Kerstshow Intratuin

Kerstshow Intratuin is een van mijn favoriete shows van alle tuincentra. Dus op mijn vrije dag ging ik samen met dochterlief op pad. Intratuin Pijnacker heeft altijd prachtige kerstshows en vorig jaar zijn wij geloof ik wel 5 keer wezen kijken. En nu onze dochter 2,5 jaar oud is, geniet ze heel anders dan vorig jaar van al die mooie kleuren, bewegende beelden, muziek en de hele sfeer erom heen.

Kerstshow Intratuin

kerstshow Intratuin Pijnackerkerstshow Intratuin Pijnackerkerstshow Intratuin Pijnacker

Dochterlief vind het tuincentrum altijd geweldig en ze liep al snel naar binnen wijzend naar al het moois op de muren en de bomen en de lichtjes. Dit jaar zal het wel een nieuw record worden qua bezoeken trouwens. Onze peuter is niet weg te slaan bij de treinen, en muizen en rendieren en absolute favoriet de Frozen show.

kerstshow Intratuin Pijnacker

Ik moest haar elke keer overtuigen dat er echt nog veel meer moois te ontdekken was, vooral bij Frozen bleef ze echt een kwartier staan kijken zo mooi vond ze het.

kerstshow Intratuin Pijnackerkerstshow Intratuin Pijnackerkerstshow Intratuin Pijnacker

De treinen van de kerstshow stonden op de absolute tweede plek. Daar is natuurlijk ook zoveel te zijn met al die kleine kerstdorpjes. Ik denk dan altijd, later als ik groot ben en een groot huis heb dan bouw ik 1 kamer om tot kerstkamer met een mega groot kerstdorp met alles erop en eraan. Ik geloof dat ik dan eerst miljonair moet worden. Want naast dat al die kleine kerstdorpjes en attracties niet goedkoop zijn zal het ook wel een hoge energierekening brengen.

Voor mijn gevoel is de kerstshow dit jaar een heel stuk kleiner. Zo loop je dit jaar opeens de dierenafdeling op die omgebouwd is in plaats van dat je echt op een kerstroute blijft. Bezuinigingen of misschien nog niet helemaal klaar? Niet dat het uitmaakt als je er met je kinderen heen gaat, want die hebben echt genoeg te zien! Ik denk eerlijk waar dat als ik er 3 uur zou zijn het onze dochter nog niet uit zou maken. Dan ga je lekker lunchen bij de cafetaria, laat je kindje even spelen in het grote gedeelte in het restaurant voor kinderen en dan met frisse moed weer onafgebroken staren naar de treintjes en kerstdorpen. Misschien een leuke uitdaging wie houdt het dit langst vol, jij of je kind?

Shoplog

shoplog kerst Intratuinshoplog kerst Intratuin

Uiteraard hebben wij ook even geshopt bij de Intratuin. Zo kocht ik wat inpakpapier voor de kerst, een kleine bezem voor dochterlief om te helpen in de tuin met vegen. Dat vond ze bij oupa en omi prachtig om te  doen. En ik vond ook nog een leuk voorleesboek met een ketting erbij met een sneeuwvlok.

Vogeltjes

vogelvoer intratuin

De vogeltjes gaan het met de koudere herfstdagen en winter weer zwaar krijgen. Veel mensen maken dan met gewone pindakaas lekkere hapjes voor de vogels, maar deze bevat eigenlijk teveel zout voor de vogels. Kijk voor de zekerheid dan altijd even op de site van de vogelbescherming. Binnenkort ga ik in elk geval met de kinderen vogelvriendelijke hapjes maken. Ik heb nog zoveel dennenappels en wc rolletjes en vogelvoer liggen van de vissenkom knutsel. Binnenkort dus een DIY vogelvoer maken!

Kerst knutsel

DIY kerst intratuin

Ook heb ik alvast wat kerst knutsels ingeslagen bij de Kerstshow Intratuin. Deze leuke houten Kerstmannen kunnen de grote meiden kleuren als de kleinere kindjes slapen. En ik zag ook deze leuke vilten hanger liggen om zelf te maken. De foto’s op de achterkant zijn erg miniem, dus hier zal ik ook binnenkort een DIY over schrijven ook met wat meer variatie erbij.

DIY kerst intratuin

Warm de winter in

Op de Kerstshow Intratuin liggen veel soorten plaids. Grote en kleine, dikke en dunne, zachte en zachtere, goedkope en duurdere. Echt heel keus. Dochterlief koos er zelf eentje uit voor haar zelf. Ze vindt het inmiddels ook heerlijk om onder een plaidje op de bank te zitten. En voor ons koos ik een grote winterblauwe met witte sterren uit.

shoplog kerst Intratuin

Op de kledingafdeling koos ik voor mijzelf deze warme sloffen en dochterlief koos roze zebrasloffen. Die passen mooi bij haar zebra-onesie van de Action

Ben jij al naar de kerstshow geweest?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Nee, ik ga altijd pas als sinterklaas is geweest. Moet eerlijk bekennen dat ik het vorig jaar ook al vind tegenvallende bij de intratuin. Zijn toen maar een keer geweest. Ik ga ook graag naar de driesprong in zoetermeer. Die is nog net iets groter en kan je na afloop lekker (betaalbaar) iets eten en drinken. Ik maak daar ook de foto voor op de kerstkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.