Uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur! Dus tijd om wat leuke uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen te laten zien. Want er zijn gelukkig weer een hoop culturele dingen te doen. En natuurlijk kun je ook naar een vakantiepark of leuke bioscoopfilm toe! Voor kinderen én ouders is het fijn dat we weer wat activiteiten buitenshuis kunnen ondernemen. En hopelijk kunnen we ook genieten van lekker weer. We verzamelen een aantal leuke tips, van museum en theater tot bioscoop en pretpark.

Activiteiten met kinderen in de voorjaarsvakantie

Culturele uitjes in de voorjaarsvakantie

Cultuur staat voor museum en theater. Ook met kinderen kun je prima naar het museum en het theater toe. Zoek je nog leuke uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen, dan zijn er genoeg theaters die een apart kinderprogramma hebben. En in bijna elk museum is er ook wel een aparte kinderroute te volgen. Ook zijn er vaak in schoolvakanties extra activiteiten gepland. Hieronder vind je een mooi overzicht van culturele uitjes!

Voorstellingen in het Maaspodium

Van 26 februari t/m 6 maart 2022 vieren ze de voorjaarsvakantie bij het Maaspodium in Rotterdam. Met theater en dans voor peuters, kleuters en oudere kinderen tot 12 jaar. Hieronder een kleine greep van de leuke voorstellingen in deze voorjaarsvakantie.

Een ongelofelijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo (9+)

Een Ted-talk voor kinderen over geluk en motivatie van Eric Mijnster (1988). Een belangrijk en waargebeurd verhaal.

Kleur+ (2+)

Een danser in het wit gekleed sluipt, rolt en draait over een papieren vloer. Ze laat sporen van verf achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij, niet alleen gemaakt met kwasten of handen en vingers, maar met het hele lichaam.

Bonje (5+)

BONJE is een humoristische circustheatervoorstelling voor de hele familie. Een acrobatische sensatie vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien.

livestream voorstellingen Maaspodium

Het is ook leuk om met je kind naar een kinderconcert te gaan, of naar een musical.

Spoorwegmuseum Het leukste reisje van Nederland

Geniet van de mooiste treinen uit de Nederlandse spoorgeschiedenis in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Bekijk bijvoorbeeld de eerste stoomlocomotief, doe de vuurproef en bezoek leuke voorstellingen. Een gevarieerd dagje uit in het Spoorwegmuseum!

Lees ook meer over het bezoek van Joyce aan het Spoorwegmuseum!

Uitje in de voorjaarsvakantie: naar het Kinderboekenmuseum

Zeker leuk om met jonge kinderen te doen is een uitje in de voorjaarsvakantie naar het kinderboekenmuseum. Gelegen bij het Centraal Station Den Haag is dit ideaal om te combineren met een ritje met de trein met je kinderen. Deze voorjaarsvakantie staat illustrator Mance Post centraal. In ruim vijftig jaar illustreerde zij een veelzijdig en herkenbaar oeuvre bijeen. Ze tekent voor vele schrijvers zoals Guus Kuijer en Toon Tellegen.

Een leuke tip is ook de Masterclass illustreren van Yara Ruby. Want illustraties maken een verhaal vaak nóg magischer.

Illustrator Yara Ruby vertelt één van de mooie verhalen van Toon Tellegen en het is aan jou om hier een hele mooie illustratie bij te maken. Yara neemt bijzondere materialen mee waar jullie mee aan de slag gaan. Doe je mee?

Kinderboekenmuseum

We zijn allemaal opgegroeid met de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Beleef in deze interactieve tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum een wonderlijk avontuur. Er is van alles te doen en beleven. Zoals de lift van Abeltje bekijken, een poezenvlog met Minoes maken of op Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats gedichtjes metselen. En met Floddertje ga je aan de slag met een woordmixer en lettervermicelli. Een gevarieerd aanbod dus in het Kinderboekenmuseum!

Kijk op de site van het Kinderboekenmuseum voor alle informatie over het programma voor de voorjaarsvakantie!

Foto door Kinderboekenmuseum

Rijksmuseum Boerhaave

Ook een leuk uitje in de voorjaarsvakantie met kinderen is Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Kijk hier voor het complete programma en verdere informatie! Op een leerzame én creatieve manier gaan kinderen aan de slag met gezondheid en ziekte door de eeuwen heen. Knutsel bijvoorbeeld je eigen snavelmasker in elkaar of maak je eigen machtige microbe. Ga op pad met de Dokterstas of volg de Wiskunderoute. Spannend, uitdagend en leerzaam dus!

