The secret garden in de bioscoop!

Vandaag lees je op MamaScrapelle over de nieuwe bioscoopfilm The secret garden van Filmdistributeur The Searchers. Deze komt 12 augustus uit in de bioscoopzalen. Met rollen van Colin Firth als Lord Archibald Craven en Julie Walters als Mrs. Medlock.
Tegelijkertijd lees je vandaag op StoerLeesVoer over het boek De geheime tuin van Frances Hodgson Burnett.

the secret garden

The secret garden

De beginscene’s lijken een toon te zetten. Een meisje wat eenzaam is. Om haar heen schreeuwende mensen en dan absolute rust. Ze is op haar kamer en gaat de tweede dag op zoek naar eten. Dan wordt ze gevonden. De ouders van de 10-jarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) zijn overleden aan Choler. Ze wordt van India naar haar oom (Colin Firth) in Engeland gestuurd. Aan boord gooit ze haar pop weg waar ze een speciale band mee heeft. Aansluiting bij andere kinderen vind ze niet. Logisch want bepaald aardig doet ze niet.

Dan horen we het geluid van een stoomfluit en zit Mary samen met mrs. Medlock in een trein. Even denk ik aan Harry Potter, dat heb ik wel op meer momenten in de film en dat komt omdat The secret garden is geproduceerd door de makers van Harry Potter en Paddington.

Langs velden van heide en mist komt Mary aan in een enorm groot landhuis. Ze wordt niet bepaald warm ontvangen en is weer eenzaam. Gelukkig heeft ze nog het speelse van een 10 jarige en ze gaat op onderzoek uit.

Ze maakt vriendschap met een hond en gaat op zoek naar waar het gehuil in de nacht vandaan komt. Mary treft haar zieke neefje Colin. Colin en Mary zijn behoorlijk gewaagd aan elkaar en sluiten in het geheim vriendschap.

Vriendschap en geheimen

Ook met Dickon, die in de film een kleine rol heeft gekregen, maken ze vriendschap en samen ontdekken ze de magie van de secret garden. Maar ook leren ze de waarheid kennen van het overlijden van de moeder van Colin en de depressiviteit die de moeder van Mary had.

De tuin lijkt wel magisch met een ingang van een gele hemel, vlinders en klaprozen die groeien waar gelopen is. Dankzij die magie weet zelfs de verbitterde oom te ontdooien!

Bekijk de trailer van the secret garden hieronder:

Hoe was de film?

Magisch.. al lag dat niet alleen aan de film, want ik had ook even me time.. een uitje voor mezelf helemaal alleen . Nou ja met andere influencers en pers in de zaal dan. Allemaal ver weg uit elkaar.

Maar magisch! Echt zo anders dan de originele film. En om toch een beetje te verklappen ook met een heel ander einde dan het boek!

Ik raad je wel aan om eerst het boek van de geheime tuin te lezen en dan de film te kijken. Dan kun je namelijk eerst zelf nog verzinnen hoe the secret garden er volgens jou uit zou moeten zien. Als je eenmaal de film heb gezien dan is dat al voor je ingevuld.

Andere films die we mochten zien in de bioscoop:

Footer6
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.