Paasmenu voor een bijzondere Pasen in eigen kring

Een paasmenu voor een bijzondere Pasen. Pasen 2021 is een paasfeest van hoop. Nu zullen christelijke mensen denken: ‘Dat is het altijd al’, maar voor degenen die dat niet zijn is er natuurlijk altijd de hoop van een vaccin die we hopelijk snel zullen krijgen. In de tussentijd is het afwachten tot we bericht krijgen van de GGD wanneer we naar de prikstraat mogen. Dus zullen we het onszelf zo aangenaam mogelijk moeten maken, voor een tweede pasen op rij blijven we thuis.

paasmenu

Wij gaan dus niet, zoals we eigenlijk tot vorig jaar altijd deden met de hele familie in een huisje tijdens Pasen. En masse naar de kerk, de meubelboulevard of een andere festiviteit zit er even niet in. En dus maken we het thuis gezellig. Alweer. Je kunt natuurlijk de plaatselijke horeca ondersteunen. Er zijn legio goede restaurants waar je gerechten kunt reserveren en afhalen om thuis te serveren.

Mocht je meer tijd, zin en inspiratie hebben, dan kun je zelf je paasmenu maken. Hieronder volgen een paar suggesties voor een gezin van vier personen.

bieslook

Voorbereiding voor het Paasmenu

Wellicht ga je je huis helemaal gezellig maken voor pasen en heb je zelfs je kinderen een paar leuke paasknutsels laten maken. Dat kun je in de aanloop naar pasen prima doen om dan op de paaszondag te beginnen met het zoeken van paaseieren. In huis, of als het droog is, in de tuin of op het balkon zet je je kroost aan het werk. Niet zoeken is gewoon geen chocola.

Zelf laten wij de kinderen na het ontbijt pas zoeken in de hoop dat ze in ieder geval nog een beetje voedzaam ontbijt krijgen alvorens ze aan de chocolade gaan. Daarna gaan ze los. In de loop van de middag dek ik de tafel voor het paasmenu. Ik pak een kleurig en fleurig tafelkleed en gebruik mijn mooie servies.

Het dessert kun je een dag van tevoren voorbereiden en ook de salade, de aardappels en het voorgerecht kun je (deels) al goed voorbereiden.

paasmenu

Voorgerecht paasmenu

Als voorgerecht zou ik iets nemen van de hapjespagina die we als MamaScrapelle zelf hebben gemaakt. Laat je niet afleiden door de kerstige foto’s, met Pasen zijn deze hapjes ook lekker. Zelf viel mijn oog op de hartige poffertjes. Als je deze op de menukaart omdoopt tot blini’s dan lijkt het meteen een stukje exotischer. Al blijven de hapjes net zo lekker en het mooie is dat je ze ook gemakkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak. Ben je vegetarisch dan kies je iets zonder de gerookte zalm en met de Humus of de roomkaas. Een groen blaadje of takje van basilicum of bieslook doet de rest. Deze gang kun je eerder voorbereiden op een mooi bordje. Een eventuele garnering leg je pas op de bordjes als je de eerste gang van je paasmenu op gaat dienen.

Het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is meer een hoofdgang. Met een traditioneel vis, groenten, aardappel -trio. Gewoon basisrecepten voor zalm die heet uit je pan komt, aardappelen die gillend van de hitte zijn gegaard in de oven en een heerlijke groene salade waar je van blijft eten. Deze Salade Primavera is een feest voor het oog en je kunt hem op veel manieren maken. Daarbij drink je een frisse witte wijn of citroenlimonade.

Omdat je deze gang van het paasmenu goed van tevoren kunt voorbereiden of de oven in kunt schuiven, houd je hopelijk tijd over voor een spelletje of een goed boek.

paasmenu

Het nagerecht van het paasmenu

Houd alleen wel ruimte over voor het toetje van het paasmenu. Want hoewel je deze Lemoncurd Pie met fruit niet in één keer moet willen eten is het wel eentje waar je nog wel een tweede portie van wilt hebben. Die tweede portie is er ook. Op tweede paasdag bij de koffie. Je kunt deze Pasen toch niet naar een meubelboulevard en je moet toch een beetje krachten opdoen voor die stevige wandeling die je met je gezin wilt maken.

Deze Pasen vieren we binnen de eigen kring, maar dat laat natuurlijk niet onverlet dat je prima een zakje paaseitjes langs kunt brengen bij je alleenstaande buurvrouw, je een boeket voorjaarsbloemen kunt sturen naar je ouders en een ‘Vrolijk Pasen’- kaart in de bus kunt gooien bij die lieve vriendin. We moeten het samen doen, nu meer dan ooit.

Footer1
Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.