Natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou, een duurzaam Nederlands merk

Bij welk team ouder hoor jij als het gaat over make-up voor kinderen? Lekker los en laat je kind maar gaan. Expressief is top! Of vind je make-up maar troep en is het niet bedoelt voor kinderen? Ik hang dus overal een beetje tussen. Ik vind het ontdekken van je lichaam, tijd nemen voor jezelf een belangrijk iets en daar kan make-up een krachtig en toegankelijk item voor zijn. Maar ik gruwel bij al die goedkope kinder make-up met hormoonverstoorders en kleurstoffen die pas na een grondige scrubbeurt in bad een beetje vervagen. De natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou is dus troepvrij! Dit is een Nederlands merk wat meukvrije items op de markt heeft gebracht.

Natuurlijke speel make-up ivy & loulou

Natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou

Mag ik aan jullie voorstellen: Ivy & Loulou. Wat een kleurrijk feestje is het al om naar te kijken toch? Dit merk straalt fun en plezier uit! En het leuke is dat dit bedacht is door de Nederlandse ouders van twee dochters, Rachelle en Folker. Al vele jaren hebben ze een prachtige duurzame webshop De kleine lama genaamd.

Door het draaien van hun webshop viel het op dat er eigenlijk geen fijne kinder make-up bestaat. Het bestaat wel, maar toch vonden Rachelle en Folker dat het beter kon. En dat beter zit onder andere in de troep wat veel poeders bijvoorbeeld geven. Veel natuurlijke speel make-up is wel troepvrij maar is gemaakt van poeder. En we weten allemaal als ouders hoe kinderen zijn. Ontdekken is prima. Maar op je huid, het liefste niet door het hele huis. Wat mij betreft dan. Daarbij is het ook niet echt duurzaam als na eenmalig gebruik het potje al leeg is.

Nee dat kan beter en zo is de natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou gemaakt van een vaste substantie die prima smeerbaar is. Kinderen kunnen dit met hun vinger of met een make-up kwastje opbrengen. Speel make-up is vaak ook een downgrade ten opzichte van normale make-up. Het moet vooral goedkoop zijn en bestaat daarom voornamelijk uit vulstoffen met wat kleurstof erbij. Kwaliteit is niet de prioriteit. En dat is best kwalijk, want de kinderhuid is kwetsbaarder dan die van volwassenen. Dus speel make-up zou kwalitatief een upgrade moeten zijn ten opzichte van wat je zelf gebruikt!

En dat is precies wat er in gedachten is gehouden bij het ontwikkelen van de natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou. Er is gelet op kwaliteit en veiligheid voor huid & milieu. Zonder concessies.

Kleuren en items

De collectie van de natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou start met 4 kleuren, een spiegeltje, make-up kwastje en wasbaar wattenschijfje. De kleuren Moonlight Silver, Lollypop Pink, Butterfly Blue en Fairydust Gold kan je los kopen of in bepaalde setjes. Zo heb je 2 verschillende giftsets met elk 3 kleuren, of je kan het gouden en zilveren glitterduo samen kopen. De giftsets komen met spiegeltje, kwastje en wasbaar wattenschijfje in een toffe cadeauverpakking. En echt die is tof, wat een feestje om deze cadeau te geven of om jezelf cadeau te doen. In elk hoekje zijn er wel subtiele liefdevolle details te vinden. Ivy & Loulou stralen echt liefde uit.

Waar is deze natuurlijke speel make-up van gemaakt? Het is een vaste balm op basis van Jojoba olie. Deze blijft dus makkelijk in het potje zitten, maar kan ook prima aangebracht worden. Wat ik als ouder fijn vind is dat als kleuren mixen in een potje, je dit prima weg kan vegen. Mijn meiden waren met blauw in de lichtere kleuren gegaan. Geen probleem verder, maar ik hou wel ervan dat als ik het weer opberg dat de kleuren dan weer de kleuren zijn. Maar dit liet zich dus makkelijk schoonmaken. Ook valt me op doordat het een balm is, dat het opbrengen echt heel makkelijk gaat. Alles komt daadwerkelijk op de huid waar het kind dit wilt.

