Activiteiten voorjaarsvakantie met kinderen – 21 leuke tips

Net nu je weer in het ritme van het normale leven zit na de kerstvakantie staat de voorjaarsvakantie alweer voor de deur. Fijn ook wel, even helemaal geen verplichtingen. Kinderen hebben er best wel behoefte aan om iets leuks te doen. En zij zijn stiekem ook echt al weer toe aan een week rust, met leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie natuurlijk.

Activiteiten met kinderen in de voorjaarsvakantie
Afbeelding van Andreas160578 via Pixabay

Bijkomen van een hectische periode

Waren we net weer gewend dat we als ouders weer een beetje metime hadden en druk om alle 100 dingen die weer kunnen als je kind op school zit uit te voeren is daar weer een schoolvakantie. De inspiratie voor creatieve knutsels/spelletjes/verkleedpartijen etc. in huis ontbreekt eigenlijk een beetje. En misschien ook wel de zin en energie. Het liefst willen we weer even op pad. Uit de sleur van thuis. Wat zijn zoal leuke activiteiten die we met de kinderen kunnen ondernemen tijdens de voorjaarsvakantie? Natuurlijk kun je denken aan zwembad, bioscoop of museum. Maar er zijn ook andere originele ideeën.

Activiteiten met kinderen in de voorjaarsvakantie
Afbeelding van MaBraS via Pixabay

Activiteiten voorjaarsvakantie met kinderen buitenshuis

 • Geocaching. Een avontuurlijk en populair spel, waarbij je met een app of GPS op zoek gaat naar een schat.
 • Op pad met een kickbike of fluisterstep. Via google vind je een overzicht van verhuuradressen bij jou in de regio.
 • Fort family rally. Pak voor dit gezinsuitje de auto en ga op ontdekkingstocht langs de stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Een aanrader als activiteit in de voorjaarsvakantie.
 • Boerderij het Geertje. De boerderij is 7 dagen per week open en rondom de boerderij worden verschillende activiteiten geboden zoals een klompenavonturenpad, roeien met picknick en boerenkaasroute.
 • Wandelroutes voor kinderen. Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur.
 • Huur een bootje. Op verschillende plekken in ons land kun je genieten van de natuur vanaf een bootje. Bezoek bijvoorbeeld de Biesbosch of de Sallandse Heuvelrug. Of ga varen door de grachten van Amsterdam met een privéboot.
 • Buiten bingo. Loop samen met je gezin eens door de buurt of het bos met de Bingo kaarten in de hand en ervaar je omgeving op een andere manier!

Gezellig op pad: Activiteiten met kinderen in de voorjaarsvakantie

 • Volkswagenbus verhuur. Een dagje toeren in een retro Volkswagenbus. Doe bijvoorbeeld de elfstedentocht!
 • Eenden tours Westland. Een nostalgische ervaring in een lelijke eend! Kijk op de website voor het speciale familiearrangement met bingo en spelactiviteit.
 • Bunkerjacht. De waterlinies in Nederland kennen veel bunkers. Collega blogger Joyce schreef er een leuke blog over met tips.
 • Autopuzzeltocht. Routes voor jong en oud door heel Nederland, met leuke puzzels en raadsels.
 • Strandactiviteiten: denk aan blokarten, powerkiten of strandgolf. Stoer en actief!
 • Nachtje weg in een bijzonder hotel. Voor als je echt even behoefte hebt aan een andere omgeving. Een kleine greep; een yurt, pipowagen of vaarhuisje!
 • Bezoek een avonturenbos of speeltuin. Leuke tips voor regio Den Haag/Rotterdam: De Balij in Zoetermeer, Klauterwoud in Vlaardingen, Het speelbos in Gilze, Monkeybos in Wassenaar, de Tuin van Floddertje in Berkel en Rodenrijs en Fort Drakensteijn in Schiedam.
 • Ga naar de bioscoop en bezoek een leuke kinderfilm!
natuurspeeltuin Maassluis
Natuurspeeltuin

Activiteiten voorjaarsvakantie met kinderen binnenshuis

Activiteiten met kinderen in de kerstvakantie
Afbeelding Tima-miroshnichenko via Pexels

Ontspanning en plezier

Even tijd en aandacht besteden aan je kind, zonder verplichtingen. Dat is met name heel belangrijk. En het hoeft niet altijd origineel. Samen lezen, koken, knutselen en een spelletje doen is voor kinderen ook al heel leuk.

Op MamaScrapelle vind je nog meer handige lijstjes:

Sleutelwoorden zijn ontspanning en plezier.

Activiteiten met kinderen in de voorjaarsvakantie
Afbeelding van Larisa Koshkina via Pixabay

Weet jij nog leuke activiteiten voorjaarsvakantie?

Kijk ook deze blog met nog meer leuke uitjes in de voorjaarsvakantie! En kijk vooral op de site van Voordeeluitjes voor leuke aanbiedingen!

Activiteiten met kinderen in de voorjaarsvakantie
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.