Skip to Content

Mooiste kleurboeken voor volwassenen – een ontspannend kleuren activiteit

Als er iets is waar ik blij van wordt is het mijn selectie mooiste kleurboeken voor volwassenen. Samen met blogger Kelly heb ik al heel wat kleurboeken mogen recenseren en haar stapeltje is waar mogelijk zelfs nog groter. Kleuren voor volwassenen heb ik echt weer ontdekt tijdens mijn burn-out en nog steeds vind ik het heerlijk om midden tussen onze ontplofte collectie gelpennen en markers de meest prachtige kleurplaten te maken.

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

kleurboeken voor volwassenen

Musboeken – de mooiste kleurboeken voor volwassenen

De meeste van mijn kleurboeken voor volwassenen komen van uitgeverij Mus. Elke keer als ik naar hun website ga dan word ik hebberig. De oe’s en aa’s vliegen uit mijn mond. Natuurlijk heb ik nog genoeg liggen om te kleuren, maar zoals bij iedereen zal zijn trekken niet alle kleurplaten uit een kleurboek je en is elk kleurboek voor volwassenen ook net weer anders. Van schattig tot stoer, van fantasie naar echt, van magie naar mythologie. Van tekening naar mandala het komt allemaal wel voor in mijn tekenkast. Ja ik heb een kast vol met tekenspullen voor jong en oud en daar schaam ik mij niet voor. Tekenen is goed voor fijne motoriek, creativiteit en het ontspant echt! Behalve als je een perfectionist bent en persé binnen de lijntjes wil kleuren. Dan kan het soms een beetje tegenzitten.

Zoek jij een creatief cadeau voor iemand dan willen Kelly en ik je onderstaande kleurboeken aanraden!

Bloemetjes en bijtjes

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken! Bloemetjes en bijtjes

Bloementjes en bijtjes is een prachtig kleurboek voor volwassen dat niet alleen vol sta met bloemen en insecten, maar nog veel meer pareltjes uit de natuur. Het zijn kleurrijke mandala’s die je het hele jaar door kunt kleuren. Van herfstachtige tafereeltjes tot bloembollen onder- en net boven de grond.
De te kleuren tekeningen zijn heel fijn waardoor je beter de gelpennen erbij kunt pakken dan markers. Heerlijk om bij te ontstressen!

Neem een kijkje in de zee, op het land en in de lucht en breng deze gebieden tot leven met de kleuren waar jij van houdt. Mandala’s zijn krachtige spirituele symbolen en tonen opmerkelijke wilde beelden van over de hele wereld. Deze circulaire patronen in dit oogverblindende kleurboek zijn van Melpomeni Chatizpanagioutou. Check zeker haar insta account voor haar prachtige illustratiewerk.

Mythografie

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken! Mythografie

Hou jij van natuur, bovennatuurlijke verbeeldingen en heb jij genoeg fantasie? Ben jij tevens een groot fan van zoekboeken waar je verborgen opjecten moet vinden? Dan is Mythografie het kleurboek voor volwassenen voor jou!

Dompel jezelf onder in verloren droomwerelden, verborgen koninkrijken en ongelooflijke landschappen. Geef de magie van deze oogverblindende, handgetekende illustraties kleur en ontdek verborgen objecten die door de illustrator verrassend zijn verstopt. Voeg je eigen unieke versieringen toe aan elke pagina en ontdek de weelderige tuinen, wonderlijke werelden en utopische wezens.

Achter in het boek kun je vinden welke objecten je allemaal kunt vinden. Al is de illustratie van de plastic soep helaas bedrieglijk echt.

Fabiana Attanasio is een Italiaanse illustrator uit de buurt van Rome. Al sinds haar jeugd houdt ze van tekenen en ze begon haar carrière dan ook met een illustratieopleiding aan de International School of Comics. Sindsdien werkt ze als illustrator van kinderboeken. Ze maakt daarbij gebruik van zowel traditionele als digitale media.

Symbolia een prachtig kleurboek voor volwassenen

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken! Symbolia

Sja je hebt misschien al een beetje door wat mij aantrekt in kleurboeken voor volwassenen. Ook Symbolia is een kleurboek dat vol staat met mystiek. Waan je in een droomwereld – gevangen tussen nacht en dag – op een plek vol magische tekens, astrologische zinnebeelden en mythische symbolen. ‘Symbolia’ staat bol van bijzondere, bovennatuurlijke briljantjes. Zon, maan, sterren, mandala’s en oerfiguren uit de natuur spelen de hoofdrol in dit zinnenprikkelende, toverachtige kleurboek. Zodra je het boek openslaat, val je net als Alice in Wonderland midden in een verborgen sprookjeswereld. ‘Symbolia’ ligt te wachten op jouw creatieve invulling – voel je vrij om je eigen kleurenpalet te kiezen en de platen aan te vullen met zelfgemaakte tekeningen.

Maanvallei

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken! maanvallei

Welkom in de Maanvallei, waarin elke hoek gevuld is met magische wezens en oogverblindende natuur. Maak een wandeling door een weelderig bos, duik in een prachtig woudmeer en ontdek de mooiste bloemenschatten in de weide. Laat je geest tot rust komen terwijl je de prachtige planten en figuren in de betoverende Maanvallei inkleurt. In dit boek vind je een register van de plant- en diersoorten die in de tekeningen voorkomen. Maria Trolle is grafisch ontwerper en illustrator. Haar liefde voor tuinieren loopt als een groene draad door haar kunstenaarschap en geven haar inspiratie voor de drukke en veelzijdige kleurplaten met voorstellingen van de natuur en bij voorkeur van haar eigen tuin.

