FitFood – Delphine Steelandt een hulpboek voor duurzaam afvallen

Afvallen met gezond en lekker eten en ook nog eens duurzaam bezig zijn? Dan is dit boek van Delphine Steelandt echt iets voor jou. Haar boek fitfood staat vol tips om ons lichaam en onze planeet weer fit te maken!

Een goede uitleg is het halve werk

Vaak begin je gemotiveerd aan iets, maar weet je eigenlijk niet waarom je het doet of waarom dit nou juist zo goed is. In het boek FitFood legt Delphine uit hoe je slank kan worden en daarbij ook nog rekening kan houden met de natuur. Zo legt ze uit dat peulvruchten en granen ons milieu het minste belasten en vooral rund- en lamsvlees het meest. Vooral als dit vlees ook nog uit het buitenland komt. Ook legt ze uit waarom je beperkt koolhydraten moet eten en suikers en slechte vetten moet schappen. Een goede uitleg is het halve werk.

Mix & match in Fitfood

Delphine volgt niet één specifiek dieetmethode, maar selecteerde de beste ideeën uit een waaier van diëten. Zij noemt haar dieet de Mix & Match- methode. Daardoor krijg je de belangrijkste voedingstoffen binnen, kan je kiezen voor vegetarisch of zelf veganistisch en val je af! Dat wil toch iedereen? Met deze methode in #fitfood geeft ze je geen weekmenu’s, maar wel een overzicht van alle voedingsmiddelen waar je meer van zou moeten eten. En natuurlijk welke je beter kan laten staan of zoals zij dat zegt “beperkt” eten. Je kan dus zelf je eigen voedingsplan samenstellen. Het gaat echt om het afvallen door gezonder te eten!

Vis, vlees, vegetarisch of veganistisch

In haar boek FitFood, vind je per maand zes recepten. Van ontbijt tot hoofdgerecht. Van lunch tot snack. Alle recepten staan uitvoerig beschreven met daarnaast natuurlijk een geweldige foto. Het uitzonderlijke van dit boek is dat er bij de gerechten tips staan om het recept vegetarisch of zelfs veganistisch te maken. Dus iedereen kan dit boek gebruiken. Mocht het recept meer koolhydraten bevatten, dan schrijft ze er ook bij hoe je dit koolhydraatarm kan maken. Super fijn toch? Daarnaast is er zowel vis, vlees als groenten gerechten te vinden. Kies wat je lekker vindt en match met iets anders. Ook geeft ze bij het recept tips of je dit gerecht moet eten tijdens een actieve dag of rustige dag. Hoeveel meer wil je weten?

Aan de slag met FitFood

Alleen al bij het zien van de foto’s heb ik zin om te beginnen. De eerste hoofdstukken zijn behoorlijk wat leeswerk, maar daardoor raak je wel gemotiveerder om te begonnen en aan het milieu te denken!

veiligheidstabel etenswaarden

Niet alle ingrediënten ken ik en sommige dingen moet ik ook echt opzoeken. Mijn vegetarische schoonzusje herkent ze gelukkig allemaal en werd ook erg enthousiast van dit boek #FitFood. Daarnaast vind ik de voedingstabel ook erg fijn. Wist je dat je wortels beter beperkt kan eten? Ik tot nu toe niet.

Ook vind ik het fijn dat er niks wordt uitgesloten of dat je maar een beperkt aantal calorieën mag. de manier van weken van #FitFood spreekt mij iig erg aan. Wil je afvallen of je fitter voelen? Dan raad ik je het boek van #FitFood aan. Wees er wel van bewust dat je niet alle producten uit haar recepten in de supermarkt kan kopen. Vind je dat niet erg? Dan is FitFood jouw boek!

Specificaties fitfood

FitFood

Auteur: Delphine Steelandt | Uitgever: Lannoo | 9789401466097 | maart 2020 | 216 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.