Duurzaam

Ik gaf al aan dat dit merk echt duurzaam is. De natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou wordt met de hand gemaakt in Nederland. Niet vanuit de keuken van Rachelle en Folker, nee ze hebben een professioneel bedrijf die dit maakt voor ze. Maar dat bedrijf werkt dus wel kleinschalig, met de hand en met oog voor duurzaamheid. Zo heb je wat mij betreft het beste van beide werelden. Een productieproces wat duurzaam en kleinschalig is, maar wat wel professionele kwaliteit heeft. En wat gecheckt wordt! De kwaliteit wordt altijd gecontroleerd.

De potjes zijn van karton en nergens zul je een spoor van (micro)plastic vinden. Het spiegeltje en kwastje zijn van bamboe gemaakt. En de duurzaamheid van het wasbare wattenschijfje spreekt natuurlijk voor zich. Duurzaam van begin tot einde! Ook de ingrediënten van de natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou zijn helemaal troepvrij! Je kan deze nalezen op de website van Ivy & Loulou.

Onze ervaring

Allemaal mooi en aardig maar de ervaring is net zo belangrijk. Wij zijn gaan testen voor Ivy & Loulou! Ik wordt dus echt blij van de verpakking van natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou. Binnen in de deksel zit bijvoorbeeld een leuk detail. Overal staat wel iets leuks. Dit is gewoon leuk om te geven en krijgen. Mijn dochters waren helemaal blij en mochten van mij ook hun gang gaan. En wat is het fijn dat het een smeerbare balm is. Halleluja! Alleen gezichtjes en vingertjes zitten onder, verder niks. De balm is smeerbaar maar niet zo zacht dat een vingertje meteen tot de bodem duikt. Het is echt kindvriendelijk voor gebruik.

Goud is mijn absolute favoriet. Wat een prachtige glitters. Blauw is de absolute favoriet van mijn oudste dochter. Dit is een sterke kleur en dat vind ze prachtig. Het roze vond mijn jongste dochter weer mooi. Helaas was deze voor haar niet zo sterk van kleur als dat blauw is. Ik vind juist roze zo mooi door de subtiele schittering. Jullie lezen al, smaken verschillen! Blauw is de sterkste kleur en de andere kleuren shinen weer door hun subtiliteit. Die 3 subtiele kleuren ga ik ook gebruiken voor de feestdagen die gaan komen. Dat vind ik altijd een mooi moment om te glitteren met make-up. Doordat het een balm is komen er ook geen losse glitters in oogjes, wat heel irritant kan zijn.

Ouders vs kinderen met natuurlijke speel make-up

Het spiegeltje was ook echt een hit. Ik heb het giftset doosje met vulling gebruikt om het spiegeltje in te plaatsen. Het kwastje was ook zeer geliefd, net zoals het wasbare wattenschijfje. Mijn dochters vonden dit heerlijk zacht om hun gezicht mee schoon te maken. Ik raad wel aan om eventueel een extra kwastje nog te bestellen bij je natuurlijke speel make-up. 1 per kind, het was zo geliefd dat mijn dochters beide het wilde gebruiken. En geduld opbrengen is dan niet hun sterkste punt. Ik ben zelf meer voorstander van mijn vingers gebruiken. Maar mijn dochters niet.

Net zoals de plekken waar je het aanbrengt. Ik hou van standaard op ogen, op highlight plekken en lippen. Mijn dochters vonden hun hele gezicht een canvas. En ook dat moet ik als ouder loslaten. Ik laat ze niet zo de deur uitgaan, maar in huis mogen ze lekker hun expressiviteit uiten. Ook de kleuren waren we het niet over eens. Ik juich de subtiele kleuren toe, mijn dochters het meer aanwezige blauw. Er is wel iets waar we het allemaal over eens zijn. De natuurlijke speel make-up van Ivy & Loulou is een feestje! Wij zijn fan en vinden dit een perfecte cadeautip voor jezelf maar ook voor feestelijke momenten die wel wat shine, kleur en glitter kunnen gebruiken.