Lees de hele recensie van Maanvallei hier

Het grote astrologie kleurboek

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken!  het astrologiekleurboek

Kleur je een weg door de kosmos met deze prachtige, gedetailleerde kleurplaten van Ana Jarén. Op elke pagina vind je horoscoopsymbolen vanuit de hele wereld, van de Westerse astrologie tot de Chinese, Egyptische, Vedische en Keltische horoscoopsymbolen. Dit ‘Astrologiekleurboek’ bevat 46 prachtige platen om te verfraaien en een begeleidende tekst die uitleg geeft over het symbool dat je ziet.

Lees de hele recensie van het astrologie kleurboek hier

Dimensies een 3D kleurboek voor volwassenen

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken! Dimensies

‘Dimensies’ staat vol met handgetekende zwart-witillustraties om in te kleuren. De creaties van de Franse kunstenaar François Gautier lijken bijna van de pagina af te springen, lopen, kruipen, stromen of knallen! Astronauten zweven door de ruimte, gebouwen exploderen uit hun skylines en wezens poppen op uit landschappen. Door de 3D-tekenstijl van Gautier krijg je het gevoel dat je de objecten op de pagina’s haast kunt vastpakken en dat je, als je even niet oplet, in een pagina kunt vallen. Breng de afbeeldingen tot leven met sprankelende kleuren: het is een kleurervaring die je nog nooit eerder beleefd hebt.

Lees de hele recensie van Dimensies hier

Colourmetrics een geometrisch kleurboek voor volwassenen

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken! colourmetrics

Welkom bij een spectaculaire Kleuren-Op-Nummer-uitdaging! Voltooi de 21 puzzels in dit boek met gebruik van de levendige en opvallende kleurcodes die op elke pagina staan. Volg eenvoudigweg de nummers die naar de bijbehorende kleur leiden en kleur de tekening vakje voor vakje in om het eindresultaat te onthullen. Kun je niet wachten om het eindresultaat te zien? Geen paniek: achter in het boek vind je de oplossingen.

Lees de hele recensie van Colourmetrics hier

Mooiste kleurboeken voor volwassen van Johanna Basford

Met de kleurboeken voor volwassenen van Johanna Basford treed je een andere wereld binnen. Ze hebben iets magisch. Daarnaast zijn er verschillende versies. Je kan ook kiezen voor een kleur- en zoekboek, zoals het betoverde woud. Of een kleurverhaal, zoals Evi en de kleurrijk vlinder. Keuze genoeg. Er zijn zeker 10 kleurboeken van Johanna Basford. Plus er is ook een agenda, voor de mensen die toch al zitten te tekenen tijdens vergaderingen of lessen :-). De kleurboeken van Johanna Basford zijn in verschillende talen uitgebracht.

Lees de hele recensie van de mooiste kleurboeken voor volwassenen van Johanna Basford hier.

Kleuren op nummer als laatste in de mooiste kleurboeken voor volwassenen

kaft

Kleuren op nummer is van uitgeverij Deltas. Ook een creatieve uitgeverij waar veel leuke boeken te vinden zijn voor jong en oud die graag creatief bezig zijn. Tekeningen inkleuren en zelf dingen creëren werkt ontspannend. In dit boek staan tientallen prachtige tekeningen van bloemen. Als je elk vakje volgens de kleurcode inkleurt met je potloden of stiften, ontstaan de mooiste kunstwerkjes. Niet alleen heerlijk om te doen, maar ook leuk om te bewaren. Veel kleurplezier!

Lees de hele recensie van kleuren op nummer hier

Kleuren voor volwassenen tips van Kelly

Van even lekker kleuren kom je helemaal tot rust. Soms vind ik het wel even spannend om te beginnen, maar eigenlijk kun je het gewoon niet fout doen!  Wat je nodig hebt is ook vooral afhankelijk van het soort kleurboek én je eigen voorkeur natuurlijk! Ik kleur zelf het allerliefst met stiften in de mooiste kleurboeken voor volwassenen. Stiften geven al snel een mooi effect, doordat het opvallende, heldere kleuren zijn.  

Meestal is mijn motto: stiften kun je nooit genoeg hebben. Ik werk het allerliefst met alcoholmarkers. Voordat je gaat beginnen in je boek, moet je wel even op een klein stukje (bijvoorbeeld achterin het boek op de laatste pagina) even testen of deze papiersoort dik genoeg is. Het zou zonde zijn als deze alcoholmarkers door zouden drukken op de volgende tekening!  

Maar andere soorten stiften zijn ook fijn. Het is vooral belangrijk dat je ook stiften hebt met een dunnere punt, dan kun je de kleine details goed inkleuren. Neonmarkers geven ook een leuk, opvallend effect.  

Let op: werk je met een glitterkleurboek, dan MOET je juist met alcoholmarkers werken, omdat andere stiften niet ‘pakken’ op de glitters. Dit wrijf je er anders zo af.

En tips voor het kleuren heb ik eigenlijk niet. Het is echt wat je zelf fijn vindt! Ik begin zelf altijd het liefst met een stuk waarvan ik al weet wat ik ermee wil gaan doen qua kleur, en de rest vormt zich gaandeweg. Wel doe ik altijd eerst de rand van het vlak of stukje omtrekken, en daarna de binnenkant.

Wij zijn natuurlijk wel benieuwd of jullie nog tips hebben voor de mooiste kleurboeken voor volwassenen? Laat deze tips hieronder anders zeker achter!  

Het leukste mooiste kleurboek voor volwassenen? Ontspannen kleuren met stiften, potloden en alcoholmarkers in de mooi kleurboeken!

Op zoek naar meer cadeau inspiratie? Kijk ons overzicht met verlanglijstjes

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.