Uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur en tijd om wat leuke uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen te laten zien. Want er zijn weer een hoop culturele dingen te doen en natuurlijk kun je naar een hoop vakantieparken en leuke bioscoopfilms toe!

Culturele uitjes in de voorjaarsvakantie

Cultuur staat voor museum en theater. Ook met kinderen kun je prima naar het museum en het theater toe. Zoek je nog leuke uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen dan zijn er genoeg theaters die een apart kinderprogramma hebben en in bijna elk museum is er ook wel een aparte kinderroute te volgen en zijn er soms in schoolvakanties extra activiteiten gepland.

Zuiderstrandtheater Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer Zuiderstrandtheater uitjes in de voorjaarsvakantie

Toen ik een mail kreeg dat het Zwanenmeer in het Zuiderstrandtheater te zien is, onder de musicale begeleiding van het Residentieorkest, wist ik direct dat we daar naartoe wilden gaan in de voorjaarsvakantie. Peter en de Wolf was een groot succes geweest, dus dochterlief riep keihard: Ja mama daar wil ik naartoe!

Met een prins, een boze tovenaar, een onschuldig meisje en een gedaantewisseling heeft het wereldberoemde verhaal van Het Zwanenmeer alle elementen van een klassiek sprookje. De mooie Odette is door de tovenaar in een zwaan veranderd. Als het nacht is, wordt ze weer zichzelf en ziet de prins wie Odette werkelijk is. Regisseur Fons Merkies en vormgever Cynthia Borst zijn maandenlang gewerkt aan de prachtige animaties voor het Zwanenmeer. Een heerlijke familievoorstelling met muzikale begeleiding door het voltallige Residentie Orkest. We gaan genieten van prachtige landschappen, zwanen en andere figuren.

Het is ook leuk om met je kind naar een kinderconcert te gaan, of naar een musical.

Voorstelllingen in het Maaspodium

Wist je dat je bij voorstellingen in de ochtend ook een fruitig ontbijtje kunt boeken in het Maaspodium? Ze hebben verschillende leuke voorstellingen waardoor je meerdere uitjes in de voorjaarsvakantie kunt doen in het theater aan de Maas.

Sticks (4+) Praten zonder woorden, muziek zonder instrumenten

Hoe klikt OER? Ontdek hoe je praat zonder woorden, muziek maakt zonder instrumenten en je oren opent voor geluiden die je nog nooit hoorde: het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Een percussieconcert vol humor, met vier oer-nette mannen die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen. Door Percossa en Oorkaan.

De Ontspoking (4+) Kat-en-muisspel van mens en spook

Een merkwaardig heerschap vindt bij thuiskomst zijn huis bevolkt met spoken. Het probleem is dat hij dat zelf niet weet. In een kat-en-muisspel van mens en spook wordt zijn wereld overhoop gehaald. De Ontspoking is een ironische, woordeloze presentatie van dans en live muziek, waarin dansers en musici rondspoken op het podium. Door dansgezelschap de Stilte.

PAK’M (3+) Wie pakt uiteindelijk wie?

“Met perfect op elkaar ingespeelde acteurs én een cursusje ‘Russische staatstelevisie’ voor beginners.” Volkskrant ★★★★ . Laat je meevoeren in de flitsende wereld van PAK’M: Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aange-ren. Door BonteHond.

Boef (4+) Whodunit voor kleuters

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Een boevenavontuur! Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek? Hoe kan je de politie helpen? En wat zit er in dat spannende zwarte doosje? Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick. Door Maas theater en dans. 

Het volledige overzicht voorstellingen in het Maaspodium. Juffenballet en Lampje zijn ook gave voorstellingen om te zien!

Spoorwegmuseum Het leukste reisje van Nederland

Wil jij in 1 dag 7 leuke uitjes in de voorjaarsvakantie met kinderen doen, ga dan naar het Spoorwegmuseum. Tijdens ‘Het leukste reisje van Nederland’ zijn als het ware 7 verschillende musea te bezoeken onder het dak van het Spoorwegmuseum. Dit jaar nemen de Stichting De Hollandsche Molen, Museum het Rembrandthuis, Mauritshuis, Museum de Lakenhal, Rijksmuseum, preHistorisch Dorp, De Stijl in de stad, Centraal Museum en Het Nieuwe Instituut je mee op de reis. ‘Het leukste reisje van Nederland’ vindt 9 dagen plaats, van 22 feb 2020 t/m 1 mrt 2020

Kinderboekenmuseum De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt

Foto door Kinderboekenmuseum

Zeker leuk met kleine kinderen te doen is een uitje in de voorjaarsvakantie, naar het kinderboekenmuseum bij Centraal Station Den Haag. Ideaal om te combineren met een ritje met de trein met je kinderen.

We zijn allemaal opgegroeid met de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Beleef in deze nieuwe, interactieve tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum een wonderlijk avontuur door de tegendraadse wereld van dé koningin van de Nederlandse jeugdliteratuur. In de tentoonstelling is van alles te doen en beleven. De lift van Abeltje, een poezenvlog met Minoes maken, op Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats gedichtjes metselen. Er is een Annie FM ruimte om liedjes te luisteren. Met Floddertje ga je aan de slag met een woordmixer en lettervermicelli. Wij gaan hier zelf in de voorjaarsvakantie naar toe dus een blog volgt zeker met onze ervaringen!

Rijksmuseum Boerhaave

Nog een leuk uitje voor in de voorjaarsvakantie met kinderen is Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Kinderen kunnen hier aan de slag gaan met planeten en sterren. Ze kunnen knutselen, kleuren en het museum in met een ware dokterstas of leer hoe leuk wiskunde eigenlijk is met de familietentoonstelling. Een leuk dagje weg dus!

Villa Zebra is ook altijd leuk, of het Pit veiligheidsmuseum

Uitjes in de voorjaarsvakantie: Bioscoop

uitjes in de voorjaarsvakantie naar de grote slijmfilm

Of je nu naar het Omniversum, Pathé, Filmhuis of Kinepolis gaat er is genoeg te zien!

Ga gezellig in de voorjaarsvakantie naar Frozen II , De Grote Slijmfilm, Kruimeltje, Mees Kees in de wolken, Prinses Emmy of Spionnen geheimen,

Panda’s a new story, Superpower Dogs, Wild Canada en Oceans our blue planet zijn allemaal oudere films in het Omniversum, maar 11 februari komt er een nieuwe film uit in het Omniversum: Turtle Adventure.

Turtle Adventure Uitjes in de voorjaarsvakantie

Turtle adventure is het bijzondere verhaal van de Australische groene zeeschildpad Bunji. Tijdens haar spannende avonturen ontmoet Bunji allerlei buitengewone bewoners van de zee zoals vrolijke clownvissen, enorme walvissen en stoere haaien. Volg de wereldreis van dit dappere en lieve diertje op het reusachtige koepelscherm!

Uitjes in de voorjaarsvakantie: Pretparken

Natuurlijk kun je ook naar leuke pretparken toe. Wij zijn dol op Duinrell, De Efteling ( leuke tips in deze blog) en Hellendoorn.

In deze blog vind je een overzicht met coronaproof uitjes voor de voorjaarsvakantie

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.