Skip to Content

Johanna Basford kleurboeken. Kleuren met een plus

Hou je van kleuren? De Johanna Basford kleurboeken zijn te verleidelijk om te laten liggen. Niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen. De tekeningen zijn prachtig. Inmiddels is er een hele reeks. Je vindt vast iets van je gading. Het wisselvallige weer in Nederland, ook tijdens de vakantie, is ineens niet erg meer. Met één van de vele kleurboeken van Johanna Basford is het ook fijn binnen vertoeven. Prachtige illustraties waarbij je wegdroomt én lekker creatief bezig bent.

kleurboeken van Johanna Basford

Johanna Basford kleurboeken; Een magische wereld

Met de Johanna Basford kleurboeken treed je een andere wereld binnen. Ze hebben iets magisch. Daarnaast zijn er verschillende versies. Je kan ook kiezen voor een kleur- en zoekboek, zoals het betoverde woud. Of een kleurverhaal, zoals Evi en de kleurrijk vlinder. Keuze genoeg. Er zijn zeker 10 kleurboeken van Johanna Basford. Plus er is ook een agenda, voor de mensen die toch al zitten te tekenen tijdens vergaderingen of lessen :-). De kleurboeken van Johanna Basford zijn in verschillende talen uitgebracht. Johanna Basford is een Schotse illustratice. De kleurboeken Wereld vol Wonderen en Evi en de kleurrijke vlinder zijn de meest recente publicaties. Je kan je kleurrijke avonturen ook delen met anderen via de website van Johanna Basford of via social media óf sluit je aan bij het Geheime Genootschap van Curieuze Kleurders via johannabasford.com/worldsofwonder

Evi en de kleurrijke vlinder, een magisch kleurverhaal

Eén van de nieuwe Johanna Basford kleurboeken is Evi en de kleurrijke vlinder. Dat is een kleurverhaal met prachtige tekeningen. De tekeningen zijn illustraties die horen bij het verhaal. Je treedt een magische wereld binnen over Evi die op zoek gaat naar de vlinder die uit een schilderij is gevlogen. Het verhaal is een combinatie van de geheime tuin en Alice in Wonderland. Ook Evi treedt een wonderlijke wereld binnen, op zoek naar de vlinder. Ze komt mythische wezens tegen, zoals draken. En net zoals Alice moet ze uiteindelijk de weg naar huis weer zien te vinden. Lezen en kleuren tegelijk. Heerlijk toch? En heb je geen zin om te kleuren, dan heb je altijd nog een fantasierijk verhaal om voor te lezen.

Wereld vol wonderen, een kleurrijke ontdekkingsreis

Zoals aangegeven zijn er verschillende soorten kleurboeken van Johanna Basford. Wereld vol wonderen is weer een andere soort, namelijk een ontdekkingsboek. Maar, altijd met de prachtige illustraties van Johanna Basford. Wereld vol Wonderen is vooral een kleurboek. En als je zit te kleuren heeft dat iets rustgevend, vergelijkbaar met mediteren. Het is een boek vol creatieve sprookjesachtige werelden vol eilanden in de lucht, kastelen, dieren, bloemen, huizen in stolpen, bomen en bloemen. Daarnaast taarten, groenten, insecten. Teveel om op de noemen, maar je kan je lekker uitleven. En als je het leuk vindt kan je je creaties delen met anderen en die van anderen bekijken, via de website van Johanna Basford.

Specificaties Johanna Basford kleurboeken

Evi en de kleurrijke vlinder

BBNC Uitgevers | Johanna Basford | 9789045326252 | juni 2021 | 121 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via deze link.

kleurboeken van Johanna Basford

Wereld vol wonderen

BBNC Uitgevers | Johanna Basford | 9789045326597 | juni 2021 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via deze link.

kleurboeken van Johanna Basford

Hier alle Nederlandstalige kleurboeken van Johanna Basford

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kirsten

Monday 2nd of August 2021

Wat leuk de combi lezen en kleuren!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.