren vooruit te kunnen….

Ken jij de Spiekpietjes en Spiekgrietjes al? Prentenboeken en knuffels. Spiekpietjes pop en boeken voor thema Sinterklaas in de kleuterklas

Wie zijn de Spiekpietjes en Spiekgrietjes?

Elk jaar rond de verjaardag van Sinterklaas verstoppen de Spiekpietjes zich bij jou thuis of in de klas. Ze zijn de kleinste helpers van de Sint en kijken mee of jij heel lief bent, of een beetje ondeugend. De Spiekpietjes zien ook waar je van houdt, zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes jij leuk vindt en of je misschien een extra pakje verdient.

De Spiekpietjes (en Spiekgrietjes, zoals de meisjes heten) zijn de ogen en oren van de Sint. Zijn zijn de kleine helpers van de Sint, maar omdat ze nog erg klein zijn, kunnen ze misschien nog niet goed alles zelf. Voor peuters en kleuters zijn dit figuren waar ze zich goed mee kunnen identificeren, want ze doen soms dezelfde dingen als de kinderen! Denk bijvoorbeeld aan op tijd naar de wc gaan, zelf tanden poetsen of naar school gaan.

knuffels voor sinterklaas

Spiekgrietjes knuffels – geweldig!

En nu komt het allerleukste…. er zijn niet alleen boeken van de Spiekpietjes en Spiekgrietjes, maar ook geweldige knuffels van de pietjes en grietjes! Deze knuffels zijn er in verschillende varianten, net zoals de Pietjes in de boeken. De knuffels zijn zo’n 30 cm groot. En ze zijn schattig, heerlijk zacht én heel erg geschikt om te verstoppen in huis. Elke dag kun je de Spiekpietjes pop op een ander plekje in het huis verstoppen. Waar zou hij nu weer gebleven zijn?
De poppen zijn los verkrijgbaar, maar ook in een set met een boek!

De Spiekpietjes gaan naar school

Natuurlijk kende ik het boek ‘SOS stoomboot*’ al , maar ik heb voor deze blog ook 2 boeken mogen ontvangen. En dit zijn twee recente verhalen over deze kleine Pietjes!

In ‘De Spiekpietjes gaan naar school*’ lees je alles over de belevenissen van de Pietjes tijdens een schooldag. Achter in de tuin van het kasteel van Sinterklaas staat een bijzonder gebouw. Het is de Spiekpietjesschool. De allerkleinste helpers van de Sint moeten heel wat dingen leren voor ze de wijde wereld in trekken, en dat gebeurt allemaal hier. Ze proeven snoepjes, leren verlanglijstjes ontcijferen en krijgen verstoppertjes-les. Welkom op de leukste school ter wereld!

Ik ben echt heel enthousiast over de Spiekpietjes poppen en boeken. Voor jonge kinderen is het ontzettend herkenbaar. Want ze hebben zich vast weleens afgevraagd wat een Piet eigenlijk allemaal moet kunnen? Daar kom je in dit boek dus achter. Het is leuk om met de kinderen te bespreken of zij ook alle dingen kunnen die de Spiekpietjes moeten doen. Kunnen zij zich zelf al wel aankleden, kunnen ze zich verstoppen of Sinterklaasliedjes zingen? De tekeningen van Thaïs Vanderheyden zijn echt superleuk. Heerlijk kleurrijk en met lekker veel details.

Ken jij de Spiekpietjes en Spiekgrietjes al? Prentenboeken en knuffels. Spiekpietjes pop en boeken voor thema Sinterklaas in de kleuterklas

De Spiekpietjes – Bedtijd!

Een ander boek is ‘Bedtijd*!’. De zon gaat onder en in het kasteel van Sinterklaas maken de Spiekpietjes zich klaar om te gaan slapen. Dat gaat natuurlijk niet in 1 2 3. Eerst nog een kopje warme melk, kleertjes in de was en plonsen in het bad.

Vergeet je pyjama niet aan te trekken, je tandjes te poetsen en een laatste plasje te doen, Spiekpietjes. En helemaal op het einde natuurlijk nog een gezellig verhaaltje. Gelukkig is Sinterklaas de allerbeste verteller…

Dit Spiekpietjes pop en boek is een leuk bedtijdverhaaltje voor kinderen vanaf 3 jaar. Ja ook beschikbaar als voordeelpakket*, super leuk om cadeau te geven zodra kinderen hun schoen mogen zetten! Opnieuw voor kinderen een heel erg herkenbaar verhaal, met een verrassend einde. Er zijn ook in dit boek veel grappige dingen te zien en ontdekken, dus kinderen kunnen zich lang vermaken met het bekijken van de illustraties.

Spiekpietjes pop en boeken – perfect voor in de klas

Ik denk dat veel meesters en juffen nu met glimmende oogjes deze blog zitten te lezen. Want hoe tof zijn deze Spiekpietjes boeken én poppen voor in de klas! Je kunt hier in de Sinterklaasperiode heerlijk over werken. Ik vind het echt een ontzettend tof concept, Nu zag ik op de website van De Limonadefabriek (de uitgever van deze serie), dat ze ook een eigen digitaal lespakket hebben bij de Spiekpietjes! Hoe tof is dat?
En er is meer, op de site zijn ook gratis downloads te vinden, zoals leuke kleurplaten of een leeg verlanglijstje.

Had jij al weleens van de Spiekpietjes gehoord?

Ken jij de Spiekpietjes en Spiekgrietjes al? Prentenboeken en knuffels. Spiekpietjes pop en boeken voor thema Sinterklaas in de kleuterklas

Kijk hier voor meer informatie van de spiekpietjes bedtijd
Kijk hier voor meer informatie van de spiekpietjes gaan naar school

Lees ook deze blogs

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's bestellen
Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.