Skip to Content

Delphine Steelandt recepten – een kookboek Fitfood

Afvallen met gezond en lekker eten en ook nog eens duurzaam bezig zijn? Dan is dit boek van Delphine Steelandt met recepten echt iets voor jou. Haar boek #Fitfood staat vol tips om ons lichaam en onze planeet weer fit te maken!

Delphine Steelandt recepten

Vaak begin je gemotiveerd aan iets, maar weet je eigenlijk niet waarom je het doet of waarom dit nou juist zo goed is. In het boek #Fitfood legt Delphine uit hoe je slank kan worden en daarbij ook nog rekening kan houden met de natuur. Zo legt ze uit dat peulvruchten en granen ons milieu het minste belasten en vooral rund- en lamsvlees het meest. Vooral als dit vlees ook nog uit het buitenland komt. Ook legt ze uit waarom je beperkt koolhydraten moet eten en suikers en slechte vetten moet schappen. Een goede uitleg is het halve werk.

Mix & match in #Fitfood afvallen boek

Delphine Steelandt recepten volgen niet één specifiek dieetmethode, maar selecteerde de beste ideeën uit een waaier van diëten. Zij noemt haar dieet de Mix & Match- methode. Daardoor krijg je de belangrijkste voedingstoffen binnen, kan je kiezen voor vegetarisch of zelf veganistisch en val je af! Dat wil toch iedereen? Met deze methode in #fitfood geeft ze je geen weekmenu’s, maar wel een overzicht van alle voedingsmiddelen waar je meer van zou moeten eten. En natuurlijk welke je beter kan laten staan of zoals zij dat zegt “beperkt” eten. Je kan dus zelf je eigen voedingsplan samenstellen. Het gaat echt om het afvallen door gezonder te eten!

Vis, vlees, vegetarisch of veganistisch – Delphine Steelandt recepten

In haar boek #Fitfood, vind je per maand zes Delphine Steelandt recepten. Van ontbijt tot hoofdgerecht. Van lunch tot snack. Alle recepten staan uitvoerig beschreven met daarnaast natuurlijk een geweldige foto. Het uitzonderlijke van dit boek is dat er bij de gerechten tips staan om het recept vegetarisch of zelfs veganistisch te maken. Dus iedereen kan dit boek gebruiken. Mocht het recept meer koolhydraten bevatten, dan schrijft ze er ook bij hoe je dit koolhydraatarm kan maken. Super fijn toch? Daarnaast is er zowel vis, vlees als groenten gerechten te vinden. Kies wat je lekker vindt en match met iets anders. Ook geeft ze bij het recept tips of je dit gerecht moet eten tijdens een actieve dag of rustige dag. Hoeveel meer wil je weten?

Delphine Steelandt recepten – #Fitfood

Alleen al bij het zien van de foto’s van Delphine Steelandt haar recepten heb ik zin om te beginnen. De eerste hoofdstukken zijn behoorlijk wat leeswerk, maar daardoor raak je wel gemotiveerder om te begonnen en aan het milieu te denken!

veiligheidstabel etenswaarden
voedingstabel etenswaarden

Niet alle ingrediënten ken ik en sommige dingen moet ik ook echt opzoeken. Mijn vegetarische schoonzusje herkent ze gelukkig allemaal en werd ook erg enthousiast van dit boek #FitFood. Daarnaast vind ik de voedingstabel ook erg fijn. Wist je dat je wortels beter beperkt kan eten? Ik tot nu toe niet.

Ook vind ik het fijn dat er niks wordt uitgesloten of dat je maar een beperkt aantal calorieën mag. de manier van weken van #FitFood spreekt mij iig erg aan. Wil je afvallen of je fitter voelen? Dan raad ik je het boek van #FitFood aan. Wees er wel van bewust dat je niet alle producten uit haar recepten in de supermarkt kan kopen. Vind je dat niet erg? Dan is FitFood jouw boek!

Specificaties #Fitfood met Delphine Steelandt recepten

FitFood

Auteur: Delphine Steelandt | Uitgever: Lannoo | 9789401466097 | maart 2020 | 216 pagina’s | meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.