Corpus Reis door de Mens

Een bijzonder en leerzaam uitje met kinderen in de voorjaarsvakantie is Corpus Reis door de Mens. Beleef in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Maak bijvoorbeeld in het 5D-harttheater een duizelingwekkende reis als rood bloedlichaampje. En adem ook nog mee in de longen, spring op de tong, loop door het oor en verwonder je in de hersenen. Allerlei wetenswaardigheden over je eigen ingenieuze lichaam.

In het interactieve gedeelte kunnen kinderen vervolgens zelf aan de slag met activiteiten en opdrachten. Lees meer in onze blog over dit dagje uit naar Corpus.

Lentekriebels Festival

Om een beetje te helpen bij het krijgen van de lentekriebels, is er een leuk festivalconcept. Want theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg hebben een uitgebreid programma samengesteld.

In de week van de voorjaarsvakantie, 28 februari t/m 6 maart 2022, kunnen kinderen vanaf twee jaar zich een week lang onderdompelen in de magie van het theater. Zeven dagen, tien voorstellingen, voor ieder wat wils dus!  

In het teken van de lente spelen er vrolijke en kleurrijke voorstellingen, speciaal voor onze jonge bezoekers. Dat belooft een feest te worden! Kom jij ook langs? 

Het Nationale Theater

Zuiderzeemuseum

In de voorjaarsvakantie is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bekijk bijvoorbeeld de voorstelling Winterkoorts, krijg een stoomcursus Klimaatverandering of doe een speurspel. Eerder schreef Joyce een blog over haar bezoek. Een leerzaam kijkje in het verleden, en leuk voor alle leeftijden.

Maritiem Museum Rotterdam

In de voorjaarsvakantie kun je met de hele familie op onderzoek uit in de tentoonstelling Zeemonsters. Maar je kunt ook een demonstratie smeden bekijken of een kijkje nemen op een echte Salonboot. Meer informatie over het programma vind je natuurlijk op de website. En bekijk ook eens onze blog over de ervaringen van ons bezoek.

Echt een leuk en leerzaam uitje voor de voorjaarsvakantie. En ook leuk om te combineren met een bezoek aan Rotterdam. Want het Maritiem Museum ligt vlakbij de Erasmusbrug en andere bezienswaardigheden.

Uitjes in de voorjaarsvakantie: bioscoop

Altijd een goed uitje voor een schoolvakantie: een bezoek aan de bioscoop. Of je nu naar het Omniversum, Pathé, Filmhuis of Kinepolis gaat, er is genoeg te zien! Welke films draaien er bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie?

  • Sing 2
  • Disney’s Encanto
  • Silverstar met Britt Dekker
  • Paw Patrol de film

Een unieke belevenis in filmkijken krijg je in het Omniversum, met het enorme koepelscherm en de bijbehorende geluidservaring. Bekijk in het Omniversum bijvoorbeeld de voorstelling Dino’s van de Zuidpool:

Maar er zijn meer mooie natuurvoorstellingen, zoals Antarctica, Oceans Our Blue Planet en Wild Canada. Een leuke en leerzame ervaring voor kinderen! De voorstelling Turtle Adventure is ook nog te zien:

Turtle adventure is het bijzondere verhaal van de Australische groene zeeschildpad Bunji. Tijdens haar spannende avonturen ontmoet Bunji allerlei buitengewone bewoners van de zee zoals vrolijke clownvissen, enorme walvissen en stoere haaien. Volg de wereldreis van dit dappere en lieve diertje op het reusachtige koepelscherm.

Uitjes in de voorjaarsvakantie: pretparken en dierenparken

Natuurlijk kun je ook naar leuke pretparken toe. Een kleine opsomming van onze favorieten:

Wat fijn dat we daar weer van kunnen genieten!

Bekijk ook onze verzamelblog over uitjes met kinderen door heel Nederland!

We hebben ook een blog met een overzicht van coronaproof uitjes voor de voorjaarsvakantie. Met bijvoorbeeld leuke activiteiten in eigen huis, natuurspeeltuinen en sportieve uitjes voor het gezin.

Ook een leuk idee is om met fluistersteps een ritje te maken in een mooie omgeving!

Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.