Wat zit er precies in giftset?

Er zijn 2 varianten van de giftsets: setje Moonlight Magic en setje Fairy Fun

 • 1 potje Moonlight Silver (5 gram) of 1 potje Fairydust Gold
 • 1 potje Lollypop Pink (5 gram)
 • 1 potje Butterfly Blue (5 gram)
 • 1 bamboe spiegeltje
 • 1 bamboe make-up kwastje
 • 1 zacht wasbaar wattenschijfje (70% hennep, 30% katoen – Oeko-tex Standard 100 gecertificeerd en dus vrij van schadelijke stoffen)

Ook is er een setje Go Glitter met de Moonlight Silver & Fairydust Gold.
De 4 kleuren zijn ook los beschikbaar net zoals het make-up kwastje.

Alles over Ivy & Loulou speel make-up op een rijtje

 • Meukvrij, zonder zorgen te gebruiken
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • 100% vegan
 • Bevat geen microplastics of microbeads; Zero Plastics Inside gecertificeerd
 • Makkelijk aan te brengen voor optimaal speelplezier
 • Zacht voor de (gevoelige) kinderhuid
 • Op basis van jojoba olie, dus geen los poeder
 • Milieuvriendelijk en plasticvrij verpakt
 • Professioneel handgemaakt in Nederland, met liefde!
 • Dermatologisch getest
winnen natuurlijke speel make-up

Winnen en korting

Ik mag een giftsetje Fairy Fun weggeven! Dit is het setje met goud, roze en blauw. Plus spiegeltje, kwastje en leuk doosje. Kan je nou niet wachten en wil je shinen met de feestdagen, of gewoon omdat het kan? Gebruik kortingscode mamascrapelle10 en krijgt 10% korting bij je bestelling via de website van Ivy & Loulou. Let op, deze is maar een week geldig dus wacht niet te lang!

Winnen

 • Gefeliciteerd Jeanine!
Natuurlijke speel make-up ivy & loulou
Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

14 reacties

 1. In onze Weggeefwinkel Vooruitzicht houden we een Sinterklaasactie. Dit zou een mooi cadeau zijn.

 2. Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochtertje, die dol is op tutten.
  Helaas heb ik geen Social Media om privéredenen.
  Ik volg bloglovin en hoop een kansje te mogen wagen.

 3. Een leuk cadeau voor mijn dochter. Ze is dol op make-up en zichzelf ‘mooi’ maken. Met deze spulletjes kan ze zich verantwoord uitleven!

 4. Ik wil graag deze natuurlijke speel make-up winnen zal een leuk verjaardagscadeau voor mijn nichtje zijn!

 5. Mijn dochter is graag aan het make-uppen met vriendinnen, en soms mag haar jongere broertje er aan geloven als proefpersoon…. dit is echt iets voor haar

 6. Mijn dochter vroeg voor haar vijfde verjaardag volgende week schmink zoals mama’s dragen. Ik vond het niet zo’n goed idee omdat ik het niet echt gezond vond voor haar huid maar deze ziet er wel heel wat beter uit.
  Mocht ik deze winnen ben ik de held van de dag voor haar denk ik! 😅

 7. Dit zou echt te gek zijn voor mijn dochters. Ze willen heel graag make-up, maar ik vind het meeste toch echt troep. Ik zorg mijn eigen make-up ook zorgvuldig uit.

  Tot nu toe moesten ze het doen met zelfgemaakte make-up van mama, maar ik denk dat ze het te gek vinden om iets te krijgen wat ook echt kleur af geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.